Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 10 bodova

Kreativnost na drugi način!

763 pregleda · 33 odgovora · otvorena 28.05.2008. u 21:25

Vidio sam da se o ovome prića i na drugim forumima, pa reko da i ovdje pokušam.

Radi se o tome da na postavljeno pitanje date što kreativniji odgovor.

Na primjer:

"Nalazite se u pustinji, imate jabuku u ruci i napada vas lav.
Kako ćete doći do Rima?"

Jedan member je odgovorio slijedeće:

"Bacite jabuku u vazduh, a poznato je da jabuka ne pada daleko od stabla. Popnete se na to stablo i kad vidite da vas lav ne može dohvatiti odahnete i "padne vam kamen sa srca". Taj kamen pogodi lava u glavu i ubije ga. Kad vidite da je lav mrtav vi ste sretni i kako se ono kaže - na konju ste - i sa tim konjem krećete na put, a zna se da svi putevi vode u Rim. "

Valja se ovoga sjetiti! Jel da?

Dobro, nudim 10 bodova za najbolji - najkreativniji - izvrnutiji odgovor Nije nešto puno ali eto, vrijedi zabave ^^

Pitanje glasi:

"Imate reket (teniski) i fudbalsku loptu (Kappa). Sjedite na južnom polu. 2 Vuka vas čekaju iza brda. Kako ćete doći do Pariza?"

Možete se služiti ovim poslovicama kako bi to sve izgledalo interesantnije:

http://www.yurope.com/people/nena/Poslovice/

GL & HF!
Uzmes reket,udaris jednog vuka,drugom bacis loptu da se igra i odes na brzinu do francuske ambasade, da izvadis vizu a kako smo mi bosanci zapostavljen narod dobices vizu tek za mjesec dana,dotad mozes skupiti 100 postova na g.ba il tak
i kad dobijes vizu,dzile na aerodrom i karte i odes u pariz

hahah nidže veze tema

cekam Lava,sta ce on napisati
               skyx je napisao/la:
hahah nidže veze tema

Poštujem

Ahah francuska ambasada u sred ledene pustinje.

Razgovaram sam sa sobom o vuku kad ono MI O VUKU VUK NA VRATA sakrijem se i vuk uzme loptu i igra se. Izađem na ta vrata na koja je vuk usao kad ono tamo cesta veeeeeeeeelika . Uzmem reket odserviram i dodje servis za popravljanje auta i oni me povezu do Pariza
predpostavimo da je vukovima malo hladno jer oni ipak nisu naviknuti na toliko ekstremne uvjete. i kako se oni smrzavaju ti im odneses loptu i oni se zaigraju i tako se ugriju i pocnu te postovat ko gospodara jer si ih spasio od smrti. i tada ti uzmes reket, pokidas one zice, zavezes ih za vukove i naredis im da te odvedu do francuske plivajuci sto oni naravno urade.

ili...

posto je tenis bijeli sport, cim uzmes reket u ruke sve odjeca na tebi postane bijela i tako bijel prodjes pored vukova kao da si nevidljiv. i kad dodjes do obale sjednes na loptu i nekako otplutas do francuske.

@~: nc
b0raT_ je napisao/la:
Razgovaram sam sa sobom o vuku kad ono MI O VUKU VUK NA VRATA sakrijem se i vuk uzme loptu i igra se. Izađem na ta vrata na koja je vuk usao kad ono tamo cesta veeeeeeeeelika . Uzmem reket odserviram i dodje servis za popravljanje auta i oni me povezu do Pariza

lepo zamisljeno al dao si vuku loptu pa nemas sta da serviras
~ je napisao/la:
lepo zamisljeno al dao si vuku loptu pa nemas sta da serviras

hahahahahahaha pa prica je svejedno nniđe veze cuj nema sta da servira
Posto mi je Lav idol. Pokusamo vako.

Uzmem svog bmw-a i odvezem se do aerodroma, cime odem avionom do francuske.
Rješenje
Skinem sa reketa mrezu i dam je lovcu..Lovac zarobi 1vuka u mrezu i sakrije se iza zbuna jer svi lovci cekaju divljac iz zasjede.Bacim loptu drugom vuku i on se pocne igrati sa njom.C4 pukne,jer je uvijek teroristi stavljaju u igracke,i ubije vuka.Iz vukove utrobe izleti pijetao(horoz) jer ga je vuk naravno zivog progutao.Kao i u svakoj bajci male i sitne osobe narastu,tako i nas pijevac(horoz).Ja ga uzjasem i on odleti na Evropsko prvenstvo (1998.sjeticete se )u Pariz
E ovako .. Sjedim ja tako izivciram i od muke .. uzmem loptu i nabijem je .. kad ono lopta pogodi jednog vuka u glavu .. a ovaj drugi konto da je mrtav ovaj prvi .. iskopa svom drugu grob i sahrani ga .. e znaci ostao mi je jos jedan vuk .. ovaj grobar.. tj sto ga je sahranio .. e sada on hoce na mene .. i ja pocnem bjezati .. ali slucajno mi padne kappa sa glave i nabije se vuku na glavu ..i on nista ne vidi ..i ja onako turisticki sjedem na njega.. i kao jasem ga... i zakopcam mu onu kappu do kraja .. znate one rupice.. da ne moze da viri ... i tako ti ja lapim vuka za jajca .. i onda mu stavim limuna u supak da mu se supak skupi ... e kad se skupio stavim mu supak da cvrci ko biftek u ulju .. i kad se ispece .. iznesem da prodam to sve..naleti neki lik ..koji je slucajno igrao gta 4 i prolazio sa helicem ..i pokupi me .. i posto mu je misija bila u francuskoj odemo tamo .. da bude mission completed .. haha !
               voITIka je napisao/la:
Skinem sa reketa mrezu i dam je lovcu..Lovac zarobi 1vuka u mrezu i sakrije se iza zbuna jer svi lovci cekaju divljac iz zasjede.Bacim loptu drugom vuku i on se pocne igrati sa njom.C4 pukne,jer je uvijek teroristi stavljaju u igracke,i ubije vuka.Iz vukove utrobe izleti pijetao(horoz) jer ga je vuk naravno zivog progutao.Kao i u svakoj bajci male i sitne osobe narastu,tako i nas pijevac(horoz).Ja ga uzjasem i on odleti na Evropsko prvenstvo (1998.sjeticete se )u Pariz

Prejako

Čuj C4
Kreneš do brda,1 vuk te vidi i otmu ti loptu, a zna se da je "Oteto, prokleto", i vuk propadnu kroz led, drugi te i dalje čeka. Ti ljepo sjedneš na vidik i ti gledaš vuka, a vuk tebe, i tako prođe zima, a zna se da vukovi stare brže od nas, I za nas je to samo jedna godina više, a njemu je to sedam. Znamo da su vukovi društvene živtinje, uvijek u čoporu, pa za njega vrijedi ona"Od samoće ništa gore nema" i vuku dosadi i ode, a ti znajući onu: Bolje bjele novce čuvati za crne dane, si ostavio koju hiljadarku u banci, a gradovi su uvjek u dolini a "Što je više brdo to je dublja dolina" pa ti malo prošetaš, dođeš u grad, digneš pare, kupiš Oslobođenje na trafici a njihov moto je "OD nas nemožete pobjeći" i njihova te redakcija nađe, odvede te u sve za ljubav, ti slažerš da imaš rodjaka kojeg nisi vidio deset godina i on živi u Parizu, i oni te odvedu tamo.

Post dobio aplauz od FataL

EDIT: ideja uzeta iz ovog vica

Padne zeka u vodu i pocne da se davi.Naidje lija i
zec je zamoli da ga izvuce
napolje. Lija mu baci rep i zec izadje. Kasnije lija
padne u vodu pa zeka baci svoj rep da je
spase al` ne ide mali mu je. Ode do svog BMW-a uzme
sajlu i spasi liju.

Zakljucak: nije bitno koliki ti je vec kakav auto vozis !

AlienzZ je napisao/la:

EDIT: ideja uzeta iz ovog vica

Padne zeka u vodu i pocne da se davi.Naidje lija i
zec je zamoli da ga izvuce
napolje. Lija mu baci rep i zec izadje. Kasnije lija
padne u vodu pa zeka baci svoj rep da je
spase al` ne ide mali mu je. Ode do svog BMW-a uzme
sajlu i spasi liju.

Zakljucak: nije bitno koliki ti je vec kakav auto vozis !

najjaci :=)

----------------------------------
nego koji cu qrac u Parizu .
Kako kaže jedna poslovica budalu ne treba traziti sama se javi...meni se javio Napoleon dok sam spavao i dao mi jedan dobar savjet: "Neka osmijeh bude tvoja odbrana".
I naravno ja se nasjmesim vukovima i prodjem pored njih, ali posto gladno pseto veruje samo u meso, ali kako kaze jedna poslovica "mrznja protivnika povecava mi snagu", meni se snaga povecala i ubio sam vukove.
"Kad glava visi, o kap(p)i se ne misli." tako da sam loptu odmah bacio jer mi nije trebala bitniji mi je zivot bio u tim trenucima sa vukovima.
"Sto mi velis - nek mi bude, sto mi zelis - nek ti bude."
A posto si zelio da odem do Pariza onda cu i otici.
pa nabijem loptu , a poznato je da lopta ne pada daleko od gola. Dodjes do gola odrezes mrezu i skines sa teniskog reketa mrezu i stavis onu od gola i fino uhvatis 1 po 1 vuka ...i kad si uhvatio 2 vuka udaris se reketom po glavi i dodje hitna po tebe( a znaci nikad nece doci po tebe) i arherolozi te otkriju poslije 1000 godina i odvedu u neki muzej u parizu xD

btw : borat najjaci ,
               Wizzard je napisao/la:
Kreneš do brda,1 vuk te vidi i otmu ti loptu, a zna se da je "Oteto, prokleto", i vuk propadnu kroz led, drugi te i dalje čeka. Ti ljepo sjedneš na vidik i ti gledaš vuka, a vuk tebe, i tako prođe zima, a zna se da vukovi stare brže od nas, I za nas je to samo jedna godina više, a njemu je to sedam. Znamo da su vukovi društvene živtinje, uvijek u čoporu, pa za njega vrijedi ona"Od samoće ništa gore nema" i vuku dosadi i ode, a ti znajući onu: Bolje bjele novce čuvati za crne dane, si ostavio koju hiljadarku u banci, a gradovi su uvjek u dolini a "Što je više brdo to je dublja dolina" pa ti malo prošetaš, dođeš u grad, digneš pare, kupiš Oslobođenje na trafici a njihov moto je "OD nas nemožete pobjeći" i njihova te redakcija nađe, odvede te u sve za ljubav, ti slažerš da imaš rodjaka kojeg nisi vidio deset godina i on živi u Parizu, i oni te odvedu tamo.

OMG...jako,jako nema sta
               Wizzard je napisao/la:

e ovo je sastav

svaka cast

momka nagradite, najbolju ideju ima
Uzmem i loptu i reket i prodam ih za pljucu(gun) tebi zaprijetim da mi das tih 10 bodova jer mi se neide do Pariza

bice edit

Evo bezze nes nabrzaka....(nisam ovde poslovice koristio)
Fino vidim 2 vuka i malo razmisljam.... kad mi padne na pamet prica o crvenkapici... i fino od reketa napravim kosaru(lol?) i stavim lopticu u nju praveci se da je to jabuka(opet lol?).... odem fino do vukova prerusen u crvenkapicu te im kazem da idem do velike, debele, socne bake da joj odnesem jabuku jer je predebela te treba na dijetu.... Kazem im da mi je baka u Parizu.. i vukovi posto su bili jako gladni jer je juzni pol pust odluce da ucine sve sto mogu da mene odvedu do PAriza.... i prodje tjedan dana nikako nemogu da nadju nacina da me odvedu.... te fino posto su bili pregladni odluce preplivati do Pariza samnom.... naprave splav od specijalnog drveta te me odveslaju do PAriza..... fino kada dodjemo do Pariza i shvate da sam ih zajebo' pocu me gonjat... ja odem u policiju i oni ih tamo ubijuuuu....
MA bezze nesto radim nesto i pijem cedevitu pa mi slabo nesto pada na pamet
jednog vuka ubijem sa reketom.

Drugom bacim lopticu u Pariz i posto se njemu ide u Pariz ja sjednem na njega, i odem sa njim u Pariz ?

Et hvala na bodovima
uzmem reket
sjednem na loptu
zamolim komsiju da me udari reketom jaku i eto me vrlo brzo u pariz

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.