Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Max RAM memory on XP

160 pregleda · 14 odgovora · otvorena 09.11.2008. u 23:05

Zdravo Gameri,
da ne duzim mozete li mi reci koliko RAM memorije mogu stavit na XP 32-bit SP2.Planirao sam sutra kupiti jos 2GB pa me interesuje koliko ce Windows prikazat i koliko memorije sakriva.
maticna :MSI K9A2 Neo podrzava max 8 GB
Cini mi se 3 GB max na XP 32 bitni
ja imam 4 gb 2 plocice po 2 gb isto tako podrzava 8 meni pokaziva 2,93 gb .. mom frendu pokaziva 3,2 kako kome neznam do cega je to ali uglavnom podrzava do 3 gb
instaliraj 64vrobitni :) bolji je mnogo , bolji protovi infomacija i ta sranja, mada za igre kao cs i sl. ne treba vise od 512 rama :D al eto raja izgleda vole da ima 10000000gb rama :D
Da si naslov teme upisao na google.ba saznao bi sve što te zanima!

Pokušaj!

www.justfuckinggoogleit.com
VR6 je napisao/la:
instaliraj 64vrobitni :) bolji je mnogo , bolji protovi infomacija i ta sranja, mada za igre kao cs i sl. ne treba vise od 512 rama :d al eto raja izgleda vole da ima 10000000gb rama :d
64 bitni WinXP nema support niti ga itko vise instalira, ali ako hoces vec instalirat da ti podrzava 4 i vise giga onda instaliraj Vistu.
Chosen_One je napisao/la:
64 bitni WinXP nema support niti ga itko vise instalira, ali ako hoces vec instalirat da ti podrzava 4 i vise giga onda instaliraj Vistu.
vistu 64bitnu ali pazi imash li procesor 64 bitni ? ... i kako sam obavjesten u tih 64 bitni windowsa driveri su nestabilni ty zna se desiti da te u sri igranja izbaci i sta ce biti nemash drivera za graficu a sve si instaliro ... ili ti nestane zvuka ... ty takozvano padanje drivera :S ako grjesim ispravite me
spY je napisao/la:
Da si naslov teme upisao na google.ba saznao bi sve što te zanima!

Pokušaj!

www.justfuckinggoogleit.com
mah nedaju nista konkretno da kaze 3.15GB i nemoze vise a i na googlu nesto diskutuju
MAX podrzava 3,5 GB i to je to sta imas vise pitati?

Ev' ti slika

3.5
Flesh je napisao/la:
vistu 64bitnu ali pazi imash li procesor 64 bitni ? ... i kako sam obavjesten u tih 64 bitni windowsa driveri su nestabilni ty zna se desiti da te u sri igranja izbaci i sta ce biti nemash drivera za graficu a sve si instaliro ... ili ti nestane zvuka ... ty takozvano padanje drivera :s ako grjesim ispravite me
Prvi dio sto si napisao je ok, ali drugi ti ne stoji u slucaju Viste, svi driveri za 64 bitnu Vistu rade normalno, cak sam je instalirao zbog Fallout 3, igra predobro izgleda na Visti za razliku od XP-a i nema apsulutno nikakvih problema :)

32 bitni XP podrzaje u razlicitim varijantama od 2,5GB - 3,5GB, sad koliko ce tebi nisam siguran.
Ultras je napisao/la:
MAX podrzava 3,5 GB i to je to sta imas vise pitati?

Ev' ti slika

TNX admin pls aplauz covjeku
3.7
stavi 4 plocice od po gigu, al ferceraju samo 3 ipo il vec kako !
LavShinoda je napisao/la:
stavi 4 plocice od po gigu, al ferceraju samo 3 ipo il vec kako !
daj ba sta spamas xD

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.