Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Format

182 pregleda · 7 odgovora · otvorena 11.10.2005. u 23:13

Zna li mi ko reci kako formatirati computer spor mi je kao ku**c nemogu ovako vishe

HVALA UNAPRIJED
Imas vise nacina ako hoces xp samo ubacis cd i restart rac. i moras u biosu podesiti da pokrece sa cd-a a ne sa hdd il diskete zavisi sta je ukljuceno i onda ides postepeno po uputama i onda ce te pitati dali zelis format i naravno uzimas i tad ce ga formatirati valjda znas kako dalje instalirati sistem.

Post dobio aplauz od bU

Prvo napravis bootable cd xp windowsa u neri i onda stavis u biosu da prvo gleda cd... kad restartujes pisace ti Boot from Cd pres eny key... I onda pritisnes nakn toga imaces izbornik u kojem mozes formatirati hard disk i napraviti particiju.... Ovo ti je samo sa xp u ostalih moras sve rucno raditi... za bootable cd imas stranicu http://www.bootdisk.com

Post dobio aplauz od bU

nemoj formatirati , probaj difregmentirati (to je da ti poreda fajlove na svoja mjesta ...) i ugasi precese koje ne idu uz komp , ali to je za tebe za sad komplicirano !
samo difregmentiraj idi na :
all programs/accessories/system tools/disk difregment
upsali , analiziraj i neka ti radi difregment !
ostavi , radit ce par sati , ali valjda ce bit nesto brzi komp !
ili skini tuneup utilities , i tamo ubrzaj komp !
sretno
ovo sam ti napisao jer ne volim format c:

Post dobio aplauz od bU

Virus scan & Spyware scan?
i mene to bas zanima
PS: sto je BU podijelio aplauza
Pa bila je tema ti si je ja misim postavio nemoj formatirat ti viruscici itd se daju uklonit !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.