Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Pregrijavanje

350 pregleda · 14 odgovora · otvorena 26.03.2005. u 03:08

Znam da je ova tema bila davno.........
Imam ADM athlom 2400+ i imam pravi problema sa zagrijavanjem i stalno mi se restartuje računar kad igram igrica, a kad bezveze nešto radim sve je uredu........
Ako neko ima ideju šta bi moglo biti neka mi kaže.......... UNAPRIJED HVALA.
I još samo da pitam na kojo stranici mogu besplatno skinuti neki dobar prokram za mjerenje temperature CPU-a. Prije sam imo PC-alert 4 ali više nemam pa .................
to restartovanje moze biti uzrok ram memorija isto sam slucaj imao i morao memoriju mijenjati. a to za zagrijavanje da vidis temp. pc alert 4 imas na cd koji ti dodje uz racunar neznam tacno koji je cd al pregledaj sve jedan.to je od mene
jesili ga clockovao moguce je da radi toga ti se resetuje,a moguce je i do ram memorije!
moze biti dosta razloga zasto se to restartuje...najprije vidi je li do temperature procesora...kod mene je bilo da graficka nece da radi na agp 8x i onda se sam restartuje...snimo sam sebi sa onog cd-a od asus maticne ne znam kako se tacno zove program uglavnom vidis podatke o racunaru i temperature...igrao sam igara i uglavnom bacim oko ponekad i temperatura se uopste nije toliko promijenila i odjednom restart...bilo mi je cudno do cega moze biti i onda sam tako stavio na agp 4x i sad nemam problema...
ako je do temperature onda stavi samo veci cooler i vidi imas li masti izmedju coolera i procesora(ako ne znas o cemu govorim...skini cooler pazljivo i vidjeces)

sretno
Ma imas 10000 soluccija sta moze bit
a program za detaljnu analizu i temperature "aida32"(www.download.com)
Ali naj bolje ti je u biosu pogledas temp.
Ako si clcovo onda samo smanji vcore
Kako neznate sve ama bas SVE srediti na svome PC-u,pa bola ja svoj poznajem kao vlastiti djep i nemogu da razumijem da neznas da se grije jer ti je slab ventilator,udjes u BIOS(a ja vi tmo nesmjete ulaziti kad sam dao samo uputstvo ono za vise FPS kao temu poceli ste se "kriviti" nesmjete dirati bio e ja cu ti opet reci u BIOS je sve tvoj mozak PC i sve kako tu nariktas tako ce da se ponasa,kao sto avion ima kabinu tako i PC ima BIOS,u BIOS imas postavke CPU-a i stavi manual i onda smanji jacinu procesora tj frekvenciju smanji i usporice ti procesor,dakle 2400+ radi na 2Ghz(org. takt) dakle ti smanji da radi na 18Ghz neces puno izgubiti ali jbg ja bih prije dao 30KM za dobar ventilator(i usput reci cu vam VOLCANO SUX!) pa se ti zaleti i daj 80KM ili koliko je vec ima i vise znam sta pricam
btw
i dajte prestanite se vec jednom glupirati sa ovim temama sto uvijek placete,ako neznate PC ko roditelje nemojte ga ni koristiti,
jos cu reci nestom,do stopanja(tj. zaledjivanja slike na monitor utokom igre to ti je do memory ili ako imas na maticnoj agp 4x podrzan najvise a ti imas graficku agp 8x (MJENJAJ!)
ventilator te zajebaje i meni se to desilo jednom pa sam ga nosio u servis oni kazu da moraju promjeniti kulerr
počmi od jeftinije stvari:

1. zamijeni cooler, ako nije
2. zamijeni napajanje (stavi 400 W-450 W), ako nije
3. zamijeni memoriju, ako nije
4. Grafičku karticu provjeri, ako nije
5. Matična ploča, ako nije
6. Procesor.

eto nadam se da ćeš doći tek do druge stavke i da će sve radit. pozz
Imas na na Orginal CD-eu (kao sto su kolege rekli) i program se zove ASUS PC Probe, oni ti mjei Voltazu, Brzinu Ventilatora, Temperaturu maticne i CPU.

Imas i Everest Pro, on ti pokazuje sve detaljno sta ti ima racunar ispod haube!
ventilator 99%
otvoti ga pa malo ocisti i pogledaj da li ti ventilator nesto koci
najbolje ti je da stavis dupli ventilator
onda nema pregrijavanja

TopA je napisao/la:
ventilator 99%
otvoti ga pa malo ocisti i pogledaj da li ti ventilator nesto koci
najbolje ti je da stavis dupli ventilator
onda nema pregrijavanja

Samo treba obratiti paznju ako budes sam experimentisao, postavljao ventilator koji nije org. za procesor sa ugradjivanjem da ne dobijes kontra-efekat!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.