Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Zapitajmo se ?

1.048 pregleda · 89 odgovora · otvorena 15.12.2008. u 01:01

moguce je svasta :S

a sad ima ljudi koji vjeruju a ima onih koji ne vjeruju u to

ne bi me cudilo da pocnu igrat cs-a 8-)
mi mozemo govoriti i postoje i nepostoje ali svemira nije ni istrazeno 1 posto i mi da znamo postojeli ili ne postoje ja bi prije rekao da postoje radi ovog razlloga sto nije istrazeno... :D
takodjer vjerujem...
jbg svemir toliki , milioni galaksija, milioni planeta (i sl.)...i da smo mi jedini :S

al jbg....sve je to u rukama Amerike

.............
dobra tema....
Postoje ...... discovery maAjka ...
ma postoje kako nece postojat !

area 51 ima njhovu tehnologiju

ovo sam nasao na jednom bloggu

"Area51 je jedna od poznatih americkih tajnih baza u kojoj Amerika drzi razne Tehnologije tu su price da oni tamo vec imaju Tijela alijena i da imaju alijensku tehnologiju.
Amerika to drzi pod tajnom jer kad se dvije razlicite civilizacije sretnu uvijek dode do rata.
Zapravo mnogi danas naucnici traze alijene i neke radio frekvencije u svemiru do sada nisu nasli nista.
Sto se tice NASE oni priznaju da ima alijena i da su nasli nesta i neke planete i rekli su da ljudi zasluzuju da to znaju. "

ja vjerujem da posstoje znate li koliki je svemir ? beskonacan , a tu negdje sigurno ima i drugih vrsta starijih i razvijenijih od nas !

Post dobio aplauz od Struja

sc00pex je napisao/la:
ma postoje kako nece postojat !

area 51 ima njhovu tehnologiju

ovo sam nasao na jednom bloggu

"Area51 je jedna od poznatih americkih tajnih baza u kojoj Amerika drzi razne Tehnologije tu su price da oni tamo vec imaju Tijela alijena i da imaju alijensku tehnologiju.
Amerika to drzi pod tajnom jer kad se dvije razlicite civilizacije sretnu uvijek dode do rata.
Zapravo mnogi danas naucnici traze alijene i neke radio frekvencije u svemiru do sada nisu nasli nista.
Sto se tice NASE oni priznaju da ima alijena i da su nasli nesta i neke planete i rekli su da ljudi zasluzuju da to znaju. "

ja vjerujem da posstoje znate li koliki je svemir ? beskonacan , a tu negdje sigurno ima i drugih vrsta starijih i razvijenijih od nas !
oni nama daju na cjedliku informacije ono sto njima pase
da postoje vec bi znali za njih nemojte se djaba provaljivat
Misterija lica s Marsa je takodje rijesena. Radi se o obicnom brezuljku koji je takvog oblika da se stvore sjene koje asociraju na lice.

Istina da je svemir velik i da vjerovatno nismo sami, ali prica da su medju nama je smijesna.

Puno se prica o area 51. Ima raznih teorija o tome sta se tamo nalazi i desava. Neke teorije su smijesne a neke imaju smisla. Ja licno vjerujem u onu da su Ameri u drugom svjetskom ratu tamo snimali Apollo 11 (slijetanje na mjesec) jer su bili u zaostatku u odnosu na Sovjete. Postoje i slike tog podrucja koje pokazuju iste formacije brezuljaka kao na "slikama s Mjeseca". Roswell i area 51 su izmislili da bi skrenuli paznju sa "prave stvari".
Ta prava stvar ne mora biti snimanje Apollo 11, moze biti bilo sta drugo ali sigurno je da su vanzemaljci izmisljeni.

Cinjenica je da ne postoje cvrsti dokazi da postje vanzemaljci, niti da ne postoje. Zato niko ne zna postoje li, samo moze vjerovati u to (ili ne). Tako je i s bogom, i svim ostalim stvarima u koje se vjeruje,
Licno, ne vjerujem u ove bajke. Ovo je mogao biti bilo koji psihopata kojem nije stalo do zivota ili koji se samo maskirao za pljacku. Bilo bi pametnije da se ljudi obrazuju i da citaju knjige nego da ''bacaju'' vrijeme na ove hokus-pokus price. Ipak priroda je cudo, mozda postoje neka stvorenja al daleko od nase Zemlje, Sistema itd...

EDIT : A sto se tice AREA 51, svaki vas komentar bi bio suvisan jer niko nema ni predstavu sta se tamo nalazi. Nikakav tekst, prica to ne moze osporiti, jedino ljudi koji nemaju pojma sta predstavlja '' Vojna tajna '' mogu vjerovati svakakvim pricama...

tema preopsirna ,moglo bi se raspravljat danima
moje misljenje
-ako postoje slicni su ljudima gradjom (a ne mali zeleni)
-naprednija tehnologija
-nema ih u nasem solarnom ,nego dalje
ima jos nesto napisat cu popodne moram ucit
Mozda ima mozda nema ... Ko ce ga znati... Al i ako ima nevjerujem da su toliko razvijeni jel bi nas vec kontaktirali :D...
Naravno da postoje, ali bas da izaberu Hrvatsku ili BiH, do sada su bar 10ak puta pricali da su kod nas,to mi malo glupo ..Mozda su ovo foto montaze, Boga pitaj .. Ima svakakvih dojava i gluposti djecije, pravi Vanzemaljci ce ostaviti trag za sobom, a ne otici kao da nisu ni dolazili ..
Odlicna tema.Uvijek sam se zanimao za ovakve stvari.

Evo nesto od mene.

Naucnici koji traze novi zivot, TJ planete na kojima je moguce zivjeti obicno traze vodu.Kako oni kazu ako ima vode ima i zivota,to su uvjeti za zivot.Ako nadju neku planetu koja je pretopla,prehladna,ima gasa,nema kisika oni kazu da je tu zivot nemoguc.Eh prije nekoliko godina(ja mislim 2-3) naucnici su u jednom dijelu okeana,na velikoj dubini gdje nema nikako svjetla,temeratura vode je zastrasujuca(neznam tacno negdje oko 500-1000 stepeni)zog nekih gasnih komora koje izlaze u more,nasli zivot tu.Razne oblike zivota,nama nepoznate,razne hobotnice,tibe i morsko bilje.Zakljucili su da mogu zivjeti u uvjetima koji su do tog vremena smatrani nepogodnim za zivot.Nasli su nekoliko planeta van nase galktike na kojima je moguc takav zivot.Cak misle da su nasli i planetu pogodnu i za nas.
Mi moramo shvatit da je nase vrijeme "ograniceno" na ovoj planeti.Zalihe hrane,vode pa i nafte nestaju brzo.Prenaseljenost ce dovest do toga da cemo mi sami sebe unistit.Sta mislite da ce pitke vode uvijek biti?Sad katu da nam je opcija da se preselimo na drugi planet.TO JE NEMOGUCE.Shvatite mi da imamo svemirski brod koji putuje brzinom svjetlosti oko 300000 km/h trebalo bi nam preko 500 svjetlsonih godina do te planete.Nasa galktika je duga 30 a siroka 120 svjetlosnih godina.Ima i cinjenica da se nama poznati materijali nemogu kretati tim brzinama.Da se nesto krece priblizno brzini svjetlosti,to bi se istopilo(blago receno).Da vanzemaljci zele da dodju na nas planet,trbalo bi im dosta vremena.Ima ona teorija o nastanku od vanzemaljaca,tj kad smo jos bili primitivci oni su dosli,parili se sa nasim zenama te tako ubrzali nas razvoj.Od pecinskih ljudi postali smo graditelji piramida raznih,sa tacnim matematicikm i astronomskim polazajima prema raznim zvijezdama itd.Naucnici koji vjeruju u tu teoriji kazu da su sve te piramide,linije u peruu ustvari neka vrsta sletilista za njihove brodove.Pa zar oni stvarno misle da oni sa takvom tehnologijom trebaju pistu???
Sve je naucno dokazano,osim jedne stvari a to je atlantida.Spominje se u mnogim knjigama(Biblija,Kur'an,Vede o raznim egipatskim spisima) cak se navodi i polozaj tog mjesta.Pronadjeni su kameni platoi,na tom mjestu dugi preko 100m.Ali nemo nista vise.

Zamislite ovu teoriju koju je jedan naucnik saopstio.
Rekao je da zamislimo kako smo mi daaaavno prije bili mnogo razvijeniji nego sad.Kao i danas i tada smo se zanimali za proslost.Izumili smo vremesku masinu.Vratili se u vrijeme naseg razvoja,te oformili bazu na moru daleko izvan kontakta sa primitivcima.Tu smo ih pratili,proucavali.Nazalost nesto je krenulo po zlu,nesto sje unistlio bazu(atlantudu) te svaku tehnologiju na njoj.Prezivjeli su dosli na kopno te da bi prezivli morali su odat svoje znanje tom svjetu.Normalno nisu gradili avione i sl jer nije bilo sredstava nego su gradili piramide,kako bi pokusali nekako signalizirati svoje ljude u budusnosti/proslosti.
Veoma zanimljiva teorija,koja mene dosta zanima,jer i egipcnai pisu o ljudima koji su dosli sa mora,noseni strahom i velikim znanjem.
Sjetite se Inka koji su gradili skulpture slonova,iako kod njih upste nema slonova.
Toliko od mene :D

Procitajte mozda se i vi slazete sa nekom teorijom :D

Zanimljiva teorija, prezanimljiva. Bar za mene.

PS: Brzina svjetlosti je 300.000 km/s.
Odlicna tema koja bi mogla ici u nedogled...sto se mene tice jednostavno Nema Sanse Da Smo Sami u Ovom Prokletom Univerzumu...i jos nesto ako nekoga interesuje neka pogleda ove dvije serije The Universe i Hyperspace
Samo da kazem da je bilo toliko tih misterija koje su u medjuvremenu rijesene. Pocev od od Sunca i Mjeseca koji su se svaki dan borili za nebo, toga kako su naprevljene piramide, Stonehenge, bermudski trougao, Mars face, itd. Kako se nauka razvija tako se i rjesavaju misterije. Doci ce na red i vanzemaljci o kojima se prica ;)
smk je napisao/la:
- Pa postoje ili ne, to nije jos naucno dokazano a ovakvih snimaka ima jedno 100 komada ..

- Po meni interesantna tema za diskusiju samo da ne upadnu par noobova i pokvare sve

.....................................................................................................Post dobio aplauz od storm_raider
u pravu si bgm
bogme nacitah se ja..
Iskreno.. u jednom trenutku vjerujem.. a onda opet se zapitam da nije moguce da postoje..
Ali ko zna.. svemir je beskonacan ( tako me ucili kad sam bio funny little kid xD ).. jako zanimljiva tema za diskusiju..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.