imam problem oko formata?! interisuje me kako da formatiram C: a da ne udjem u sys u bios sam sve narikto ali mi se sistzem pokvario valjda nekoliko virusa.. treba mi pomoc sta da snimim na floppy da bi ga format uradio sve znam ali neznam koji fajl ajd neka mi neko pomogne !!! _HELP HELP
Pitanje
Riješeno
Format C:/
741 pregled · 14 odgovora · otvorena 11.03.2005. u 19:14
Nisam te potpuno shvatio. Jal ti namjeravas da uradis format a neznas sta treba da napravis bood disketu? Koji win oces da instaliras
Prvo Napravis Start up disketu u windowsu to ide na svim windowsima sem win xp! Udjes u control panel/Add Remove Programs/Start up disk/!!!!
Kad to uradis ubacis disketu i stavis da 1 boot ide sa flopy-ja on ocita tamo neka sranja upises format c: i to je to onda samo windows cd ubacis stavis 1 boot da ide na cd rom i gotovo!!!!

Ako imas Windows Xp Service Pack 2 Mozes odma da uradis Format c: sa tog cd jer on ima to u sebi!!!!
Znaci Sve Sto ti treba je Start Up Disketa ili Windows Xp SE2

Nadam se da sam pOmogao!!
Kad to uradis ubacis disketu i stavis da 1 boot ide sa flopy-ja on ocita tamo neka sranja upises format c: i to je to onda samo windows cd ubacis stavis 1 boot da ide na cd rom i gotovo!!!!

Ako imas Windows Xp Service Pack 2 Mozes odma da uradis Format c: sa tog cd jer on ima to u sebi!!!!
Znaci Sve Sto ti treba je Start Up Disketa ili Windows Xp SE2

Nadam se da sam pOmogao!!
Windows XP jeste a neznam koji fajl treba za bootanje?!
Ako mozes pokrenuti instalaciju Win XP s CD-a tj ako ti se Win XP moze instalirati iz dos-a onda nemas potrebe formatirati disk nego samo ubaci cd,u biosu namjesti 1st boot device neka ti bude cd-rom i resetuj racunar.Prati instalaciju i formatiraj disk.
Trebalo bi da ti je taj tvoj win xp butabilan. Znaci stavis da ti boot ide sa cd-a i trebalo bi da krene, a ako nemoze onda napravis boot disketu i preko nje.
kupi bootabilni cd sa win xp-om...ubaci cd...restartaj racunar...dok se racunar dize stiskaj tipku del...advanced options-first boot device-cdrom(ovo namjesti sa + ili - na tipkovnici)...esc-f10 odgovori sa y...kad te bude pitao boot from cd (press any key) ti pritisni bilo sta...dalje prati upute i doci ces i fo formatiranja svog diska
ako bas trazis samo bot file onda je to command ali najbolje ti je nastimaj u biosu da ti bota prvo cd i podignes setup pa popravis , ili probaj uci u safemod i ocistit viruse, (kad pokrenes setup sa cd imas opciju FORMAT C: )
-=Sto ti skrt sa tim bodovima=-
-=Sto ti skrt sa tim bodovima=-
Posto ti je WindowsXP ako hoces da napravis boot disketu onda uradi sljedeće:
Ubaci disketu i u mycomputer idi desni klik na disketu i format.
Pri dnu prozora formata ima opcija create ms-dos startup disk (to označiš)
Kada to završi iz c:windowssystem32 kopiraj format.exe na disketu.
Resetuj računar i to bi ti trebalo uci u dos
onda u dosu uradis
format c:
Ubaci disketu i u mycomputer idi desni klik na disketu i format.
Pri dnu prozora formata ima opcija create ms-dos startup disk (to označiš)
Kada to završi iz c:windowssystem32 kopiraj format.exe na disketu.
Resetuj računar i to bi ti trebalo uci u dos
onda u dosu uradis
format c:
Ovako ,.. kahlah : :
Imas problem jel sa virusima,komp ti je spor,same se stvari mijenjaju i slicna sranja.
Prvo sto ces kupi WIn xp cd (pr0 prepurucujem).Ako nemozes da formatiras odjednom ,nema brige.Stavi cd (prije toga resetuj kompjuter,udji u bios i stavi na Boot sekciji " Boot from Cd ROM {ili ako imas cd-rw jos bolje}. Nastavi,pokreni Setup XP-a,sve ide glatko i onda kad ti on resetuje automatski (1 put) .pojavi se plava slika i on tebe obavijestava na koju particiju ce da instalira (ako imas samo C particiju Windows ce te obavijestiti da se vec jedan OS nalazi na njemu.) Onda te pita hoces li obrisati taj OS i to ti je prakticno format diska.Kliknes F za nastavak instalacije,formatira ti disk i nastavi sa instalacijom,obicno to traje oko 30 minuta.Onda je sve sega,xp prikljupa informacije poput gdje se nalazis,zona vremena i vrijeme.
Onda kad zavrsis to sve,download Norton antivirus, ili jos bolje Bit Defender 8 plus,kojeg mozes naci na http://www.bitdefender.com .
Skeniraj sistem,ako ti antivirus otkrije viruse,prvo ih !!Deizenfikuj i onda delete,kasnije moras ponovo instalirati drivere za : graficku,maticnu (sound card).i to je,konekciju uspostavi manuelno sa svojim passom i username-om
i to je to..uglavnom tako ja rjesevam probleme na kompu kad pravo zaglavim ..
kahlah..HF!
Imas problem jel sa virusima,komp ti je spor,same se stvari mijenjaju i slicna sranja.
Prvo sto ces kupi WIn xp cd (pr0 prepurucujem).Ako nemozes da formatiras odjednom ,nema brige.Stavi cd (prije toga resetuj kompjuter,udji u bios i stavi na Boot sekciji " Boot from Cd ROM {ili ako imas cd-rw jos bolje}. Nastavi,pokreni Setup XP-a,sve ide glatko i onda kad ti on resetuje automatski (1 put) .pojavi se plava slika i on tebe obavijestava na koju particiju ce da instalira (ako imas samo C particiju Windows ce te obavijestiti da se vec jedan OS nalazi na njemu.) Onda te pita hoces li obrisati taj OS i to ti je prakticno format diska.Kliknes F za nastavak instalacije,formatira ti disk i nastavi sa instalacijom,obicno to traje oko 30 minuta.Onda je sve sega,xp prikljupa informacije poput gdje se nalazis,zona vremena i vrijeme.
Onda kad zavrsis to sve,download Norton antivirus, ili jos bolje Bit Defender 8 plus,kojeg mozes naci na http://www.bitdefender.com .
Skeniraj sistem,ako ti antivirus otkrije viruse,prvo ih !!Deizenfikuj i onda delete,kasnije moras ponovo instalirati drivere za : graficku,maticnu (sound card).i to je,konekciju uspostavi manuelno sa svojim passom i username-om
kahlah..HF!
Ovako ,.. kahlah : :
kahlah..HF!
kahlah..HF!
Az je napisao/la:
| Ovako ,.. kahlah : : Imas problem jel sa virusima,komp ti je spor,same se stvari mijenjaju i slicna sranja. Prvo sto ces kupi WIn xp cd (pr0 prepurucujem).Ako nemozes da formatiras odjednom ,nema brige.Stavi cd (prije toga resetuj kompjuter,udji u bios i stavi na Boot sekciji " Boot from Cd ROM {ili ako imas cd-rw jos bolje}. Nastavi,pokreni Setup XP-a,sve ide glatko i onda kad ti on resetuje automatski (1 put) .pojavi se plava slika i on tebe obavijestava na koju particiju ce da instalira (ako imas samo C particiju Windows ce te obavijestiti da se vec jedan OS nalazi na njemu.) Onda te pita hoces li obrisati taj OS i to ti je prakticno format diska.Kliknes F za nastavak instalacije,formatira ti disk i nastavi sa instalacijom,obicno to traje oko 30 minuta.Onda je sve sega,xp prikljupa informacije poput gdje se nalazis,zona vremena i vrijeme. Onda kad zavrsis to sve,download Norton antivirus, ili jos bolje Bit Defender 8 plus,kojeg mozes naci na http://www.bitdefender.com . Skeniraj sistem,ako ti antivirus otkrije viruse,prvo ih !!Deizenfikuj i onda delete,kasnije moras ponovo instalirati drivere za : graficku,maticnu (sound card).i to je,konekciju uspostavi manuelno sa svojim passom i username-om i to je to..uglavnom tako ja rjesevam probleme na kompu kad pravo zaglavim .. kahlah..HF! |
ma norton antivirus nije nekakva zastita. Uzmi kaspersky a mogao bi u bit deffender samo norton nikako.
DirectXP je napisao/la:
| Posto ti je WindowsXP ako hoces da napravis boot disketu onda uradi sljedeće: Ubaci disketu i u mycomputer idi desni klik na disketu i format. Pri dnu prozora formata ima opcija create ms-dos startup disk (to označiš) Kada to završi iz c:windowssystem32 kopiraj format.exe na disketu. Resetuj računar i to bi ti trebalo uci u dos onda u dosu uradis format c: |
Tim putem pravish sistemsku disketu koja je sposobna da digne sistem. Znaci nema nikakvih drajvera, niti koristenja CD-a.
http://www.bootdisk.com/
Imash program za pravljenje sistemske sa podrskom za CD. Al ako kanish opet instalirat XP onda ti netreba nikakva disketa nego butabilan CD WinXP i u biosu namjesteno da prvi boot bude sa CD-a.
HF
EVO TI SVE STO TI TREBA I VIZUELNO PRIKAZANO UKOLIKO ZELIS INSTALIRATI WIN XP
http://free-bj.htnet.hr/colicweb/xp%20instalacija.html
http://free-bj.htnet.hr/colicweb/xp%20instalacija.html
Thunderz je napisao/la:
| Windows XP jeste a neznam koji fajl treba za bootanje?! |
boot whidows ghost ? imam ja javi se na msn docarati cu ti
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.