Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

HDD ne cita kada se pali pc :(

102 pregleda · 0 odgovora · otvorena 07.01.2009. u 09:35

Eh prvo nagrade da reknem za onog ko pomogne!

5KM kreedita + steam acc cs 1.6

Evo prica

Imam jos jedan starij malo komp, HP neki evo cfg intel pentium 4 1.6 GHz procesor, 256 RDRAM (za idole nisam pogrjesio nego je takav ram "rambus" graficka neka bezze itd. Eh sad imo sam na njemu hdd od 20GB i radio komp savrseno, i onda nabavim jos 10 gb reko neka ima se.
I taj hdd je radio sve kako treba itd...

I onda upali jednom taj komp kad nesto zastopa desktop nece nikako, reko "ae dignucu ja ponovo sistem" i ja ubacim cd (na ovom komp je nastimano tako kada tek se upali pojavi se ko slika HP i ispod opcije esc da izadjem iz toga, F2 da udjem u setup, F8 u boot da udjem, i F12 nesto uvezi network nebitno.)

I sad ja ko obicno F8 otvori se da izaberem sta da cita bude (Hdd, Flopy disc, Cd-rom i jos nes nisam gledo)

I ja fino cd-rom pokrene se ono ocitaje ofo ono, istom pise da nemam hdd-a ni jednog, fino ja izvadim onaj od 10 GB i sve ponovo udje u (nazvacu ga bios instalaciju xp-a), i sve fino ono pobisem sa njega sve, format ntfs (sto sam 12342354 put radio) i ono ga formatira, i kad sve se napuni poslije tog ide ono 15 sec za rr, rr se komp i tu nastaje problem.

Naime kada se rr naravno treba da onda ide na sljedecu instalaciju, ali ono ponovo automatski ulazi u (bios instalaciju xp-a).

Mislio sam da je otiso taj hdd, i ja sebi fino kupim novi (polovan) od 40GB, (onaj od 20GB sam provuko kroz shake xD) i sad o5 ja pokrenem (bios instalaciju xp-a) i sve fino obrisem sa njega pokrenem format ntfsi ono rr komp, i o5 isti problem ponovo ulazi u tu instalaciju.
Onda sam pokusao sljedece stvari
1.Provjerio kablove, mjenjo ih
2.Vadio sve komponente (za idole cistio sam ih od prasie usput)
3.Vadio bateriju
4.Provjeravo o5 jesuli svi kablovi kk treba ukljuceni
5.Loadiro u biosu default opcije
6.I jos neke stvari koje nezz ni ja vise

I nakon 7 i kusur sati zafrkancije sa kompom skono sam sljedece stvari, Da uopste ne cita hdd kada se pali komp, (nije mi jasno sad kako ga ocita kada radim format u (bios instalacij xp-a) a dalje nece. Pokusavao sam ga participirat na jedno 6-7 particija i na sve sam instal bio ntfs-ove džaba.

Znaci jednostavno NE CITA HDD NI U BIOSU NI DOK SE PALI KOMP KAO DA GA I NEMA.

Zamolio bi svakog ko zna u cemu je rijec da pomogne, nemam bodova da ponudim ponudio bi sve, ali zato dajem steam acc + 5 km kredita

Admini molim vas da ne brisete ovu temu jer bolje mi dati ovo da saznam kako se rjesava ovaj problem nego da nosim na neki servis, gdje neam pojma sta i kko su uradili.

THX unaprijed

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.