Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Kako sebe vidite u buducnosti ?

1.478 pregleda · 93 odgovora · otvorena 06.11.2008. u 00:06

Vecina danasnjih osnovaca i srednjoskolaca pored skolskih obaveza bavi se nekim sportom i igranjem igara. Neki malo stariji uz to dodaju svakodnevno ispijanje po nekoliko kafa.

Mi cemo se bazirati na ove sto najvise igraju igara.

Svi mi cemo kad tad doci do odredjenog doba zivota, kada cemo kao dovoljno zreli vjerovatno prestati sa igranjem, a pitanje je kako vi sebe vidite u buducnosti ?

Ja licno kao student prve godine FASTO-a (Fakulet sporta) ocekujem da kad diplomiram aBd dobijem posao u nekoj sportskoj organizaciji ili klubu.

Sigurno je da ne namjeravam tada igrati PES, ili cekati novi GTA :D

Impresivno je to sto vecina starijih igra browser igre, tako da sam nedavno u jednoj kancelariji vidio lika od ~30 godina kako igra IKARIAM...
Sve su vece mogucnosti da se ne vratim u BiH 
Svaka cast za temu... ja sam htio postati ovakvu temu ali sam misli0 da ce biti "neozbiljnih odgovora"...

Sto se tice mene i igranja...

Imama 19 godina, student sam ekonomije (1 godina)... Studenstski zivot, malo predavanja mal0 kafe... swaki dan u 8 navece ima raja koja igra lan nečeve 3 mape svaku noc... Od kuce u pauzama (kad ne ucim), igram public... Ljetni raspust je uvijek neki sezonski posao i tako... naravno cilj mi je prije svega da zavrsim faks pa posle neki n0rmala posao i da stipendiram 5 kanterasha koji che igrati za moj klan (nera_f ).... Mislim da ima puno (previse) gamera koji zapostavljaju skolu radi gaminga, a uglavnom igraju na publicu, to mi nikad nece biti jasno... eto toliko  Pamet u glavu !
Ajd da i ja sta metnem ...

Poceo igrat neke od igrica davne '97 (stari mi donio neku konzolu) haha ... Onda sam poceo i Cs da igram kasnije pa WoW .... prosao sve i svasta upoznao dosta raje, i danas nekad uletim da vidim imali tko poznat ... Zavrsio skolu prije 2 godine, nisam htjeo dalje upisivat jer mi se nije dalo ... A sad sebe vidim u buducnosti kao zaposlenog covjeka sa malo vise para :D ( na zenidbu ne pomisljam nikako :D ) ... Cekam posao tako da mi je ispijanje kafa sa prijateljima glavno ( kako shulz kaze nekoliko puta dnevno ) ... Na gamers uletim nekad da vidim imal sta novo i tako ... Od igrica igram jedino CS sad 4 fun samo ... Tako da cu najvjerovatnije prestat i to igrat cim dobijem posao jer nece biti vremena i jbg stas ....

Et ljudi sretno vam svima dalje u zivotu nadam se da cete zavrsiti te fakultete sta imate i naci neki pristojan posao u ovoj nasoj BiH ...
Poslje Gimnazije namjeravam upisati Pravo, tako da budem kao neki odvjetnik il' ti ga notar (iskreno mi je to zelja) . . . Ali posto sam ja mlad, tj. sa svojih 15 godina jos nista nije sigurna, dosta toga se moze promijeniti u zivotu ... Zivi svaki dan kao da ti je posljednji ,) Nadam da cu uspijeti zavrsiti to pravo kako Bog zapovjeda i poslje toga tim stopama, privatno nesto otvoriti (kakav samostalni biznis =p) . . . A to za browser igre, nije samo da stariji ljudi igraju njih, znam licno puno ljudi (starijih) koji igraju wow-a, wc3 itd XD A od kako znam za internet OGAME je tu =)

I da, najvjerovatnije prvom prilikom otici iz ove drzave . . . Sve vise tonemo i tonemo ,)
Ctvrta sam godina faxa imma jos par ispita [3 ipita] i kraj
kontam se zaposlit i nac finu djevojku koju vec ganjam is sarajeva je ,upit si kucu u njoj sve na daljinski :)

a sto sulc kaze sto je vidio ovog lika ima 30 godina i igra ikarima , pa kod mene stari ima 49 godina i igra ogame ;)
covjek dodje s posla i opusta se uz igirce ili generals kaze da se tako najbolje opusti i zaboravi probleme na polsu ;)
Dok sam jos djete igracu CS.Vec za 2 godine pitacu se oculi igrati.Mislim cs igram zato sto mi je lijepo upoznavat nove drugove.Vecinu svojih drugova upoznao sam preko CS.Mislim cs nije samo sto vi mislite GAMING.Cs je i druzenje.Mislim jest da je "retardirano sjediti ko debil 10 sati za kompom"Kad zavrsim svoju skolu aBd kontao sam da otvorim neki svoj restartan,posto idem za kuhara.Eh ona kontam da se ozenim.Volio bih da imam 3,4 djece.Cs nikad nisam razmisljao da prestanem da igram jer ga neigram da bi postao najjbolji igram ga radi druzenja i upoznavljanja nove raje.cusss
Vidim sebe u Swedskoj .. aBd ..

Neki fax gore zavrsim .. pa polako .. naci ce se neki posao za mene.. uglavnom nesh vezano za racunare 
vidim se kao propalog alkoholicara i drogerasa nemrem ni dana izdrzat bez WoW-a ali evo

pokusavam da se suzdrzim da ne ubijem nekog

prvo da pitam dino koji je to fakultet sto napisa ti ??DIF ???
pa et 3 sam razred gimnazije..igram csa a pored se bavim nogometom...
imam neke opcije da idem vani studirat i to ....al razmisljam jos, jedni mi govore idi drugi nemoj ici i tako...

pa et dobra tema da i ovdje pitam za vase misljenje da li ici vani studirat...primjer. Austrija...razmisljao sam kad bih otisao tamo da i tamo se nastavim baviti sportom...
jezik engleski i njemacki poznajem...

al et za kraj ZIVI ZA DANAS ! PRUZI MAXIMUM U SVEMU U SVAKOM TRENUTKU!SUTRA JE DALEKO!
Rya je napisao/la:
Evo, ja radim u trafici u Dubrovniku.. To sam dosla ovako sezonski raditi jer cekam da mi pocne skola, tj Policijska akademija u Zagrebu.. I kad to zavrsim, slijedece godine planiram upisati kriminalistiku u Sarajevu.. 

Tak da se za par godina vidim u svojoj struci, znaci kao kriminalna inspektorica.. ^^ Tak da cu onda imati CS uzivo.. 

Counter-Strike naravno necu igrat jer cu jednog dana imat, ako Bog da, obitelj i nevjerujem da ce mi muz dozvolit da igram..  hehe

Jedino ako se ne udam za nekog gamera pa cemo zajedno pwnat.. ^^ 
udas se zajedno i pucamo 1na1 svaki dan 

igramo strip-CSa  ili u nesto drugo, sta nam vec padne na pamet 

a to za kriminalistiku... posto treniram streljastvo (( nisam baz bezuspjesan, ali drugi put o tom xP )) cuo sam da ljudi ne znaju napuniti pistolj  a kamoli ispaliti metak...

tako da cim dodjes u sarajevo, javis mi se (( imas me na steamu XD )), odvedem te na obuku, naucim te par stvari kako rukovati oruzjem, budes glavna faca tamo gdje vec budes radila i svima dobro 

a ja ?

sta ja znam, nadam se da cu radit u nekoj kancelariji za neku banku, doc kuci u super-opremljen stan (( nisam ness razmisljao o djeci :S )) i ofc cesce bacat mixeve sa starom rajom ukoliko i oni nastave pucat  ^^
ugl - posao i kuca mi je sad za sad najvaznije  (( poslije faxa ofc  ))

et. 

EDIT: al to ovaj gamers.ba hljeb zna izbacit reklamu to niko ne zna 

(L) gamers.ba hljeb ^^
2 godina prava, sacu u 3 u januaru aBd
Mislim da cu uvijek biti vezan uz igre, vjerovatno uz fudbal, i da cu kad se zaposlim kupiti sebi PS3 i 2,3 igrice... sto da ne... u slobodno vrijeme bolje da igram igrica, nego da slusam vijesti i da se sikiram ko moji roditelji...
idem u srednju medicinsku skolu ..()fizioterapetski tehnicar
NE ZELIM BIT ANOMINAN , ZELIM BIT PILOOOOOT..

MA SALA

ma kada zavrsim sredju nadam se da nastavit DIF ,,,
a kasnije ..dao bog zdravlja . zaposlit se u nekom klubu kao fizioterapeut  :D
geni je napisao/la:
udas se zajedno i pucamo 1na1 svaki dan 

igramo strip-CSa  ili u nesto drugo, sta nam vec padne na pamet 

a to za kriminalistiku... posto treniram streljastvo (( nisam baz bezuspjesan, ali drugi put o tom xP )) cuo sam da ljudi ne znaju napuniti pistolj  a kamoli ispaliti metak...

tako da cim dodjes u sarajevo, javis mi se (( imas me na steamu XD )), odvedem te na obuku, naucim te par stvari kako rukovati oruzjem, budes glavna faca tamo gdje vec budes radila i svima dobro 

a ja ?

sta ja znam, nadam se da cu radit u nekoj kancelariji za neku banku, doc kuci u super-opremljen stan (( nisam ness razmisljao o djeci :S )) i ofc cesce bacat mixeve sa starom rajom ukoliko i oni nastave pucat  ^^
ugl - posao i kuca mi je sad za sad najvaznije  (( poslije faxa ofc  ))

et. 

EDIT: al to ovaj gamers.ba hljeb zna izbacit reklamu to niko ne zna 

(L) gamers.ba hljeb ^^
to je bracna ponuda ili?  heheeh
moze, moze.. igrat cemo se 
streljastvo? znaci, jako si precizan..  cekaj malo, a dje sam ja u tom stanu? ^^ 
Od mog druga stari ima vise od 40 god a ima vise od 3 godine kako igra onog ogamea 

btw. mislim da mi je jos rano o tome razmisljati.. ;=
Huh teme.....

Al od Dine se nije bolje ni nadati.... :P (L)

Mislim da je gaming vezan za mladje generacije al ne iskljuchivo. Ja sam neka generacija koja je u ratu bila uskracena za neke stvari koje sad djeca imaju. Pa mi se sve pomjerilo, te sam neshto kasnije pocheo da igram neke igre.

Imam 29 godina, zavrshio sam fax ( zbog cs-a fulao barem jednu godinu ) radim. Gdje se vidim ? Zivim, radim i igram cs-a dok god mogu imati reflex i drzati skor u pozitivi :)

Widim se kao sto se sada widim samo malo stariji 
fina tema

18 mi god , maturant gimnazije . nakon gim. kontam upisati nest u Sarajevu ( pravo ili ekonomija ) drago mi je da vidim da ima momaka sa gamersa da studiraju ekonomiju i pravo pa cu i sanjima stupiti u kontakt da vidim kako ide , jeli tesko , kakvi su bili u srednjoj i to .

sto se tice igranja igrica u buduscnosti , nevjerujem da cu ista drugo igrati osim PES nekad drustvom kad se napijem i pomalo cs-a .
ljepse vani sa drustvom fudbala igrati nego iz kuce cs pucati .

vidimo se na faksu 
znam nekoliko likova 35+ da igraju CS..
isto tako i ovi stariji iznad 35 vole igrat fifu to sam primjetio..
Eo bas danas na mom casu doslo je jedno djete i donjelo profesoru Geografije FIFU 2008..
N0TH1Ng je napisao/la:

prvo da pitam dino koji je to fakultet sto napisa ti ??DIF ???
pa et 3 sam razred gimnazije..igram csa a pored se bavim nogometom...
imam neke opcije da idem vani studirat i to ....al razmisljam jos, jedni mi govore idi drugi nemoj ici i tako...

pa et dobra tema da i ovdje pitam za vase misljenje da li ici vani studirat...primjer. Austrija...razmisljao sam kad bih otisao tamo da i tamo se nastavim baviti sportom...
jezik engleski i njemacki poznajem...

al et za kraj ZIVI ZA DANAS ! PRUZI MAXIMUM U SVEMU U SVAKOM TRENUTKU!SUTRA JE DALEKO!
FASTO - DIF ista stvar :D

Studiranje u Austriji :

http://unsa.ba/studiranjeaust.php

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.