Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Bezbrižnost...

430 pregleda · 36 odgovora · otvorena 05.09.2008. u 23:35

Vidim da u zadnje vrijeme ima podosta tema o smaku svijeta. Ljudi školujte se i nemojte izmišljati razloge da to ne uradite, kao što je npr. aktuelni Smak Svijeta™. Najgore je što pravite veliku zbrku, diže se histeričnost kod pojedinih članova gamers.ba sekte i neki čak ne spavaju tu noć kad su pročitali vijest o smaku svijeta.

Ljudi, nema nikakvog smaka svijeta prije sudnjeg dana, a sudnji dan ima velike predznake koji će se odviti u rasponu od 3000 godina. Čak neki manji predznaci nisu još ispunjeni, a veliki nisu još ni počeli.

Eh za sve one koji nisu muslimani ili one koji ne vjeruju u sudnji dan, da prodiskutujemo.

Ne treba sumnjati u to da su svi dosad objavljeni načini “izračunavanja” smaka svijeta netačni i proizvoljni, kao ni da su zasnovani na fikcijama i fiksnim idejama svojih autora. Ako sudimo po ispunjenju do sad objavljenih proročanstava, mirne savjesti možemo da tvrdimo da ni one koje se odnose na blisku budućnost nisu tačne. Imamo razloga da vjerujemo da će biti dovoljno vremena ne samo da pročitamo ovaj tekst nego još mnogo, mnogo sajtova do kraja. Rijeke će još dugo teći svojim koritima i mnoge generacije poslije nas gledaće izlazak i zalazak Sunca.

Za slijedeće godine je bilo prognozirano da će se desiti smak svijeta:
-634, 500, 793, 1000, 1524, 1555, 1666, 1688, 1814, 1843, 1900, 1910, 1962, 1967,1978, 1988, 1994, 1997, 1998 te 2000...

... I stigla je i famozna 2000. godina. Ni Isus ni Antihrist nisu sišli na Zemlju, Sunce nije eksplodiralo, Sjeverni i Južni pol nisu izmjenili mjesta, nuklearni projektili nisu ispaljeni. Nisu se srušili ni avioni ni sateliti, svjetski ekonomski sistem nije doživjeo krah, a električna energija nije nestala u cijelom svijetu (osim, možda, u Bosni, ali to više ima veze sa našim, lokalnim "smakom svijeta";). Čak i kompjuteri rade. Zaista ima nečeg fascinantnog u nizu nula kojima se taj broj ispisuje. Vijekovima unazad smak svijeta je najavljivan baš za tu godinu. Na čaroliju ove cifre nije bio otporan ni Isak Njutn (Isaac Newton), jer je u knjizi zapažanja o Danilovim proročanstvima i o apokalipsi po svetom Jovanu predviđeo da će Isus Krist sići na Zemlju tačno 2000. godine.

Postoji još mnogo proročanstava koja smak svijeta predviđaju u bliskoj ili dalekoj budućnosti. Od svih ovih najava pomenućemo samo jednu, i to jedinu koja će se i ostvariti. Prognoza se odnosi na 4500000000 (četiri milijarde i petsto milionitu) godinu. Tada će se, u jedinom naučnom proročanstvu, Sunce pretvoriti u crvenog džina (implodirati će) i progutaće Merkur, Veneru, Zemlju, a vjerovatno i Mars.

Edit:

2012 će se desiti zamjena polova električnog magnetnog polja zemlje, samo su to žurnalisti (inače jako obrazovani ljudi!) preobrazili u smak svijeta. Zamjena polova zemljine kugle je prirodan i sasvim normalan proces koji se dešava svakih 2 miliona godina. Kompas će naravno pokazivati jug kao magnetni sjever, ali će, vjerujem, ubrzo izaći kompasi koji su namješteni na novi pol.
BTW: i Ako se desi za sedam dana, umrijet cemo svi, tako da mi ne smeta , necu samo ja.

a ako mene pitas, samo Allah zna, al ovako negdje sad cu ti ja reci po nekoj kalkucaliji ( ne ko ovi znastvenici u dan ).

Moguce : od kraja 21., pa negdje u 22. stoljecu ( 2080 - 2180 god. )

Ima mnogo razloga i predznaka, pa tu bi to negdje trebalo biti

Mada neznam, moze za sedam dana biti ( ne moze tacno, al eto, moze ove godine. )
svaka cast na trudu , ja nevjerujem u ove smakove svjeta...samo za mog zivota trebao je bit jedno 7 puta , kenjare
Hah Srbin sam to jest Hriscanin ne vjerujem u to, to je moje misljenje... Al znate kako kaze MUJO ako bude smak svijeta, ZENU DJECU I U NJEMACKU
infusion je napisao/la:
Hah Srbin sam to jest Hriscanin ne vjerujem u to, to je moje misljenje... Al znate kako kaze MUJO ako bude smak svijeta, ZENU DJECU I U NJEMACKU
Sve i da ne bude smak svijeta ( a bit ce ) covjek bi unistio ovu planetu, definitivno, 100% bi, bez sumnje.

Ma ne govorim ti ja za to, vjeruj ti sta hoces, niko tebi ne brani, neg covjek bi unistio ovaj planet veoma uskoro ( 500 god max ).

Globalno zagrijavanje ?
Nezdrava hrana ?
Pesticidi ?
Zracenje ?
Atomsko oruzje ?
da ne nabrajam dalje
sve je relativno ^^
VioleN je napisao/la:
Sve i da ne bude smak svijeta ( a bit ce ) covjek bi unistio ovu planetu, definitivno, 100% bi, bez sumnje.

Ma ne govorim ti ja za to, vjeruj ti sta hoces, niko tebi ne brani, neg covjek bi unistio ovaj planet veoma uskoro ( 500 god max ).

Globalno zagrijavanje ?
Nezdrava hrana ?
Pesticidi ?
Zracenje ?
Atomsko oruzje ?
da ne nabrajam dalje
Ja sam rekao svoje misljenje ne vjerujem u to nit cu ikada vjerovati ^^ sto rece ovaj trebao je biti vec 100 puta... ^^ A jbg
evo ja sam vec iskopo' atomsko skloniste ispod zgrade 3X3... ima jos mjesta za jednog, bujrum....imam ikara (zaosto iz rata xD) i dva hljeba...preguracemo makar 3 dana.. :D
Volim da citam o tome, volim naucnu fantastiku, dosta sam knjiga citao i citam vezano za takve stvari ali iskreno ne verujem. Antihrist i to..po meni je nesto bezveze bez uvrede.. Bilo je pre 2,3 godine nekih promena na Suncu, neke mrlje su se javljale to se secam, temperatura je bila u naglom porastu, valjda je neka kometa udarila ili nesto slicno. Mozda tako nesto donekle mi je realno i veoma moguce, kometa ili asteroidi je isto nesto realno. Trece jedina realna i moguca stvar jeste sa nuklearnim bombama. Citao sam o tome, trenutno se na zemlji nalazi dovoljno nuklearnih bombi da se 7x unisti zemlja. Sve to stari, vremenom hteli ili ne hteli desice se ono sto ne bi trebalo, jedini nacin je...svemir ? A takvim necim otici u svemir jos gore napraviti explosiju takve razmere pa makar u drugom sistemu (sto je jos nemoguce u ovom veku bar), je preveliki rizik.

Eto tako nesto je po meni moguce, ostala nagadjanja predvidjanja su ono pomalo "bzveze" ali opet zanimljiva za citanje.
ae vise da izginemo, pa da mogu da jedem i pijem dzabe XD...

da surfam a da neplacam konekciju, da se zajebavam sa uzvisenim, ako me pusti u Dzenet XD

ae umirmo XDXDXDXD
Smak svijeta ce biti kad Chuck Norris umre .. a dotad uzivajte
moguce je da ce se smak dogodit ali najmanje za 150 milijona godina...
a tada ce ljudi najvjerovatnije biti na marsu ili nekoj drugoj planeti,a ovo sto su govorili da ce se otvorit crna rupa i to,ne vjerujem
nek sve ode u pm, dok ja budem wowa igrao nek sve ode u zrak da neskontam, da samo odjednom vidim neki bljesak nest , " WTF NESTALO STRUJE OMG! "
realno gledajuci, naucno dokazano bice novo ledeno doba, london ce biti pod vodom kao i neki drugi veliki centri itd itd itd
Kramer je napisao/la:
realno gledajuci, naucno dokazano bice novo ledeno doba, london ce biti pod vodom kao i neki drugi veliki centri itd itd itd
dok mi dodjemo do tog stadiuma vec cemo bit pod zemljom
Kramer je napisao/la:
realno gledajuci, naucno dokazano bice novo ledeno doba, london ce biti pod vodom kao i neki drugi veliki centri itd itd itd :)
"Dan posle sutra" film koji nekako najblize prikazuje to sto ce da se desi.
VioleN je napisao/la:

Globalno zagrijavanje ?
Nezdrava hrana ?
Pesticidi ?
Zracenje ?
Atomsko oruzje ?
da ne nabrajam dalje
jsi gledo na novoj mandarine pune pesticida..
mi namecemo propast ;)
svaka cast momak
PiraTinstw je napisao/la:
sve je lazzzz samo pusta lazzzzzz sto se okko nassss
u krug vrti... :D
btw ne vjerujem u ovo.. sto onaj kaze bit ce smak svijeta kad chuck norris umre..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.