Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gamers.ba Ideja

744 pregleda · 72 odgovora · otvorena 17.12.2008. u 20:49

Postvani gameri,i administracijo,dosao sam na ideju o otvoranju internet cluba "GAMERS.BA".

Na ime ...

Volio bi da se veliki broj vas odazove na ovu temu,to sto bi zelio jeste da pokusamo prikupiti neku sumu novca za pomaganje otvaranja ovog net cluba..

Zamolili bi nekoga od pouzdane raje,da otvori ziro racun na koji bi mogli poslati novac..npr ( 2KM,3KM,5KM ili koliko ko moze )..

Schulz,bU,FaTaL,Wertu,Daesthanas i ostala administracija ( koja ne krade ).

Pa bi ovim putem pokusao zamoliti doticne osobe da razmisle i da popricaju o ovoj temi..

P.S : Posto vidim da se cesto organizuje "gamers.ba" meet ili g.ba kafa ..To bi bila idealna lokacija za druzenje svih nas i pri tome bi doticni cak imali i profita,jer nas je ipak mnogo na ovom sajtu..

I molim vas da razmislite o ovome...I da ne propadne ideja u vodu,a zamolio bi i ostale clanove g.ba portala da se odazovu na ovu temu,i da iskazu svoja misljenja..

Hvala : by dyemsonii & scoore
ideja dobra al treba velika suma novca a novca nema i zato

BARAAA
Hmm... zanimljivo. Bilo bi odlicno, kako se ja nisam toga sjetio 8-) al uglavnom podrzavam ovu ideju.
Naravno , i uvjek bi se mogli družiti tu .. , super ideja dyemo ..
Dobra ideja ja nisam iz Sarajeva ali ipak mi se svidja ova ideja, bilu bi tu raje 100% i dobrih druzenja
ma djemo ideja extra,samo se treba popricat sa adom, da vidimo sta on misli o tome
Ideja je fantasticna mada bi bolje bilo da se napravi onaj broje npr 091 111 222 i da se putem fona donira a ne ko ce se peglat po banci i uplacivat na ziroracun ili da izaberemo blagajnika g.ba
od njih nekoga i kod njega da stoje pare i kad negdje izadjem on placa tim budzetom.
pa bilo bi dobro da pare koje dajemo premiumom jedan dio ode u taj fond !!!!
Ovako, lijepa je to ideja i sve.. Ali mislim da to i ne bi baš dobro išlo. Razlog, tj. glavni razlog toga pronalazim u tome što bi se često pojalvjivalo onih (naravno balavurdije) koji će doći i reći ja sam dao lovu hoću džaba da igram, isto tako bila bi polemika na kome bi se vodio taj klub? Ne ide to tek tako lako, pogotovo u ovoj našoj sredini.. I još kasnije, ako bi propalo to, bila bi frka "On je uzeo sve računare sebi, svu našu lovu on sam sebi uzeo, lopov, majmun, familiju! itd...
aldiN_ je napisao/la:
pa bilo bi dobro da pare koje dajemo premiumom jedan dio ode u taj fond !!!!
extra ideja ! da ne placamo preko ziro racuna.. komplikacije nece niko otic da uplacuje ovako porukicom sve rijesimo!
lol nije nesto da ismijavam ovu ideju ili tako nesto.

Recimo nek nas 1000 da po 5 KM To nece ni biti dovoljno da kupimo monitore i computere.
Btw, mislim da nece nas ni 1000 biti koji ce dati nesto u tome je fazon.

Djemo odlicna je ideja sta reci vise, ako bude nesto od toga i ako vidim da se razvije tako nesto bas enormno dobro ja dajem 20 KM Pod garantom.

Ostalima GL i Sve najbolje.

Aha zaboravio sam jos ovo reci Same orginal igrice bi kostale vise od 1.500 KM ;)
riddle je napisao/la:
Ovako, lijepa je to ideja i sve.. Ali mislim da to i ne bi baš dobro išlo. Razlog, tj. glavni razlog toga pronalazim u tome što bi se često pojalvjivalo onih (naravno balavurdije) koji će doći i reći ja sam dao lovu hoću džaba da igram, isto tako bila bi polemika na kome bi se vodio taj klub? Ne ide to tek tako lako, pogotovo u ovoj našoj sredini.. I još kasnije, ako bi propalo to, bila bi frka "On je uzeo sve računare sebi, svu našu lovu on sam sebi uzeo, lopov, majmun, familiju! itd...
Prijatelju ne budi smijesan,ne pricamo i ne govorimo o balavurdij
nece oni dati 50-100KM ili nesh,2-3KM i to je to 8-)
fina ideja ali adminima nedam ni marke oni ce to sve popit xD

sve u svemu nek se napravi sistem ono send SMS i ja cu prvi
pa nek nas 1000 posalje sms :D to je 2000 KM :D bar za prostorije i tako to ali sumnjam da mi to mozemo

ipak je to .. nesto vece
Ideja je dobra ali ne izvediva.

Prvi razlog-Potrebna je velika kolicinia novca,i pocetni kapital(jedino ako bih se nasli neki sponzori)

Drugi razlog-I kada bi se to izvelo tj. prikupila ta kolicina novca potrebna za otvaranje internet kluba,ko bi kasnije placao rezije??(struja,voda,grijanje i najam prostora)???

Treci razlog-Danas se sve vise i vise igra online tj,lan igranje je propalo...Staces kada svi kuci imaju dobre racunare,konekcije,gaming opremu i sl...

I kao sto su gore neki naveli doslo bi do svadje ko bi najvise omastio brk :)

Ali idea nije losa i ja bih podrzao kada bi se to izvelo!!

:)

Bilo bo dobro imat gamers.ba net klub ali terba dosta para prikupin dosta njih ce i rec koji ce mi oni koji nisu iz sarajeva posebno nece neki i hoce koji su active na gamers.ba .Al haj vidicem ostace ispast ako bi to vodio net klub
S dutnim postovanjem, ali nije to tako jednostavno kao sto vi zamisljate. Nije ovo osnovna / srednja skola pa blagajnik ovo ono. To ti je firma, neko mora biti vlasnik a kao sti i kolega ispred mene rece, sta ako dodje do frke?! Odma mama, babo, familija, bog... realno gledajuci nema nista od toga... Iako je fina zamisao...

Druga stvar, sta ce biti sa rajom koja nije iz Sarajeva... Jeste da ima puno raje na g.ba, ali koliko ih je s vana (van Sarajeva) pa koliko ih je cak i van BiH?! Ne znam... Razmislite..
Potpuno svejedno.

- Ako mi je do igranja, Bog dao dobar kompjuter gdje 24/7 mogu igrati šta poželim.
- Ako mi je do druženja, tu je dernek.BA, i svi partiji prilagođeni mom uzrastu, kao i ta gamers.BA kafa/sok ili šta već.

Mislim da bi to bilo potpuno suvišno iako je lijepo zamišljeno. Stasnet je posjećen, Arena, nLvL, onaj gore kod Kornera, zaboravio sam kako se zove, i slično. Previše konkurencije, mada se ja najmanje pitam.
Sora je napisao/la:
lol nije nesto da ismijavam ovu ideju ili tako nesto.

Recimo nek nas 1000 da po 5 KM To nece ni biti dovoljno da kupimo monitore i computere.
Btw, mislim da nece nas ni 1000 biti koji ce dati nesto u tome je fazon.

Djemo odlicna je ideja sta reci vise, ako bude nesto od toga i ako vidim da se razvije tako nesto bas enormno dobro ja dajem 20 KM Pod garantom.

Ostalima GL i Sve najbolje.

Aha zaboravio sam jos ovo reci Same orginal igrice bi kostale vise od 1.500 KM
Zasto bi kupovali original igrice,nemoraju se qpiti neke prejjake MASHINE,sve se to da uraditi..Kada bi se potrudili,jer bi to i nama islo u korist ( druzenje,raja itd.. )
dyemotr0n je napisao/la:
Prijatelju ne budi smijesan,ne pricamo i ne govorimo o balavurdij
nece oni dati 50-100KM ili nesh,2-3KM i to je to 8-)
I ti misliš otvorit internet klub uz pomoć od strane 500 ljudi koji će dati po 2-3 marke?

Kao što kažem, ideja je krasna, ali nemoguće

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.