Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

ruter

89 pregleda · 9 odgovora · otvorena 15.08.2008. u 18:43

moze li mi neko dati sheme za pravljenje rutera ali da je nacrtano i oznaceno sta trebam prespajati na maticnoj da bi dobio rutetr.
unaprijed hvala
huh ? od maticne ploce napravit ruter ? gdje to ? sta to to neka nova tehnologija ? pojasnite mi ljudi tozbunjen sam sada kao i ovaj lik to fol nesto lemilicom malo lemit po maticnoj i dobijes ruter or ? zbunj xD nije to moguce koliko znam ali neka bude
JaX je napisao/la:
huh ? od maticne ploce napravit ruter ? gdje to ? sta to to neka nova tehnologija ? pojasnite mi ljudi tozbunjen sam sada kao i ovaj lik to fol nesto lemilicom malo lemit po maticnoj i dobijes ruter or ? zbunj xD nije to moguce koliko znam ali neka bude
ma nemoj mi reci da nije moguce... treba neke zice prespojiti na obicnoj maticnoj da bi dobio maticnu za ruter i onda prikljucis hdd, ram i ostale dijelove i onda imas ruter...
meni je tako lik radio ali nece kaze sta treba prespajati...
e zavisi kakvo imas kuciste...
ako ti je starije moraces spajati

a ako spada u novije racunare
neces nista moci pipati samo ubaci hardware ( odgovarajuci ) i instaliraj neki OS koji je najpozeljniji MikroTik ( Licenca se placa ) ali je najbolji...

znaci zavisi do kucista, ako ti je starije stavicu ovde dok nadjem po kompu
-----
p.s. ewrinjo ja sam sebi pravio ruter (to prespajao) i radi znaci radi
pa to nije od maticne ploce pravis server masinu koja djeli podatke kao ruter pomocu programa i malo vise hardware
http://www.elitesecurity.org/

trazi u vezi toga

koliko znam trebaju 2 lan kartice za to
hahha =)
ruter =)
maticna =)
ccna hahah
stoka sta smijesno??
ne znas - cutis !

p.s. treba samo jedna mrezna za ruter...

imam p2 kao ruter, i jos sam ja prepravljao p3 u ruter ...

jest to da nije original "router"
nije neznam nego nisi me citirao pa mi nije izbacilo notifikaciju =)

jel znas ti sta je ruter kako radi ruter koji OS ruter koristi i
=)
mozes napraviti neku imitaciju koja ti moze posluziti "kao" ruter kao ruter nemozes =) mozda neki bridz ili hub =)

rovjera komunikacije između računala (Mrežne kartice) i Routera.
Provjeru komunikacije između računala (mrežne kartice) i modema možete provjeriti pomoću naredbe "ping" u command promptu, i to na sljedeći način:
Kliknite: Start > Run (ili Windows tipku + R), u prozor koji se otvorio upišite ping 192.168.1.1 i pritisnite Enter. Nakon toga dobit ćete podatke o komunikaciji PC-Modema Ping statistics for 192.168.1.1: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss).
Važno je da na kraju piše kako je 0% paketa loss, odnosno ukoliko piše 25%, 50%, 75% ili 100% loss to nam govori kako postoji mogućnost:
- uključenja neke zaštite (Firewall/Antivirus) koju je potrebno isključiti odnosno smanjiti razinu zaštite, ili
- neko fizičko oštećenje kabela

Provjerite postavke Internet pretraživača (browsera) kojeg koristite.
Ukoliko koristite Internet Explorer to možete učiniti na slijedeći način:
Za Windows XP: Start > Settings > Control Panel > Internet Options na kartici "General" - kliknite na "Delete cookies", kao na slici:
Za Windows Vistu: Start > Control Panel > Internet Options na kartici "General" pored Browsing History kliknite na "Delete" te u novom prozoru kliknite na "Delete cookies", kao na slici:
Windows XP
Windows Vista

Na kartici Privacy na skali s lijeve strane prozora izaberite 3. razinu Medium, ao na slici:
Windows XP
Windows Vista

Na kartici Connections odaberite opciju Never dial a connection, kao na slici:
Windows XP
Windows Vista

Kliknite na LAN settings i u prozoru koji se otvori sve opcije trebaju biti isključene, kao na slici:
Windows XP
Windows Vista

Restartajte računalo.
Resetirajte modem i ponovno kreirajte internet konekciju.
Reinstalirajte browser i/ili zaštitne programe.

Ako ne svijetle lampice ADSL,DSL tada:
- Provjerite jesu li svi kablovi pravilno uključeni.
- Ugasite i upalite modem.
- Resetirajte modem.

Svijetle sve potrebne lampice no router se ne spaja na Internet.
U tom slučaju:
- Ugasite i upalite router.
- Provjeriti jeste li ispravno upisali korisničke podatke (korisničko ime treba biti upisano malim slovima: korisnickoime@htnet-dsl).
- Provjerite da li je netko već spojen s vašim podacima s druge lokacije.
- Resetirajte uređaj i ponovno ga konfigurirajte.
- Provjerite mogućnost zaraze vašeg računala virusom ili širenja neželjene pošte (Spam), a da niste na vrijeme uočili i očistili računalo.

Ne možete se spojiti na konfigurator routera.
U tom slučaju:
- Resetirajte router na dugme koji se nalazi na poleđini routera.
- Spojite router i računalo preko kabela te pokušajte pristupiti routeru.

Internet stranice se otvaraju jako sporo.
- Provjerite mogućnost zaraze vašeg računala virusom.
- Postoji mogućnost da niste zaštitili svoju bežičnu mrežu i da se netko drugi osim vas spojio na nju (moguće više drugih korisnika), te da dijeli/e vašu brzinu.
- Provjerite udaljenost između routera i računala.
- U većim naseljima gdje postoji više bežičnih mreža, postoji mogućnost da sve rade na istim frekvencijama. Potrebno je promijeniti kanal na routeru (usmjerivaču), te na bežičnom adapteru.

Post dobio šamar od bak1r

chester bez uvrede za taj C/P
al to nema veze sa temom =)
a ewrinho ako zelis da zavrsimo to sto te interesuje =) javi mi se na pp sta i kako fino da mi objasnis =)
ja sam ccna =)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.