Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Browser igrice - napravite svoju :)

4.982 pregleda · 146 odgovora · otvorena 26.04.2008. u 18:42

Evo bas ovih dana gledam malo ove web browser igre.. za mene je sve pocelo Ogame-om prije mozda 2 godine (kad je tek dosao). Visio sam online, pravio flotu, savezi, zajebancije.. 4/5 mjeseci ulozeno u account i na kraju ga dao nekom jaranu koji ga je s*ebao za 7 dana

Vidim sad dosta raje igra Travian, i tako te slicne igrice.

Ado i ja vec duze vrijeme planiramo da napravimo neku domacu igricu (za balkan) koja se takodjer moze prilagoditi za vise stranih jezika, pa me interesuje imate li neke socnih ideja vezanih za tematiku same igre?

Svemir i srednje doba je poprilicno isfuralo...
Evo sad vidim tek nedavno izasla ova igrica firmfootball.com gdje ste vi u ulozi huligana..
onda ikariam, glatiatus...

Puno toga je bilo i postoji, ali sada imate mogucnost da birate i da sami sebi u glavi stvorite stratesku web browser igru kakvu bi ste dan noc igrali za par mjeseci?

Masta je jedino ogranicenje

Osoba koja da najbolju ideju i koju usvojimo ce naravno biti adekvatno nagradjena.

Prijedloge mozete ostaviti na ovoj temi ili putem privatne poruke.

Hvala i sretno!

Ej evo moja ideja.Recimo da se napravi nesto fol Age of empires samo browser igra.nesto kao one nacije ,ratovi,pljacke .jer to je cool i poznato u svijetu i popularno.mislim da bi se to igralo.
               nuX je napisao/la:
ja kad bi nesto pravio,pravio bi nesto slicno ovome:
da si ti lopov ,da pljackas banke,da kupujes nesto slicno dijamantima,da trgujes drogama,marihuanom...da ima bar 10tak gradova,gdje se negdje povecava negdje smanjuje cijena dijamanata,zlata i toga, a npr ti od dijamante i zlato u drugim gradovima prodajes po vecim cijenama,pa da budu neki zlatari koji prave opremu od zlata i dijamanata,i sto imas bolju opremu imas vise respecta i veci si nivo

to vec imas, samo sto si mafijas na pocetku krenes da krades od djece pare za uzinu, pa podmicujes drotove za mafiju, pa krades auta . . . kasnije mozes da se kockas da kupujes drogu, prodajes itd

omerta.com
               RedCarp je napisao/la:
Ej evo moja ideja.Recimo da se napravi nesto fol Age of empires samo browser igra.nesto kao one nacije ,ratovi,pljacke .jer to je cool i poznato u svijetu i popularno.mislim da bi se to igralo.

najslicnije AoE ti je ikariam bar sto sam ja vidio

znaci ima i taj fazon

second life i sims fazon i dalje je najjaci, virtuelni rl
meni se svijda rulfova 1. ideja..fighter si napucavas se...ili nesto sa zatvorom...na pocetku te svi karaju onda ti njih
al nesto bez premiuma....
Nesto kao sto je bilo
www.lifeoffside.com
ja mislim da je tako
nesto fazon
hooligan ofo ono
sminka zesca
moja ideja:

pocinjes sa birtijom malom kafanicom ...tezis ka necem vecem nekoj diskoteci...neshto u tom fazonu...j**o bitke bolan...ono subotom pravis neke jake zurke...ovim danima odrzajes kafanu i tako ...prejako bi bilo...

ono zadnji lvl ...zovnes halida i semsu prejako
Nas sta bi dobro bilo..
mozda ko neki street racing nfs fazoni.
ti si lik na pocetku karina neka i imas neko auto odvratno
i onda trkas se razvijas skillove kupujes auta tunnig radis itd.
Nesto tipa www.outwar.com
i nesto tipa igrice sim city , da imas svoj grad da ga gradis voda struja ovo ono, al ne kao travian, nego fino da izgleda, da ulazes u kulturu sto vise diplomatskih zgrada i tako to samo da se gradis a poslije moze i rat ja volim istrazivati

^^
perke je napisao/la:
moja ideja:

pocinjes sa birtijom malom kafanicom ...tezis ka necem vecem nekoj diskoteci...neshto u tom fazonu...j**o bitke bolan...ono subotom pravis neke jake zurke...ovim danima odrzajes kafanu i tako ...prejako bi bilo...

jako pravo...

i ja sam za ovo ::$:$:$:$:$:$
perke je napisao/la:
moja ideja:

kakav halid ba
Neka bude u skladu s vremenom, vise se prica o politici i politickim sranjima da im treba igricu napravit, poceti od normalnog covjeka do pozitivnog predsjednika ako je to moguce, da svako ima svoju stranku a naravno kad dodje do 5lvl
Ma nemam pojma, al bi ovo narod palilo
Jos nek se zove Dosta
nek bude slicno San Andreasu!

naci ti imas nekog svog sefa za kojeg radis ( admina npr. )
i ti moras nekim tajnim zadatcima da neke lopove uklonis( spamere ).. lopove koje pljackaju banke i to tako ( u nasem slucaju ovo bi doslo kao moderatori )

ako se jos neceg sjetim eDIT cu
Samo da kazem 1. browser igra koja se igrala je OUTWAR

1.Dobro bi bilo vako da si ti kofa u zatvoru i sad prezivljavas sprijateljavas se sa raznim likovima il se fightas protiv njih ...pa se sprijatelji sa cuvarom u zatvoru pa ti nabavlja drogu ti dilas il nes slicno a da su ima vise zatvora i da su smjesteni u regiji pa da se moze transportovat u neki drugi zatvor il nes slicno....

2.npr. ti si character u srednjoj skoli i sad si tek doso ko prvacic i isto moras se sprijateljavat s likovima ostalim sto igraju il se fightat pa kofa treba ucit ,...pa nadjes trebu...uclanis se u neku sportsku sekciju (fudbal,kosarka,....) isto tako da su skole smjestene u regijama (Sarajevo,Mostar,Bihac,....) il nesto slicno

(a vala isto ti ga bio u zatvoru il u srednjoj... )

btw: nemojte ni slicno ogame-u jer je sranje
hmm balkan fudbalsku ligu ?? ima bruku timova ima bruku poslova lafo menadzer ,trener i ostala sranja....
il na isti fazon ko firmfootball samo kod nas navijacke podgrupe koje su sastav jedne grupe et .....
il "real life" imas posao ,je**s zenu ,drugima pravis djecu xD et
Bilo bi dobro nesto kao San Andreass...da imas svog lika kojeg mozes zaposliti u bandama i zaradjivati novce, a za novce kupujes svakakvih sranja....a kad te ubiju neko vrijeme nemozes igrati
nesto na fazon Marc Ecko’s Getting Up
grafiti se crtaju reputacija raste. neki grad se napravi kao Sarajevo

i sad imaju ti creW-evi pa lokacije, murija i to
josh neke art galerije i drugi nacini da se dobije popularnost

Sada ima mnostvo tih browser igara
pa ako ocete da budete konkurentni mora biti neso slino ogame jer ta igra i dalje je full popularna mora bit na njen faon jbg ta igra vuce te da je igras
ozda nesto slicno ogame samo u sadasnjem vremenu gdje pravis vojsku ovo ono , tenologije razvijas napravis par zaracenih strana meri , rusi , arapi, kinezi i tako to i svako oze imai po par baza ili kampova kao na ogame planete
uglavnom mora biti zarazna
na fazon crimsa nest napravit samo da bude i kombinacija bitefighta i vishe igara, da imas inventory , da mozes da budes policija/kriminalac itd.

a ako gamers.ba hoce svoj ogame server (fun rates ili obicni rates ) mogu ga hostat na vasem prostoru =)
Neznam ko je napisao, ali svidja mi se ona ideja za grafitere. Takodje bi moglo nesto sa mafijom, kao ti si gangster kojij trazi mejsto u gradu, pljacka, dila ofo-ono.

Moglo bi i nesto tipa: ti si PIMP i imas "uposlenice" xD i pazis ih, brines da ih neko drugi ne preotme itd...
Napravite nes slicno travianu , samo da su rase , bosanci , srbi hrvati ... nes kao balkan .... : )

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.