Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

problem sa grafickom

278 pregleda · 0 odgovora · otvorena 26.03.2005. u 19:45

e ovako... veliki problem mi pravi graficka... imam ati 9600SE, 256MB DDR, ali nesto nije u redu sa njom... prije nekoliko dana sam format c: i nakon toga, naravno doslo je do instaliranja drivera za sve komponente, pa je dosao i red na graficku... i hajd instaliram ja drajvere, podesim rezuluciju i boje i sve fercera ko prije... ocu sad da pokrenem igricu npr. HL2 i grafika mi kriza, a prije formatiranja je bila extra... pomislim mozda nisam nesto podesio kako treba, odem na desktop, properties, settings, pa na Advanced i pocnem cackat po opcijama za grafiku... gledam sve je ko prije formatiranja, samo jedan dio nije isti i to ono sto mislim da je i najvaznije... odam na "SMARTGART(tm) graficke kad tamo Current AGP Speed = Off... covjece prije je bilo na 8x, a sad ugaseno, a takodje i opcija Fast Write je Off, dok je i ona prije formatiranja bila on... hajde ja podesim open onaj dio na 8x i aktiviram FW na On i zahtjeva mi sad restart... uradim i to, vratim se opet isto... reko mozdaje do drajvera... znam da su mi drajveri novi, prije mjesec dana sam uradio upgrade, znaci da nije do njih... jednini nacin mi je bio da fino uninstall sve drajvere i ponovo ispocetka... kada sam i to sredio, opet isto...

sada me zanima dali postoji i jedan drugi nacin kako da vratim stare postavke za AGP Speed koji je bio kako sam vec rekao 8x i FW na On... Ako je neko imao ovakav problem i uspjesno ga rijesio neka mi javi ili mozda pak neko drugi iskusniji zna kako se to moze rijesitu...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.