Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Naša gaming scena

3.260 pregleda · 75 odgovora · otvorena 09.05.2008. u 18:12

Nekada je bilo vrijeme kada smo živjeli da bi igrali, oderali protivnike i uživali u toj pobjedi, i svakoj idućoj. To je bilo neko sretno vrijeme kada su klanovi poput NX-a, ddd, kka ownali ovom scenom, kada je gaming bio na nekom svom "vrhuncu", kada se znalo zašto se igra.
U to vrijeme nastade i ona famozna rečenica "Dok su ostali igrali CS, mi smo ga živjeli."

Gledajući klanove danas, igrače i našu "CS scenu", vas kao "gamere" koji kao nastoje da budu najbolji, shvatim da se danas ama baš ništa ne dešava. Nema pojedinaca koji se bore da nešto poprave (sem par izuzetaka), nema više bU-a (ne njega kao njega već nekoga ko će njega "zamijeniti" u presentu), nema one atmosfere koja je nekada postojala. Danas nije bitna igra. Zašto je to tako ?

Da li je jedan pojedinac sposoban da nešto uradi ?

Uzmimo za primjer našeg (dragog, ljubljenog) Schulza.
Prije nekih mjesec i po' Dino je doš'o na ideju da napravimo i tu neku ligu koja će probuditi taj neki osjećaj u vama kao "kanterašima koji ne znaju dje će sa svojim skillom". Naravno, gledajući neko stanje naše scene koja je "mrtva", iznimno je teško pronaći sponzore za jedan takav događaj koji organizuje par momaka bez ikakvih financija. Isto kao što nam treba i licenca za ESWC, WCG, kao što su nam potrebni redovni turniri da bi se scena oživjela i da bismo nešto uspjeli u globalu.

Međutim, šta se dešava? Pored činjenice da je toliko teško naći sponzore, danas izgleda trebamo i vas kao gamere moliti da se odazovete na ovakav događaj ? Jeste li vi retardirani ? Da vas ovako pitam ?

Ma nee, vama trebaju ogromne nagrade, 50,000 eura za prvo mjesto, zašto biste vi kao PRO GAMERI igrali ligu za "sitne novce" ? Nama ovdje treba predstavljati problem da pronađemo 8 klanova u glavnom gradu države da odigraju neku ligu? Žao vam novaca?

Jel' ova liga organizovana radi vas ili radi nas ? Jel' mi imamo neki interes u ovome ? Ili će nam neko plaćati taxi kada trebamo ići da sudimo mečeve ? Ko je ovdje lud ?

btw. Leaderi svih "klanova" koji namjeravaju učestvovati u ovome neka se sutra pojave u StasNetu u 17:55 da vidimo na čemu smo.

I još jedna napomena : nemojte govoriti da ćete "doći da gledate preko štele" jer nećete.
jao vas sad su vama sve djeca kriva..

bili ste i vi djeca kad ste krenuli cs igrat i vi ste sad fol veci..
Pogledajte prvo sebe pa gledajte nas djecu.. hvala
               JordaN. je napisao/la:
jao vas sad su vama sve djeca kriva..

bili ste i vi djeca kad ste krenuli cs igrat i vi ste sad fol veci..
Pogledajte prvo sebe pa gledajte nas djecu.. hvala

nasa generacija nije bila ovoliko glupa,retardirana i ogranicena kao ova danasnja....

Post dobio aplauz od FataL

nuX je napisao/la:
e wertu rece nekome je tesko dati 25km,odnosno 100km po ekipi
mislim da 5-ica igraju turnir,pa je 100:5=20 ,a ne 25 osim ako ti nisi racun'o nesto drugo

idolu wertu je fino napisao 20 KM po igracu ..ili 100 po ekipi ..
CITAJ !!!
               h1p je napisao/la:
Ovo ti nemoze pomoc na ovoj temi majstore.
Da rev nadze sponzore hmm ? Momak koji 5 godina koristi cheat izneriviro pola BiH sve lafo pro , Plus imo glavnog admina za Bihnet ? ovde se prica o popravljanju nekog gaminga u BiH-a i to

Ti mi molim te nemoj nishta reci.

Ovaj momak koji tih 5 godina koristi cheat je dosao na lan i pokazao kako igra.Ti ces mi balo balavi govoriti majko mila.Ja kad sam isao na prvi i drugi eswc ti si s gurabijom u ruci dolazio i pitao me tata tata sta je to.Zato molim te STFU, low jednom , low uvijek.
Stojim iza organizacije Gracanickog turnira koji je bio jedan od boljih i gdje smo rekli 500km prva nagrada i pitaj Milija je li dobio toliko , hvala.Svaki turnir koji sam otisao iza sebe sam imao sponzora (IT computer,nacelnik opstine,etc),zato molim te,zacepi.

Zao mi je sto i dalje spominjete cs scenu kad ona uopste ne postoji.Daj molim vas sjetite se kad je bio zadnji kvalitetni turnir u BiH? Molim vas?
Zao mi je sto ovako nesto ne moze uspjeti u Sarajevu i sto nema dobrog odazova,mnogo mi je zao jer sam mislio da ste malo lan aktivniji ali eto ,neodgovornost cini svoje.
Neku noch sam pricao sa Sreckom na msnu i pricali smo o tome kako je se pozelilo sa starom rajom poigrati lana,i sjetio sam se samo najljepsih trenutaka provedenih uz ovu igru.Toliko sam finih osoba upoznao,toliko dobrih jarana,da sve najbolje dugujem toj igri i nikada mi nece biti zao sto sam dao mnogo godina u to.

Ali evo ova retardirana djeca cine svoje.Na temi kao sto je ova oni opet seru sa tim svojim sranjima mozda dodjem ili slicno,to uzasno nervira.Zao mi je doista,ako mogu nekako pomoci,Kemo msn.

Hvala , out.
Stojim iza organizacije Gracanickog turnira koji je bio jedan od boljih i gdje smo rekli 500km prva nagrada i pitaj Milija je li dobio toliko , hvala.Svaki turnir koji sam otisao iza sebe sam imao sponzora (IT computer,nacelnik opstine,etc),zato molim te,zacepi.

Zao mi je sto i dalje spominjete cs scenu kad ona uopste ne postoji.Daj molim vas sjetite se kad je bio zadnji kvalitetni turnir u BiH? Molim vas?
Zao mi je sto ovako nesto ne moze uspjeti u Sarajevu i sto nema dobrog odazova,mnogo mi je zao jer sam mislio da ste malo lan aktivniji ali eto ,neodgovornost cini svoje.

Ali evo ova retardirana djeca cine svoje.Na temi kao sto je ova oni opet seru sa tim svojim sranjima mozda dodjem ili slicno,to uzasno nervira.Zao mi je doista,ako mogu nekako pomoci.
               bak1r je napisao/la:

Ali evo ova retardirana djeca cine svoje.Na temi kao sto je ova oni opet seru sa tim svojim sranjima mozda dodjem ili slicno,to uzasno nervira.Zao mi je doista,ako mogu nekako pomoci.

Bakire ovako...
To stoji sto jest jest taj turnir u Gracanici sve i da je bio fin i nagrade i to
Ali vidi ovo...
Bio detonator (stavili USB stick nagrada) odmah ima 231 ekipa prijavljena. Detonator primjer dobrog turnira, za koji sam 100% siguran da nije bilo jaceg u BiH sto se tice organizacije i tih stvari
CS scena po meni postoji, samo sto mnogi neznaju talente kako treba prepoznati
Retardirana djeca kvare ugled gaminga to je zagarantovano, ali moramo se sjetiti da smo i mi bili djeca nekada (mada nismo bili ovako retardirani al eto).
Ja samo znam da se moramo potruditi da nesto uradimo za ovu scenu, jer ako ovako nastavimo ovo sve ce da propadne (mada u zadnje vrijeme po meni ide mic-po-mic nabolje).
btw nediraj mi h1p-ka on je igracina lik
               wickY je napisao/la:
Bakire ovako...
To stoji sto jest jest taj turnir u Gracanici sve i da je bio fin i nagrade i to
Ali vidi ovo...
Bio detonator (stavili USB stick nagrada) odmah ima 231 ekipa prijavljena. Detonator primjer dobrog turnira, za koji sam 100% siguran da nije bilo jaceg u BiH sto se tice organizacije i tih stvari
CS scena po meni postoji, samo sto mnogi neznaju talente kako treba prepoznati
Retardirana djeca kvare ugled gaminga to je zagarantovano, ali moramo se sjetiti da smo i mi bili djeca nekada (mada nismo bili ovako retardirani al eto).
Ja samo znam da se moramo potruditi da nesto uradimo za ovu scenu, jer ako ovako nastavimo ovo sve ce da propadne (mada u zadnje vrijeme po meni ide mic-po-mic nabolje).
btw nediraj mi h1p-ka on je igracina lik

da,upravu si za detonator po organizaciji,nagradama.,itd..,ali definitivno nije bio
najkvalitetniji po timovima koji su igrali

Meni se licno nije svidio sistem po kojem se prvih 12 ekipa prijavilo oni igraju...detonator u sarajevu organizovan,prvo se tu proculo i prvo se ekipe iz sarajeva prijavile...a najjaci BiH timovi (eu4ia & kka) i ostale dosta jake ekipe nisu mogle ucestvovati...

nadam se da ce sljedeci detonator biti malo drugaciji po tom pitaju...

btw. šta je bilo sa sastankom? kakvih novosti ?
               h1p je napisao/la:
Ovo ti nemoze pomoc na ovoj temi majstore.
Da rev nadze sponzore hmm ? Momak koji 5 godina koristi cheat izneriviro pola BiH sve lafo pro , Plus imo glavnog admina za Bihnet ? ovde se prica o popravljanju nekog gaminga u BiH-a i to

ae jedna stvar ako je lik citer bili bili mogo napravit owo http://www.gamers.ba/vidisliku.php?id=4856
bili mogo oticu na tur i ubijat nogom
druga stvar ti nesmjes da se javljas kao gamer nisam te nikad vidio ni najednom turu ............. znaci igras kuci i zakljucujes na osnowu publik igre .........................................................
treca stvar i da je rev recimo citer a nije kake to klete veze ima sa sponzorima, i organizacijom ?!
               Skjbaeee je napisao/la:
ae jedna stvar ako je lik citer bili bili mogo napravit owo http://www.gamers.ba/vidisliku.php?id=4856
bili mogo oticu na tur i ubijat nogom
druga stvar ti nesmjes da se javljas kao gamer nisam te nikad vidio ni najednom turu ............. znaci igras kuci i zakljucujes na osnowu publik igre .........................................................
treca stvar i da je rev recimo citer a nije kake to klete veze ima sa sponzorima, i organizacijom ?!

Nema ovo veze nikakve sa lanom , ako on igra super lan sto je koristio cheat ****ni i nerviro raju ...nemam ja nista protiv njega jednostavno me boli muski spolni organ
               bak1r je napisao/la:
Ti mi molim te nemoj nishta reci.

Ovaj momak koji tih 5 godina koristi cheat je dosao na lan i pokazao kako igra.Ti ces mi balo balavi govoriti majko mila.Ja kad sam isao na prvi i drugi eswc ti si s gurabijom u ruci dolazio i pitao me tata tata sta je to.Zato molim te STFU, low jednom , low uvijek.

Neku noch sam pricao sa Sreckom na msnu i pricali smo o tome kako je se pozelilo sa starom rajom poigrati lana,i sjetio sam se samo najljepsih trenutaka provedenih uz ovu igru.Toliko sam finih osoba upoznao,toliko dobrih jarana,da sve najbolje dugujem toj igri i nikada mi nece biti zao sto sam dao mnogo godina u to.

Ali evo ova retardirana djeca cine svoje.Na temi kao sto je ova oni opet seru sa tim svojim sranjima mozda dodjem ili slicno,to uzasno nervira.Zao mi je doista,ako mogu nekako pomoci,Kemo msn.

Hvala , out.

cao pro
               h1p je napisao/la:
Nema ovo veze nikakve sa lanom , ako on igra super lan sto je koristio cheat ****ni i nerviro raju ...nemam ja nista protiv njega jednostavno me boli muski spolni organ

smjesno ajde povjerovat cu ti nadji 5 likowa koji su bili igrali na turnirima i koji ce potvrdit da je citer hwala,cao!
U pravu je Fatal.. svi BiH "gameri" bi da se o***ate preko noci.
Sanski Most je stvarno mal grad, ali kad se poceo igrati CoD, pravili smo male turnire, gdje nagrada nije bila ni 10 KM po igracu, ali se nije ni igralo z*** novca, vec z*** zabave i respecta, dvije stvari z*** kojih u svako doba treba igrati, jer u BiH mozete zaboraviti na ***acenje od gaminga, nije ovo Koreja..
Sad je scena u Sani ugasena, jer su svi odrasli, krenulo se na faks, a djeca koja su sve naslijedila igraju mutave igre poput Knight online i sta ja znam.. Ovdje niko nije vidio Razor products, ali smo s mishevima od 9 maraka, i bez podloge, bez adsl-a, (preko dial up-a) trali na CoD serverima, i nikad nismo pjevali okolo, mi smo najbolji, niko nije ni cuo za nas, jer nam tako odgovara. Covjek koji sad igra za CoD4 repku BiH, Tenk, je radio u klubu u kom smo mi igrali, i to su bili dani.. zatim je preselio u Sarajevo, i eto gdje se sad nalazi, jedan od najboljih stratega i igraca ubjedljivo s ovih prostora... zato igrajte ljudi 4 fun & respect, jer u BiH nista drugo necete ni dobiti.. tnx, r$p ..
Gaming scene nema, kod nas postoji balavurdija koja igra da bih mogla staviti screen ovdje na gamers.

Jedno je jasno, prosao je rat, raja je stala na noge, problema sve manje, svako ima solidan pc, internet konekciju, a s tim svim dolazi i to da mi nismo nacija koja moze nesto vise napraviti, jednostavno nam je cilj da budemo bolji jedni od drugog, a ne svi zajedno pa onda od drugih nacija ... serem previse, ali me iznervira svako spominjanje "BiH gaming scene".

Ali eto ipak svaka cast vama koji imate volje jos da se trudite oko ovog svega, mozda nekada nesto i bude od ovog.

Post dobio aplauz od Schulz

Dvije stvari su bezgranicne: svemir i ljudska glupost; a ja nisam siguran za svemir.

U stvarnosti je realnost sasvim drukcija

Fatal i Sch svaka cast
               Chemical je napisao/la:
Gaming scene nema, kod nas postoji balavurdija koja igra da bih mogla staviti screen ovdje na gamers.

Jedno je jasno, prosao je rat, raja je stala na noge, problema sve manje, svako ima solidan pc, internet konekciju, a s tim svim dolazi i to da mi nismo nacija koja moze nesto vise napraviti, jednostavno nam je cilj da budemo bolji jedni od drugog, a ne svi zajedno pa onda od drugih nacija ... serem previse, ali me iznervira svako spominjanje "BiH gaming scene".

Ali eto ipak svaka cast vama koji imate volje jos da se trudite oko ovog svega, mozda nekada nesto i bude od ovog.

eee, brate moj lijepi : )
nije problem balavurdija, nego ono sto im je u glawi... nazhalost, uvijek smatramo da uz bolje uslove i situacija ide na bolje... mada, kada imamo manje, vishe se trudimo... i vishe se uzhivalo kada raja nije imala ni sqpu orpemu, ni konekciju, pa je silom prilike bila natjerana da irga u lanu, i druzhili su se... uzhvialli, i sada cs pamte kao neshto lijepo...

a danashnja cs scena, cs vidi u lol roflmao wtf ffs i slichnim izrazim + j3b4nje na sve strane, i to od strrane nekih anonimusa koji iskreno, ne znaju n ishta prichaju... vetj su nekada chuli od nekoga psovku, i sad to smatgraju magichnom rjechju...

zhao mi je, ta rijech ne otvara sva vrata, a cs scena kod nas propada : ) za razliku od nekad, sada je i nemamo... dok su drugi radili an tome da to podignu na veci nivo, mi smo kopali rupe da padnemo sto nizhe... ( jbga...

sretno u svakom sluchaju

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.