Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Naša gaming scena

3.260 pregleda · 75 odgovora · otvorena 09.05.2008. u 18:12

Nekada je bilo vrijeme kada smo živjeli da bi igrali, oderali protivnike i uživali u toj pobjedi, i svakoj idućoj. To je bilo neko sretno vrijeme kada su klanovi poput NX-a, ddd, kka ownali ovom scenom, kada je gaming bio na nekom svom "vrhuncu", kada se znalo zašto se igra.
U to vrijeme nastade i ona famozna rečenica "Dok su ostali igrali CS, mi smo ga živjeli."

Gledajući klanove danas, igrače i našu "CS scenu", vas kao "gamere" koji kao nastoje da budu najbolji, shvatim da se danas ama baš ništa ne dešava. Nema pojedinaca koji se bore da nešto poprave (sem par izuzetaka), nema više bU-a (ne njega kao njega već nekoga ko će njega "zamijeniti" u presentu), nema one atmosfere koja je nekada postojala. Danas nije bitna igra. Zašto je to tako ?

Da li je jedan pojedinac sposoban da nešto uradi ?

Uzmimo za primjer našeg (dragog, ljubljenog) Schulza.
Prije nekih mjesec i po' Dino je doš'o na ideju da napravimo i tu neku ligu koja će probuditi taj neki osjećaj u vama kao "kanterašima koji ne znaju dje će sa svojim skillom". Naravno, gledajući neko stanje naše scene koja je "mrtva", iznimno je teško pronaći sponzore za jedan takav događaj koji organizuje par momaka bez ikakvih financija. Isto kao što nam treba i licenca za ESWC, WCG, kao što su nam potrebni redovni turniri da bi se scena oživjela i da bismo nešto uspjeli u globalu.

Međutim, šta se dešava? Pored činjenice da je toliko teško naći sponzore, danas izgleda trebamo i vas kao gamere moliti da se odazovete na ovakav događaj ? Jeste li vi retardirani ? Da vas ovako pitam ?

Ma nee, vama trebaju ogromne nagrade, 50,000 eura za prvo mjesto, zašto biste vi kao PRO GAMERI igrali ligu za "sitne novce" ? Nama ovdje treba predstavljati problem da pronađemo 8 klanova u glavnom gradu države da odigraju neku ligu? Žao vam novaca?

Jel' ova liga organizovana radi vas ili radi nas ? Jel' mi imamo neki interes u ovome ? Ili će nam neko plaćati taxi kada trebamo ići da sudimo mečeve ? Ko je ovdje lud ?

btw. Leaderi svih "klanova" koji namjeravaju učestvovati u ovome neka se sutra pojave u StasNetu u 17:55 da vidimo na čemu smo.

I još jedna napomena : nemojte govoriti da ćete "doći da gledate preko štele" jer nećete.
Svaka cast FataL.. doso bi ja sa svojom ekipom al nema mojih igraca sutra..
ODOSE NA PLANINU <--- hahaha
Salim se.. idu na izlete i to..
TUGA i ISTINA

Danas sam bio u stasnetu i bas zovem Schulza i pitam ga "Koliko je ekipa prijavljeno?" Schulz mi govori "Ma bilo 12 ekipa prijavljenih sad ih je 7".

Mislim da je to tuzno,jer ako se sve uzme u obzir,organizacija ove lige sa ostalim turnirima i ligama mogu slobodno reci da je ovo jedna od jacih koje su organizovane odnosno napravljene.

Moguce da je nekome i tesko dati 20 km-ova odnosno 100 km-ova po ekipi ali eto ulog je jako manji nego i sama nagrada,naravno da ima rizika da te pare "propadnu" jer vi niste osvojili prva 3 mjesta jer ste slabo igrali.

I kasnije se mnoge ekipe zale "Jao kako kod nas nikad se ne napravi dobar turnir ili liga"

Pa eto jos nije kraj,obradujte nas
               remix.ba je napisao/la:
Mozda dodjem

Nemoj mi možda dolaziti ako nisi leader neke ekipe. Sutra je sastanak za leadere.
e wertu rece nekome je tesko dati 25km,odnosno 100km po ekipi
mislim da 5-ica igraju turnir,pa je 100:5=20 ,a ne 25 osim ako ti nisi racun'o nesto drugo
Brate nismo mi dzabe iz bosne , uvijek je to tako bilo...
Za turnir se prijavi 30 ekipa sigurnih a ne pojavi se vise od 10 i to svaki put i za svaki turnir , ali bar sam mislio da vi necete imati problema tu u Sarajevu za tu ligu , potrebno pisljivih 8 ekipa
               nuX je napisao/la:
e wertu rece nekome je tesko dati 25km,odnosno 100km po ekipi
mislim da 5-ica igraju turnir,pa je 100:5=20 ,a ne 25 osim ako ti nisi racun'o nesto drugo

Poneses 25 KM...
20 da bi igrao... A ono 5 FataLu da te pustio da udjes u SN

Uglavnom, sretno s organizacijom...
Bice to jedan od jacih turnira...
Sretno svim ekipama...
               remix.ba je napisao/la:
Mozda dodjem

Procitaj temu konju jedan maloumni....

Ja ako sta nadem dolazim...a naletit cu svakako malo da se druzimo...cya
Ovo gore na vrhu sto je gospon Fatal nazalost je istina
Ljudi neshvataju za ozbiljno neke stvari kao naprimjer oko ove lige Ovo sve je zalosno majkemi
svaka cast Fatal na napisanom.. sve je tako i gore mozda

ali jbg dansnji svijet nije ko prije sto je bio, nase generacije nisu kao one starije od nas i tako to :S

sto se tice turnira nisam nikad iso na njih jer to nevolim doso bi radi gledanja....

Sve je to lijepa ideja ali danas nema vise one "zivosti" u igri i nerviranja

vecina je chireta, mangupa preko neta, i tako to. i ti ocekujed da takvi dojud a takvi ne smiju iz kuce izac :S

sto se got moze sredit preko nas i ono u cemu mi mozemo ucestvovati tu sam. msn u acc-u pa i novac za takve dogadjaje nije problem uloziti

kad mozemo dati za acc od ogame mozemo dati i za neki turnir gdje ce nama biti zabavnije i bolje

GL

by Savag3
molio bih samo nesto evo u fatalovo ime i ime svih admina ... PRESTANITE PISATI KOJEKAKVE GLUPOSTI , sutra je sastanak za leadere.. i ja evo garantujem da niko meni nece smjeti stajati iznad glave za vrjieme lige , dok budem igrao, osim sudija ! to neko , ja cu preko stele ja cu ovo .. NEMA toga SHVATITE ! ocete jednom pustiti da uspije organizacija .. vi napaceni od 13,14,15 godina ! ffs!
               uNderssoN je napisao/la:
molio bih samo nesto evo u fatalovo ime i ime svih admina ... PRESTANITE PISATI KOJEKAKVE GLUPOSTI , sutra je sastanak za leadere.. i ja evo garantujem da niko meni nece smjeti stajati iznad glave za vrjieme lige , dok budem igrao, osim sudija ! to neko , ja cu preko stele ja cu ovo .. NEMA toga SHVATITE ! ocete jednom pustiti da uspije organizacija .. vi napaceni od 13,14,15 godina ! ffs!

a qume o ovom turniru se prica sedmicama i puno je klanova reklo doci a sad vidis pricu nema ih 7 REKLI I SLAGALE PENE

Da upravu si nema od takvih gamera nista zalosno majkemi

JA AK SAM REKAO I DOCI CU AK NISAM NECU HA JA NEMA LAGANJA
owo sto je fatal napisao je istina i slazem se sa njim ja da imam ekipu ... dosao bi 100% al kome god kazem ae da napravimo mix kazu LOLnecu sada da nabrajam nikove

o napacenicima i onim nalozenim gamerima .. necemo ni pricati , koji su na dan objave o ligi ... prijavilo jedno 30 klanova . a gle , dan prije lige sta je ? ffs ne mozes vjerovati ...
               ZOPe* je napisao/la:
owo sto je fatal napisao je istina i slazem se sa njim ja da imam ekipu ... dosao bi 100% al kome god kazem ae da napravimo mix kazu LOLnecu sada da nabrajam nikove

nece niko s tobom
Da zivim u Sarajevu igrao bi 1000000000% ali posto sam 400 km od njega nemogu
               nuX je napisao/la:
nece niko s tobom

dobar si ti pravi gamer cuo sam o tebi nikad ti nika nisam vidio na pub a ne na cw pa et zato stfu pls

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.