Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

FPS PROBLEM (Hitno)

173 pregleda · 9 odgovora · otvorena 30.06.2009. u 21:09

Ovako prije svega moram napomenuti. Nije za mene za prijatelja je koji upravo j**e i gdje i sta ima.. Radi je****g fpsa..

Pod br1. Spammeri zaobidjite temu, ne pisite ni slucajno vertical sync off developer 1 fps_max 101, modeli bla bla.. nije 100%

pa da pocnem..
racunar je
1,5gb rama
2,66 Cpu
512 graficka

graficka kupljena prije 2 dana. NIJE NIKAKVIH PROMJENA BILO znaci sa 256 na 512 mb i nista.. fkt jadno

znaci sve komponente su po nekom standardu kompetentne da podrze 101 fpsa zakucano. Medjutim kod mene je racunar slabiji i imam 101 fpsa i igram fino lijepo krasno.
Kod njega fps je 101 1v1 kad se puca ali u guzvi ili smokeu na 20 30 spadne. I plus kad spadne mis mu pocne stopati nemoze da pomjera mis fino znaci radi radi pa stane pa opet radi stane itd..

Dok kod mene kad sam mu format racunar sve je bilo ok i mis nije stopao. Kada je kuci dosao opet mu je mis stopao, mx518 je kod njega.. mousefix nije pomogao, format po 100x nije pomogao

Molim odgovore i pomoc. Onaj ko pomogne nece dobiti bodove, casti ga jaran na prvom turniru u njegovom gradu.. fraer je izludio radi ovoga.. ako iko imao slican problem i rjesio neka napishe ovdje..
Hvala
koja graficka?
BlackSheepXD je napisao/la:
koja graficka?
Hmm .. atieva neka neznam tacno PRO neka :S tako nesto, provjerim pa editujem poslje..

ali nije do graficke mislio je i on da je i Novu uzme 100km bila.. i nije do toga 100% isti fps ostao i stopa mish..

ATI RADEON HD 2400 PRO AGP
brate neka provjeri kulere, neka ispuse sve, ramove ocisti, pogasi nepotrebne programe tipa steam, anti virus, msn boga oca, il da nije do patcha, jer i meni je se to desavalo, instalirao patch je***i fps 60 nece dalje..

Znaci navjervotanije mu se pc napunio prasine, ja svoj iznosim svake 2-3 sedmice vani i cistim ga kompresorom

edit: da nije virus kakav uletio, najbolje je format c pa neka rahat bude naravno ako mu se da
GruNt je napisao/la:
brate neka provjeri kulere, neka ispuse sve, ramove ocisti, pogasi nepotrebne programe tipa steam, anti virus, msn boga oca, il da nije do patcha, jer i meni je se to desavalo, instalirao patch je***i fps 60 nece dalje..

Znaci navjervotanije mu se pc napunio prasine, ja svoj iznosim svake 2-3 sedmice vani i cistim ga kompresorom :)

edit: da nije virus kakav uletio, najbolje je format c pa neka rahat bude :) naravno ako mu se da ;)
Raspuhan kompresorom. Steam nonsteam isto je isti probl.. nije do toga.. nista
Nek skine neki registry cistac, pobrise sve programe koje netrebaju, obrise "temp" memoriju, pogasi sve procese koji mu netrebaju, nek nastima u opcijama graficke vsync off, AA off, kvalitet nek smanji.

Jebiga kad na kompu sigurno ima smeca hrpu, gdje nece stopat :/
iwdnplay je napisao/la:
Nek skine neki registry cistac, pobrise sve programe koje netrebaju, obrise "temp" memoriju, pogasi sve procese koji mu netrebaju, nek nastima u opcijama graficke vsync off, AA off, kvalitet nek smanji.

Jebiga kad na kompu sigurno ima smeca hrpu, gdje nece stopat :/
Formatiran znaci ko nov. Svi detalji na 0 aa, sync . sve .. jedino to regystry nije.. a na tune-up mu pojavi se po 20 gresaka u winu..
Skini nove drivere za graficku ;)
Rjesit' ces problem.
ma to su te famozne ATI graficke, jednostavne nemaju sposobnosti da drze konstanto fps , dodje on zakucan na 100 i cak 200 300 nije frka ali dropa uzasno pa cak i do 60 70 sve ti zalaga i sjebes se, imao sam ti ja ati HD3450 512mb ista dropo fps, zamjenim je za ati x1950pro pci E opet isto dropa fps, sad posudio NVidia 8600GT i wola fps vise nedropa (mislim do 5 igraca na screnu moze izaci padne za 5)
moja preporuka posto sam se intenzivno bavio sa ATiem i fpsom (nema se para za nvidia) neka skine driverre 5.9 6.11 ako mu graficka podrzava to jest sto nize, ne najnovije 9.13 il koje su vec posto nevaljaju , jer stari driveri za ati graficke prijaju csu i fpsu dosta znaci fkt mnogo vjeruj mi isprobao sam 123123 drivera od omega pa do ngo i z-tweaked drivers,
jeste da mozda koja novija igra zbog tih starih drivera nece radit fino ali zato fps u csu je stabilniji najmanje 5x

toliko od mene , peace

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.