Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Grafa od 512

211 pregleda · 20 odgovora · otvorena 15.08.2008. u 00:51

znaci treba mi preporuka za graficku od 512
samo mi je bitno da je nvidia....znaci da mi samo napisete model i cijenu....UNAPRIJED HVALA
qeen je napisao/la:
koji slot agp il pc ?
nebitno....daj i za jedan i drugi ako mozes...molim te...hitno mi je
www.plus.ba
IIIIIIIIII je napisao/la:
nebitno....daj i za jedan i drugi ako mozes...molim te...hitno mi je
http://www.plus.ba/proizvodi/index.php?idkat=697
eo pa biraj necu sad svaku posebno pisat, btw reci konfiguraciju pca da predlozim koju
Koliko para ?
nVIDIA GF 8800 GT 512mb ti je oko 350-400 km.
Nova ATi-jeva - 4850. U plusu imas kupiti, zvijer je.

http://www.plus.ba/pretraga/?pojam_pretrage=4850#

Ako hoces jacu, uzmi ATi 4870, trenutno najjaca grafa na trzistu.

http://www.plus.ba/pretraga/?pojam_pretrage=4870
zar mislis zato sta je 512 da je bolja....ima puino boljih grafa koje su od 256...
RizlaaaaA je napisao/la:
zar mislis zato sta je 512 da je bolja....ima puino boljih grafa koje su od 256...
Napokon neko nesto pametno da napise. Je li vi mislite da kolicina RAM memorije igra neku veliku ulogu danas kod grafa ? Vidi se koliko ste gameri i koliko se razumijete. Kada se uzme 256 DDRIII memorije i 512 DDRII memorije, koje ce brze radit ? DDRII ? Fkt ste smijesni, RAM pogotovo sa danasnjim grafama nema veze tolike sa brzinom jer primjer ATI hd 4870 ima 512 MB DDRV memorije koja radi na 3800 MHZ i radi brze nego grafe koje imaju po 2GB memorije.
Tebi odgovor na temu, ako imas kesa uzmi 9800 gtx kosta oko 500 KM ili 8800 gts sa 512 MB kosta oko 400 KM.
cannabis4mi0 je napisao/la:
Napokon neko nesto pametno da napise. Je li vi mislite da kolicina RAM memorije igra neku veliku ulogu danas kod grafa ? Vidi se koliko ste gameri i koliko se razumijete. Kada se uzme 256 DDRIII memorije i 512 DDRII memorije, koje ce brze radit ? DDRII ? Fkt ste smijesni, RAM pogotovo sa danasnjim grafama nema veze tolike sa brzinom jer primjer ATI hd 4870 ima 512 MB DDRV memorije koja radi na 3800 MHZ i radi brze nego grafe koje imaju po 2GB memorije.
Tebi odgovor na temu, ako imas kesa uzmi 9800 gtx kosta oko 500 KM ili 8800 gts sa 512 MB kosta oko 400 KM.
samo si ga zbunio
nije ga zbunio nego mu je fino objasnio..najbolje ti odes u trgovinu gdje mislis kupit i pitas malo....
oj majko mila fala bogu pa ima i neko pametan na ovom forumu.......

sto se tice grafe, trebo si navest konfiguraciju PC-a i do kolko para grafa, da ti nebudu ostale komponente usko grlo.....
GeForce 9800GTX - 566KM

btw : moras imati malo jacu napojnu za ovu graficku !
pametno receno
sace izaci nove grafe od 2GB memorije RAM-a a imaju istu performansu kao grafe od 512 MB...
PracTIX je napisao/la:
pametno receno
sace izaci nove grafe od 2GB memorije RAM-a a imaju istu performansu kao grafe od 512 MB...
Nije bas tako, ATi sto je najavio 4870x2 sa 2 GB RAM-a ce biti do sada najbrze grafe, tj. grafe sa 2 GB DDRV RAMa, znaci radit ce na 3800 mhz tako da ce vjerovatno dati i zavidne performanse. Ostaje jos da se vidi sta ce nvidia uraditi da odgovori na to. Trebali bi i oni napraviti mozda neku gtx 280 gx2 ili nes na taj fazon.
Nije bas tako, ATi sto je najavio 4870x2 sa 2 GB RAM-a ce biti do sada najbrze grafe, tj. grafe sa 2 GB DDRV RAMa, znaci radit ce na 3800 mhz tako da ce vjerovatno dati i zavidne performanse. Ostaje jos da se vidi sta ce nvidia uraditi da odgovori na to. Trebali bi i oni napraviti mozda neku gtx 280 gx2 ili nes na taj fazon.
coece ja jucer citao na nekakom siteu da su performanse potpuno iste jedina razlika je izmedju RAM-a
ALI treba i tebi vjerovat jer ak tako kazes te grafe mora da ce biti bombeee
xD
I onda bi ti trebala nuklearna elektrana u kucistu posebno za GTX280 GX2.

http://img174.imageshack.us/img174/8358/hd4870x261xq3.jpg

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.