Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Rekonstrukcija logistike bodovanja

1.010 pregleda · 29 odgovora · otvorena 30.09.2005. u 14:13

Pozdrav ljudi,

kao sto neki znaju i ja sam postavljen za admina, mada taj posao "usrano" radim zbog svoji obaveza prema 3DKingdom-u

od dana kada sam se registrovao na gamers prije par mjeseci primjetio sam ogromne propuste u logistici bodovanja. A pogotovo u zadnjih par dana, ljudi mi pisu poruke "skini ban" - "daj bodova"... s ovakvom okolinom i ovim sistemom se stvara, nista vise, sem neke pohlepe... ko da su vam bodovi sve na svijetu.

Nema problema, mozemo ici linijom manjeg otpora i fino naplatiti 500 bodova - 5 KM ... kolko para tolko muzike...

ali, posto to nije vizija uspjesnog gamera, ja predlazem sljedece korekcije u logistici bodovanja.

Editovanje posta kosta 10 bodova koliko se sjecam. To je jedna velika glupost iz sljedeceg razloga. Zar ce neko ko se namucio da nadje dobru novost i submituje je, baciti sav taj trud radi jedne glupe greskice koju je napravio prilikom pisanja nove teme ili pri odgovoru na neku staru??

Znaci, ne samo sto je neekonomicno za krajnje korisnike, vec je i "spamer friendly" jer ce te od istog korisnika vidjeti post za postom radi jedne greskice (ako je pogresno napisao/la domenu/URL)...

Znaci EDIT post MORA biti FREE!

Druga stvar, gamers.ba sve vise i vise postaje kao Bosna i Hercegovina. Prepuno omladine koja je ambiciozna i zeli da radi neki posao, ali nema gdje. Kako ce neko zaraditi bodove na gamersu??

Ima skoro 4000 clanova, a dnevno je moguce nahraniti samo 9 osoba. Gamers nije zasicen, naprotiv ima ogroman potencijal, samo ima gresku u finansijsko/logisticnom sistemu.

Jer evo koje su vase mogucnosti da zaradite za jedan dan:
1) slika dana - jedna osoba - 20 bodova (ja mislim)
2) max 4 novosti - cetri osobe - 20 * 4
3) pomoc na forumu - evo ovo slabo ko daje, cirka 3 osobe dnevno
4) user nudi bodove za pomoc - 0.5 osoba dnevno...

ma eto sve ukupno manje od 9 osoba dnevno moze profitirati na gamersu koristeci "drzavnu" firmu. Ostali profit (ako se to moze tako nazvati) dolazi iz tradeovanja koja se odvijaju iza scene, ali opet gamers uzima onaj porez od 5 bodova (ja mislim).

Moja vizija je da svaki clan gamersa svaki dan moze zaraditi kolko-tolko bodova...

KAKO?

Vrlo jednostavno:
- davati 3 boda za svaki sat proveden na gamers.ba stranici
- davati 0.1 bod za svaki post/komentar na gamers.ba stranici (privatno i javno)

sto se tice ovih sto me peglaju da im skinem ban, i za to postoji rjesenje.

banovanim osobama treba omoguciti da plate kauciju zavisno od tezine prekrsaja koji su napravili... 30 - 50 - 100 - 200 bodova. Nek provode vrijeme online i sakupljajuci 3 boda po satu.. imace otkupninu za 10-ak sati

takodjer predlazem sistem uvodjenja kredita koji radi na automatiziranoj bazi. Ali o tome cemo kada/ako se neke od ovih stvari uvedu.

Molim vas pisite vase misljenje o ovome.

Vrijeme je za velike promjene!

Pozdrav,
PiLe | 3DK Founder
Sad bi vas trebao sviju posamarati...

nisam znao da veliki dio clanova zeli ukinuti bodovanje. Je***i ga onda, niste vi za ove konverzacije

pozdrav
PiLe
svidja mi se ova rekronstrukcija
sve je ok
ali mislim da se previse vrti oko tih bodova
iako ih ja najstojim sakupiti da bi kupio ove skinove
narocito sada kada mi je sve nestalo
               bok1 je napisao/la:
Hm ..sad su se poceli da smaraju oko bodova.. aj boze dragi =)

- Sto se tice t0ga edit... svaka cast .. slazaem se i ja da bih ta opcija trebala da bude free , jer vecina ovoga foruma je maloljetna tako da imaju puno gramatickih gresaka ..pa im je u skoro svakom posto potreban edit , sto se tice ovih nekih bodova ..nebih da ulazim u to ..sve je to do administracije ..mislim mozda je nashe misljenje u svemu tome bitno al ne koliko bi trebalo ... kada bi se ja pitao na ovome forumu bih bilo 200 korisnika maximalno ..sto iz wc3 svijeta , cs'a , wow'a i josh nekih manje igranih igrara u nasem sistemu ...

- - davati 3 boda za svaki sat proveden na gamers.ba stranici
- davati 0.1 bod za svaki post/komentar na gamers.ba stranici (privatno i javno)
mislim da je ovo greska ...npr probudim se ujutro u 07:00 i krenem na posao i dignem gamerz i odem da radm dodzem navecer , komp ostaje upaljen ..budem svaki dan 24 sata online , bla bla 3 posta x 24 sata = 72 boda ..na svaki dan mislim nigdije veze i logike ...ispade ako doma nemas komp nemozes da zaradis bodove... bla bla da neduljim pricu nadam se da se razumijemo " Administracijo "

- slazem se sa tom kaucijom sto se tice administracije ..al npr banujes ga i sada npr treba mu 50 bodova da bih skinuo sebi ban , kako je to izvodljivo a covijek npr ima 5 bodova ..udze pod banovanim nickom i bude online 19 sati i onda zaradi sebi skidanje bana ??

p.s. Ovim putem pozdravljam svod idola ash'a sa porukom : VoLim Te

---------------------------------------------

www.arena.ba / www.bihware.com

Hmmm....onda mora da si i ti maloljetan
Moje misljenje je da bi se trebali ukinuti bodovi, pa vi kako hocete...
               PiLe je napisao/la:
Sad bi vas trebao sviju posamarati...

nisam znao da veliki dio clanova zeli ukinuti bodovanje. Je***i ga onda, niste vi za ove konverzacije

pozdrav
PiLe

Sreco moja, normalna konverzacija na gamers.ba je profurana kad sam ja bio jos u pubertetu a to je veoma davno bilo, kad je gamers.ba bio pojam...

Def. sto se tice ideje oko Ban - bodovi - status again ... TO JEDINO!
Ostalo sve niz vodu ... kao covjek moram samo jedno reci ... Boki je ovdje KRALJ! Realnijeg covjeka nisam dugo vidio!

Luqila neznam koji se vrag sa tobom desava, ali po postovima vidim da si postao pravo dijete ... NO COMMENT!

Pile - Vidi se da zelis dobro ovdje, ali na pogresnom mjestu je trazis, ovo nije vise forum na kojem mozes nesto iskreno misliti, pretvoriti u djelo, i da tvojoj mislim budu dodsljednji ljudi od rijeci ... BTW. Ovah rijecnik za jednog Admina nije bas prolazan ovdje tako da mozes slobodno povesti paznje oko toga, Jer kao Admin na taj nacin neces uspjeti ma sta studirao, kako ti boki rekao "Ne studiras meni vec sebi" Savjet: budi razuman i veoma pametan oko ove djecice koji furaj sistem: 500 bodova - BINGO! ...

Definitivno neznam sta reci na ostale komentare ...
fino si to zamislio a meni je svejedno koliko mam bodova, ta ovdje sam samo z*** informacija i druzenja

bodovi mi nisu toliko vazni
ostavim stranicu otvorenu preko nochi i sutra imam za replaya pa mocno moze se rechi
a dobro rece neko da je davno proslo vrijeme kada se nesto moglo organizovat na ovom forumu.

Fakat sam razocaran nekim primitivnim razmisljanjem i komentarima.

Samo sam pokusao da dobijem naklonost publike kako bi se gamers.ba poboljsao, ali nista od tog izgleda.

Dizem ruke od vas...

TEMA ZAKLJUCANA!

PiLe

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.