Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 15 bodova

Racunar steka!

218 pregleda · 13 odgovora · otvorena 18.05.2008. u 10:29

Pozdrav - Znam da naziv teme nije pravilan , ali stvarno nisam znao koji da stavim.

- E sad imam problem sa compom. Znaci kad god upalim comp otvori mi se.

[url]C:/Documents%20and%20Settings/Anes/Application%20Data/******[/url]

I onda nemogu taj folder il sta je vec da zatvorim odmah moram da cekam par minuta.
( a dok ga ne zatvrim nemogu se konektovati na net )

- Poslije kad zatvorim taj folder. Spor mi racunar. NPR : otvorim PS , MSN i Winamp
Steka racunar do bola. Pa ga moram rr :/

- CFG : 1 GB ( RAMA ) , 128 MB ( GRAFA ) , 2.8 GHz znaci nije do configa.

- Skenirao sa NOD 32 i nije mi nasao nikakav virus.

Molim baz spama.

- Hvala Vam puno

@ mirzavcs

Znam defregmentovati.
Hvala sto me napomeni
- A da li neko zna kako da nastimam da mi ne otvara automatski onaj folder
Probaj defragment disk
start - all programs - accesories - system tools - defragment disk

budi strpljiv i neprekidaj taj proces!
Evo SS

- I jos jedno pitanje kako da uninstall IE

- WTF processes 48 :S
ides na control panel i ides add remove programs,zatim ides add remove windows components i tamo nadjes ie i samo ukines kvacicu onu i nemas vise IE!!!A za ovaj problem jesi li probao sistem restore
               aTiLa je napisao/la:
ides na control panel i ides add remove programs,zatim ides add remove windows components i tamo nadjes ie i samo ukines kvacicu onu i nemas vise IE!!!A za ovaj problem jesi li probao sistem restore

Hvala za IE.
Pokusat cu !

EDIT :

E vidi ovdje mi ima oznacenih jos neki stvari. Hocu obrisat sve oznake i samo oznacit IE ?
Rješenje
Skini program Spybot Search & Destroy i instaliraj. Potom skeniraj komp. u potrazi za Spyware-om. Vjerovatno je Spyware uzrok stopanja...

Za brisanje IE trebas u Control Panel-u otvoriti Add or Remove Programs, pa na Add/Remove Windows Components. Ipak ti ne preporucujem brisanje IE, jer neke stranice moras otvarati u IE. Znam, za Firefox postoji Add-on IE tab, ali ipak ostavi IE.
Ali, ako ti bas smeta mozes uraditi sljedece:
1. Otvori Control Panel -> Add or Remove Programs -> Set Program Access and Defaults.
2. Klikni na Custom, te na IE odznaci Enable access to this program i stavi da je Firefox (ili Opera, sta vec koristis) default browser.
               mahYr je napisao/la:
Hvala za IE.
Pokusat cu !

EDIT :

E vidi ovdje mi ima oznacenih jos neki stvari. Hocu obrisat sve oznake i samo oznacit IE ?

ne samo ukines ie i to je to

Probaj sistem restore na datum kad ti se to nije desavalo
               Fr0sT je napisao/la:
Otvori run, kucaj msconfig i u startup tabu probaj naci taj folder ...

Ako ga ne bude, probaj na boot.ini ....

Nece sigurno naci u boot.ini, mozda si ubacio taj folder u Start - All Programs - Startup, pa ti otvara...
Ako se tamo nalazi taj folder, mislim, shortcut za taj folder, obrisi ga.
               mahYr je napisao/la:
Hvala za IE.
Pokusat cu !

EDIT :

Ostav isve komponente kako je i bilo osim IE... za IE ukini kvacicu, jer se tu dodaju komponente, a one koje nisu oznacene nisu ni instalirane, tako da ce ti IE obrisati kad ga odznacis.
probaj sa Tuneup utilies,ako oces da ga stavim na FTP

ili najbolje bi ti bilo sacuvaj vazne podatke i format C: /reinstal), ako nemas cd, mogu ti i to staviti na FTP

Mozda si slucajno prenio neki folder u "startup", zna se to desiti, provjeri da li ti ima taj folder(na startu):

formatiraj c mora ti pomoc
kako meni uvjek komp dobar i nesteka zato sto ga svaki dan cistim i gledam sta skidam.......

ubuduce i ti to radi !!!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.