Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

CD ROM ne radi ?

117 pregleda · 14 odgovora · otvorena 29.09.2008. u 22:38

Prije svega muslimanima da cestitam barjam :)

E sada moj problem.Dakle CD/ROM nece da mi radi..Znaci mogu ga otvorit..dakle kada stisnem on se otvori i mogu ubacit CD..Ali kad ga ubacim on nece da ga ocita..

I u My Computer uopste nema CD/ROM-a ..Ima DVD ROM al' i on nekad hoce nekad nece..Ali CD/ROM nikako :(

Ovako nekad mi se pojavi kod Starta ono kao da je pronasao novi hardware CD/ROM pa da ja samo trebam slijediti..Ali i to sam probao i krenem da nadjem taj hardware kad mi izbaci The drivers for this device are not installed. (Code 28)

Kao nemoze da ga nadje.. :S

A CD-ROM mi je SAMSUNG CD-R/RW SW-23C

To sam googlao i trazio ..pokusavao da nadjem to sra**e ako uopste postoji..Otvarao sam komp..skidao CD-ROM pa ponovo stavljao i o5 nece :S

Neznam vise sta da pokusam..

Ovo mi treba da bi mogao ponovo windows dignuti jer mi je komp totalno zarazen virusima i ostalim hajvanima :D .. a nemogu jer nemoze da mi ocita CD-a

Pomagajte :)

Hvala !
Da nije do CD/ROM-a

da nije pregorio , crko , pokvario se , itd ?
Semirn je napisao/la:
Da nije do CD/ROM-a

da nije pregorio , crko , pokvario se , itd ?
Brate nije pregorio ..da je pregorio ja mislim da nebi mogao da ga uopste otvaram.Jednostavno nece da mi ocita kad ubacim CD..

I nema icone od CD/ROM-a uopste u My Computer :S
Ili ti je laser crk'o ili ti je glava koja čita CDove zapljana :)
Kupi onaj CD za čišćenje glave , pom mogučnosti najskuplji iako tvrdim da su SVi DO JEDNOG bacanje para , ali to ti je jedino rješenje , za sad.
krystal je napisao/la:
Ili ti je laser crk'o ili ti je glava koja čita CDove zapljana :)
Kupi onaj CD za čišćenje glave , pom mogučnosti najskuplji iako tvrdim da su SVi DO JEDNOG bacanje para , ali to ti je jedino rješenje , za sad.
CD za ciscenje glave ?

Kako to radi.. nevjerujem da to moze pomoci ali probat cu -.-
- otvara/zatvara .. znaci nije do struje
- My Computer ga ne prepoznaje .. moze bit do kabla koji spaja CDROM i MB
- provjeri da li je sve spojeno kako treba ?
- koliko ima godina ? il' sto bi rekli koliko je star ..
- moguce da mu je optika otisla ..
- u najgorem slucaju pogodi komsiju istim, a kupi novi cijene su prihvatljive ^^
qYa je napisao/la:
CD za ciscenje glave ?

Kako to radi.. nevjerujem da to moze pomoci ali probat cu -.-
Na CDu se sa obje strane nalaze neke sitne četkice na koje staviš pastu koja je došla uz taj CD i ubacis ga u CD ROM , i onda upalis WMP i slušaš muziku da bi se CD okreto najbrže sšto može :) (Muzika se nalazi na tom CDu)
Sorry, ali ako smijem ovdje odmah da upitam i ja jer imam slican problem..
Znaci nekad nece da mi ocita CD-a uopce i nema ga u my computer.. Resetujem komp i bude.. Znachi nekada tako.. Nervira me.. Any help ? :D
qYa je napisao/la:
Brate nije pregorio ..da je pregorio ja mislim da nebi mogao da ga uopste otvaram.Jednostavno nece da mi ocita kad ubacim CD..

I nema icone od CD/ROM-a uopste u My Computer :S
to se meni enkad desavalo na laptopu , ali je bilo do cd-roma , negdje je gubio kontakt , moro sam ga drzat kad se pali da bi moglo...
Struja je napisao/la:
- otvara/zatvara .. znaci nije do struje
- My Computer ga ne prepoznaje .. moze bit do kabla koji spaja CDROM i MB
- provjeri da li je sve spojeno kako treba ?
- koliko ima godina ? il' sto bi rekli koliko je star ..
- moguce da mu je optika otisla ..
- u najgorem slucaju pogodi komsiju istim, a kupi novi cijene su prihvatljive ^^
E pa ja bi provjerio jeli sve spojeno kad bi znao kako gde ide ! Ali iskopcao sam kablove ali jedan ne mogu da iskopcam da si t**o :) ..nemoze i nemoze.

A postoji li kako nacin da windows ponovo snimim preko DVD/ROM-a..pokusavao sam i to ali nece da mi bootuje CD :) ..Stavio sam da mi je prvi boot DVD ali nece da bootuje..

Pa jel treba oko zica sta dirati pa da bi to moglo ?
qYa je napisao/la:
E pa ja bi provjerio jeli sve spojeno kad bi znao kako gde ide ! Ali iskopcao sam kablove ali jedan ne mogu da iskopcam da si t**o :) ..nemoze i nemoze.

A postoji li kako nacin da windows ponovo snimim preko DVD/ROM-a..pokusavao sam i to ali nece da mi bootuje CD :) ..Stavio sam da mi je prvi boot DVD ali nece da bootuje..

Pa jel treba oko zica sta dirati pa da bi to moglo ?
- kabal koji ne mozes da iskopcas je vjerovatno za struju .. manji je imas crvenu, zutu i jos neku zicu, plastika obicno zapne i fkt je tesko nekad ...

- ugl da bi provjerio da li ti je spojeno kako treba .. postoji caka ..

- kabal koji spaja CD i MB (maticnu) je obicno sive boje, kod novijih crne .. ugl postoji crvena linija ili bijela sa jedne strane .. fazon je da ta linija bude okrenuta prema crvenoj zici koja ide za napajanje ..

- znaci imas onaj sto spaja CD i MB i struja .. crvena prema crvenoj i to je to .. RR pc ako i dalje ne pokazuje .. on je rikavela :)

- a Belma sto se tice tvog "problema" takodjer provjeri kablove, desi se da popuste i sl .. meni se X puta desilo za floppy i externi HDD ..

- toliko .. ode gledat film na Novoj xD
isti problem imao
prljav je ocisti ga ili ko ja kupi new i no SIKIRIKI
jel se to odnosi na obicni onaj stari cd'rom ako je nato to mozes kupit na 2KM xD

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.