Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Formatiranje diska

190 pregleda · 13 odgovora · otvorena 25.08.2008. u 22:03

pozz narode... ewo imam mali problemcic... naime, ubacio sam sebi harddisk u comp... i sve super, comp ga prepoznaje sve ok... i trebam ga fomratirati... pokusao ici na my computer i format i dodje mi do kraja i pise da ne moze do kraja formatirati... ehhhh sad... pokusam preko cmd-a... i ukucam "format D:" i on mmi izbaci ovo...
"The type of the file system is raw. please use the /fs switch to specify the file system you wish to use on this volume".
znal neko u cemu je problem i sta trebam dalje da kucam ili sta vec??

thx unaprijed!!
ccc pa ne mozes tako formatirat moras imat xp ili neki drugi system i formatiras ga preko cd ili diskete nemoze se tako format kako ces format kad ti je vec upaljen pc:D kako bi ti onda radio pc xD
gamersba je napisao/la:
ccc pa ne mozes tako formatirat moras imat xp ili neki drugi system i formatiras ga preko cd ili diskete nemoze se tako format kako ces format kad ti je vec upaljen pc:d kako bi ti onda radio pc xD
hmmmmmm.... imam ja xp kao operativni system... i na c: mi je to sve... i ubacim jos jedan... i noramala ga valjda moes formatirati kao npr disketu... desni clik i fomrat ali mi iskoci da ne moze... ne znam dal em bas kontas..
Burek_King je napisao/la:
hmmmmmm.... imam ja xp kao operativni system... i na c: mi je to sve... i ubacim jos jedan... i noramala ga valjda moes formatirati kao npr disketu... desni clik i fomrat ali mi iskoci da ne moze... ne znam dal em bas kontas..
HAHAHAHAHA
je**m ti vise balavce i sve... banujte me boli me kita vise... fino postavim temu, ne razunmijem se u tu materiju i fino pitas... i vi ovdje serete... ma u pm... sta ba serete... da znam ne bih postavljao temu... sto ismijavate?? vi ste savrseni, svemoguce?? je**m mu mater pa de imajte kulture i postovanja...!!!! je**m mu mamu vise...
treba ti boot cd .. tj. burtabilni cd... ubacis i kad ti se pali pc i kad je sve crno pritisnes f6 il f8 nisam siguran ... i otvorit ce ti se ovako plavo .. samo prati i citaj sta ti treba... i kad dodjes do particija nemoj brisat nego samo taj disk ko opet digni ... skontat ces...
Burek_King je napisao/la:
nemoze se formatirat ae to ti je ae neki fajl izbrsi kad je pokrenut :D tako i ne mozes format:D
ehhhh narode... posto ste vi svi doktorirali informatiku, i toliko se razumijete, ja cu vam napisati a nadam se admini da ce prihvatiti i odobriti vodic za sve vas koji su me ismijavali zbog ove teme, kako se formatira disk preko cmd-a, a da ti ne treba ni boot-abilni cd niti bilo sta drugo... i to je jedan od najciscih i najboljih formatiranja jer se radi preko ms-dosa!!! ali nazalost vi svi poznajete windows tek od millenijum generacije a jel iko od vas radio na win 3.1 ili na win 95??!! a kamoli da znate ms-dos komande... za vise o ms-dosu posjetite http://en.wikipedia.org/wiki/MS_DOS

uskoro vodic!!! stay tuned!!! peace!!
ma pusti debile kraju kontam sta hoces imas isto ko i ja "removable" hard disk na kojem imas svoje podatke neovisno od C particije na kojoi je windows,. gledaj nevidim neki problem zasto nece moguc, da ti se koji
programcic sa D: pokrece automatksi na start UP il il ti neke filove nesvjesno koristis npr neku pjesmu slusas prilikom formata a ona se nalazi na D: pa se nemoze izvrisiti dok je u upotrebi. moj savjet izbirisi sve sa diska preko delete pa ga ondaj probaj formatirati, javi ako nadjes drugo rjesenje
EDit : a de mi reci koju ti Error msg izbaci kad ides preko desnog klika format?
tiHASMRt je napisao/la:
ma pusti debile kraju kontam sta hoces imas isto ko i ja "removable" hard disk na kojem imas svoje podatke neovisno od C particije na kojoi je windows,. gledaj nevidim neki problem zasto nece moguc, da ti se koji
programcic sa D: pokrece automatksi na start UP il il ti neke filove nesvjesno koristis npr neku pjesmu slusas prilikom formata a ona se nalazi na D: pa se nemoze izvrisiti dok je u upotrebi. moj savjet izbirisi sve sa diska preko delete pa ga ondaj probaj formatirati, javi ako nadjes drugo rjesenje
EDit : a de mi reci koju ti Error msg izbaci kad ides preko desnog klika format?
hvala Bogu pa neko konta neke stvari... svaka cast brate... respect od mene... upravo tako kao sto si rekao... particija neovisno od c na kojoj je windows i ostalo...
btw: hvala ti brate, ali ewo rijesio sam problem... malo komandi pa zaobidjes i sve bude ok...
izbacit cu vodic za ove klapce da vide da nije windows tek od 2000g. i da oni jos nemaju pojma...
hvala ti puno kralju!!
ma nema na cemu , sve za raju :D , ma ja juce isto formatiro C: imo xp sa sp3 pa dosta bugovan service pack pa ja vratim na staro sp2 :D, i jednostavno sve
podakte kao sto su slike ,driveri,muzika imam na particiji D koju skinem kad hocu da instaliram novi sistem i samo opet prikljucim najaca stvar ,nista nemoram prziti prebacivati HH mozak ftw :D aj bas mi drago da neko pravi vodic i treba im jer likovi pojma nemaju o racunarima i kad im se javi neki mali problem odma format comp :) aj cyA
P.S. dobar ovaj link o dosu ^^
ma cim neko ima problem odma formatiraj ili reinstaliraj... niko nema rjesenja bez toga... i evo, neka obicna, po mom misljenju, stvar, taj disk D: i ljudi nemaju blage o cemu se uopste radi... i oni neki poznavaoci ovo ono... ajd postujem ja svakoga ali stvarno me je iznenadilo ovo... uglavnom vodic ce biti veceras ili sutra ... vidjet cu koliko imam vremena, pa bih vise volio da veceras bude... ajd pozz nadrode...
pa trebas ba da formatiras po NTFS ili FAT32 systemu, oj majko draga ovi govore disc windowsa
Najbolje ti je uzmi Partition MAgic i preko njega odradi format on ce te tamo pitat koji FILE FOrmat hoces. zz

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.