Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Browser igrice - napravite svoju :)

4.982 pregleda · 146 odgovora · otvorena 26.04.2008. u 18:42

Evo bas ovih dana gledam malo ove web browser igre.. za mene je sve pocelo Ogame-om prije mozda 2 godine (kad je tek dosao). Visio sam online, pravio flotu, savezi, zajebancije.. 4/5 mjeseci ulozeno u account i na kraju ga dao nekom jaranu koji ga je s*ebao za 7 dana

Vidim sad dosta raje igra Travian, i tako te slicne igrice.

Ado i ja vec duze vrijeme planiramo da napravimo neku domacu igricu (za balkan) koja se takodjer moze prilagoditi za vise stranih jezika, pa me interesuje imate li neke socnih ideja vezanih za tematiku same igre?

Svemir i srednje doba je poprilicno isfuralo...
Evo sad vidim tek nedavno izasla ova igrica firmfootball.com gdje ste vi u ulozi huligana..
onda ikariam, glatiatus...

Puno toga je bilo i postoji, ali sada imate mogucnost da birate i da sami sebi u glavi stvorite stratesku web browser igru kakvu bi ste dan noc igrali za par mjeseci?

Masta je jedino ogranicenje

Osoba koja da najbolju ideju i koju usvojimo ce naravno biti adekvatno nagradjena.

Prijedloge mozete ostaviti na ovoj temi ili putem privatne poruke.

Hvala i sretno!

RuLf je napisao/la:
Ako bi se mogla realizirat ona moja druga ideja to bi bilo prejako xD.
Samo glupo kad imas svoj grad. onda svaki igrac svoj grad i na kraju isto ko travian i ostala sranja

pa naravno da predsednik mora da ima svoj grad dje boravi ! pa mislim da u njega najvise ulaze i tako ! a to je moja ideja
v1p je napisao/la:
Ali + da ubacis neki grad iz buducnosti

Nes iz svemira da ima

zasto svemir ! zemlja kameno doba salim se .. ne znam razmislite vi kako vi mislite da je bolje
Moja ideja:

Tycoon:

- Znaci igra se bazira na tome da svako ima svoj zabavni park, kojeg pocinje graditi od samog pocetka igre.

- Na tom samom pocetku svaki igrac dobija potrebne resurse za izgradnju i kupovinu opreme, tj. novac, drvno, zeljezo, i slicno.

- Svaki igrac postaje biznismen sa svojim zabanvim parkom i zaposljava ljude, koji bi radili za neke novce.

- Takodjer bi igraci mogli kupovati premium ili nesto tog tipa sto bi pomagalo u izgradnji, npr. brza gradnja, i drugo.

- U zabavnom parku se moze igraditi mnogo toga. Rollercoaster, djeciji autici sto se udaraju, i drugo.

- Dodatni novac se moze dobivati preko HotDog standova.

- Takodjer svaki igrac moze posjecivati zabavni park drugog igraca i koristiti ga zajedno sa ostalima za odredjenu svotu ingame novca. Ovaj dio bi trebao biti uradjen u 3D pogledu, tj. u flash-u, kako ne bi bilo dodanih download i ostalog.

- Sto se tice saveza, odnosno saveznickih grupa i to treba da bude napravljeno, a sluzilo bi za posudjivanje novca od drugog clana saveza.

- Tu bi trebalo ubaciti i istrazivanja koja bi bila vezana za arhitekturu i projektovanje.

- Zaposljavanje ljudi koji znaju popravljati i praviti projektovane "zgrade" ili objekat za zabavu. I za svakoga izdvojiti odredjenu svotu novca.

- O opciji Kupovina novca vi razmislite. Placanje bi se (kao i svako drugo) placalo preko PayPal-a a cijena 1000 ingame dolara bi iznosila oko 2€. Oko toga bi ste se vec sami dogovorili.

- Cilj igre je da igrac pokusa izgraditi sto veci i najzabavniji park, i time dobiti sto veci broj bodova popularnosti ili slicno.

Zasto sam ubacio premium-e i slicne stvari?

- Zato sto za ovakvo nesto treba po najvise zivaca, ulozenog truda, slobodnog vremena, te novca za placanje hosting-a. Zb0g toga ce te bar taj dio za hosting moci dobiti preko nekih igraca Vase i nase nove browser-based igre: Tycoon.

Hvala! I nadam se da ce se ovaj prijedlog realizovati
               Len^^ je napisao/la:
Moja ideja:

Tycoon:

- Znaci igra se bazira na tome da svako ima svoj zabavni park, kojeg pocinje graditi od samog pocetka igre.

- Na tom samom pocetku svaki igrac dobija potrebne resurse za izgradnju i kupovinu opreme, tj. novac, drvno, zeljezo, i slicno.

- Svaki igrac postaje biznismen sa svojim zabanvim parkom i zaposljava ljude, koji bi radili za neke novce.

- Takodjer bi igraci mogli kupovati premium ili nesto tog tipa sto bi pomagalo u izgradnji, npr. brza gradnja, i drugo.

- U zabavnom parku se moze igraditi mnogo toga. Rollercoaster, djeciji autici sto se udaraju, i drugo.

- Dodatni novac se moze dobivati preko HotDog standova.

- Takodjer svaki igrac moze posjecivati zabavni park drugog igraca i koristiti ga zajedno sa ostalima za odredjenu svotu ingame novca. Ovaj dio bi trebao biti uradjen u 3D pogledu, tj. u flash-u, kako ne bi bilo dodanih download i ostalog.

- Sto se tice saveza, odnosno saveznickih grupa i to treba da bude napravljeno, a sluzilo bi za posudjivanje novca od drugog clana saveza.

- Tu bi trebalo ubaciti i istrazivanja koja bi bila vezana za arhitekturu i projektovanje.

- Zaposljavanje ljudi koji znaju popravljati i praviti projektovane "zgrade" ili objekat za zabavu. I za svakoga izdvojiti odredjenu svotu novca.

- O opciji Kupovina novca vi razmislite. Placanje bi se (kao i svako drugo) placalo preko PayPal-a a cijena 1000 ingame dolara bi iznosila oko 2€. Oko toga bi ste se vec sami dogovorili.

- Cilj igre je da igrac pokusa izgraditi sto veci i najzabavniji park, i time dobiti sto veci broj bodova popularnosti ili slicno.

Zasto sam ubacio premium-e i slicne stvari?

- Zato sto za ovakvo nesto treba po najvise zivaca, ulozenog truda, slobodnog vremena, te novca za placanje hosting-a. Z*** toga ce te bar taj dio za hosting moci dobiti preko nekih igraca Vase i nase nove browser-based igre: "Zabavni Park" Tycoon.

Hvala! I nadam se da ce se ovaj prijedlog realizovati

Dobar je prijedlog ali me brine Zabavni Park i to

Nebi se uklapalo
v1p je napisao/la:
Dobar je prijedlog ali me brine Zabavni Park i to

Nebi se uklapalo

da, nismo deca ! daj da vodimo firmu, kompaniju, banku, nesto veliko .. kao moj predlog biti predsednik
               nn je napisao/la:
da, nismo deca ! daj da vodimo firmu, kompaniju, banku, nesto veliko .. kao moj predlog biti predsednik

Farma?
da pljackas banku ?
pa neki dan neko postavio temu BANK ROBBER i ti si sve prepisao sta se radi u toj igri . . . mada sama ta ideja nije losa, al je suvise malo stvari tu za igrat i radit . . .
zabavni park da gradis . . . pa ta igra postoji vec . . . i ostali tajkuni . . .

jednostavno ako cete pravit vec nesto . . . napravi nesto u fazonu simsa il second life . . . jer to se najvise igra i trazi . . .

znaci neku igru ko stvarni zivot, da imas da biras npr nekoliko karaktera kao ko bi mogao da budes, biznismen, obican smrtnik, lopov, mafijas itd. svaki od njih da ima kao neke ocjene za npr posao, zene itd i da bi mogao da npr otvoris kafanu il nesto, neku firmu moras da npr imas neke ljude s kojim ces da saradujes, npr moras imat dilera pica za kafanu itd . . . tako nesto u tom fazonu bi ti bilo najbolje . . . al vecina igrica ti je vec smisljeno hehe
               RuLf je napisao/la:
.................................. Samo kod ove ideje fali sve ostalo. Sta kad opljackas banku? staces s parama? To treba smislit, jer nece djaba pljackat banku xD.

Vidi ovo : CILJ : cilj je da postanes najslavniji i naj***atij !!!

A pare trosis na potreban alat za pljackanje banke
(nemozes opljackat banku sa alatom iz podruma )
Moras placati svoj tim (osim sto podijeli te "plijen") .
Cime ces pobijec iz banke ? na trociklu ?
moras kupiti auto iz salona , jer ako ga ukrades sa parkinga to je auto neki krs i vjerovatno ce te murija uhvatit !
-------
U slucaju da te murija uhvati - imat ces opciju da "odlezis" kaznu ili da platis (sto nece biti jeftino)
tako da sumnjam da ces u pocetku imati para za razbacivanje
- tek mozda tamo nakon nekih 2-3 mjeseca igre
-------------
Moj prijedlog za ovu "moju igru" je da vrijeme u igrici bude realno . znaci 1min = 60 sec.

@ elfenomeno - uprawu si ali nisam "prepiso" - to mi je bio samo kao korijen odakle da pocnem !
               taRiK je napisao/la:
Ideja 1 :
Radnja se dogadja sadasnjost-bliskabuducnost !
- ti (igrac) si pljackas banki
- imas da odaberes svoj tim od 3-4 osobe koje su karakteristicne
po razlicitim sposobnostima (neko dobro puca,neko je "hacker" , neko dobro vozi auto , neko je dobar "obijac" raznih brava ,a neko zna svasta pomalo .. naravno tu se mogu dodati razne osobine - malo sam slab trenutno sa idejama) .
-Na pocetku imas odredjeni kapital sa kojim mozes da "kupis" svoj tim i da kupis potreban alat .
- Vrstu alata odredjues pomocu nacrta banke na kojem su prikazane detaljno sve prostorije u njoj (vrata koja su zakljucana/otkljucana , kretnje cuvara , nadzorne kamere,ulaz/izlaz u/iz banke).
-Prepreke u banci na koje nailazis su : cuvari , kamere , laseri , zakljucana vrata ,razni alarmi ...
-Pare i zlato nalaze se u sefu a na vratima tog sefa ima "security" kod .
- Security kod mozes "skontati" na 2 nacina :
1. ako si kupio potreban alat za to
2. ako rijesis neku jednacinu(recimo-to ostavljam nekome drugom da skonta).
- Da bi odnio iz banke maximum novca/zlata iz banke moras
imati dovoljno "vreca za pare(nekakve torbe)" .
- Nakon zavrsene pljacke izlazis iz banke kroz "izlaz" , a ispred te ceka tvoj vozac , koji vozi tim u "Safe Hous".
- Opljackani novac/zlato se broji u safe hous-u i zaradjena svota se dijeli 50-50 % (50% tebi, a 50% ostatku tima) .
-Objekti (zgrade) u igrici :
- Prodavnica za alat (kupujes/prodajes alat)
- Zgrada za tim (tu biras/kupujes svoj tim)
- Banke
- Auto salon ili parking (u auto salonu kupis auto za pljacku ili ako nemas dovoljno para ukrades jedno sa parkinga,)

Malo sam se zapetljo neznam ni sam sta sam napiso .
al u glavnom cilj igra je da nabijas lvle
- sa vecim lvlom mozes u svoj tim ubaciti vise ljudi i pljackati velike/bolje osigurane banke.Rang lista ce biti kreirana na osnovu broja opljackanog novca/zlata ,po velicini lvla , broj clanova svog tima - znaci ama bas sve ce uticati na tvoju poziciju na rang listi ..
Cilj je postati najbogatiji i najslavniji pljackas svijeta !!!
A postat ces slavan jedino ako u opljackanoj banci u sefu ostavis papiric sa nekom porukicom koja ce biti prepoznatiljiva za tebe !!!

.. Recimo igra ce se igrati nekih 6 ili 12 mjeseci a na kraju ko bude bio najbolji osvaja neku nagradu - (sad na tebi(Pile) je da odlucis sta bi to moglo biti , nadjes nekog sponzora itd. znas vec sta )
Svako ko vidi da igra ima nagradu odmah ce je poceti igrat, a kasnije je nece igrati radi nagrade nego ce je igrati zbog toga sto je igrica predobra xD .

Kad igrica bude napravljena okacis link
ovjde (gamers.ba) - Vecina ce se reg. sa foruma (a vidis koliko ima clanova)
- a kasnije link ce da pici po msnovima itd.itd......

----------------------------------------------
NAPOMENA : Banku bi mogli pljackati max 4 igraca istovremeno (znaci dogovorim se ja sa prijateljima -ajmo opljackat banku lvl 15 a mi smo po level 11,a ja sam je nebi mogo opljackat jer sam lvl 11 )
Zarada bi se dijelila jednako :
Ukupna svota / (kroz) broj ucesnika u pljacki !

Umorih se dok sam napisao ovo !

www.crims.com !!! Ideja kopirana !
Imam ekstra ideju koju josh nigdje nisam vidio

Ovako pazi sad

Igra je ono kao simulacija oko motora

Znaci tek se registrujes itd dobijes pocetne pare i ides na otpad i nadjes da kupis neki polovni motor kolko imas para

kasnije ides po takmicenjima kupujes mu djelove itd , osvajas pare i kasnije taj prodas odes u radnju kupis neki isto tako slabiji motor ali nov itd

ovako bi to izgledalo

Da ti on na slikama pokaze koji motor itd

a kad se trkas naravno ne vozis ti nego ti se prijavis tu itd

i onda dobijes rezultate

Ideja broj 2

BH MANAGER LIGA

kratko i jasno

napravit samo BH ligu ili Balkan Ligu

Ono kao npr imaju serveri imaju sobe

i ti udjes i vidis koji je slobodan tim kupujes igrace radis transfere i na kraju sezone opet biras drugi tim ali su svi transferi kao u RL ono izvrseni i ti nastavljas dalje

vodis igrace na trening itd itd

to bi bio vrh

Nadam se da cete uzet u obzir

Browser igra : guzis trebe ....

Svi bi igrali, zanimljivo bi bilo, najveci rank ko najbolje **** i najvise

Pocnes od ku***h, kasnije je**s i predsjednikovu zenu

Zadnji edit: 26.04.08 u 20:58:20

Druga ideja:

Treba napraviti "autohtonu" igru ....

na pocetku si obicni papak i prodajes cevape,kospice...
kasnije nalazis bolji posao
zenis se
kupujes kucu
auto
sklapas poslove sa drugim igracima
prosirujes firmu
ulazis u politiku
i na kraju si najbolji u igri kad postanes pr'jedsjednik drzave
kad te neko stigne smjenjen si
.ek0~/Busy je napisao/la:
Druga ideja:

Treba napraviti "autohtonu" igru ....

na pocetku si obicni papak i prodajes cevape,kospice...
kasnije nalazis bolji posao
zenis se
kupujes kucu
auto
sklapas poslove sa drugim igracima
prosirujes firmu
ulazis u politiku
i na kraju si najbolji u igri kad postanes pr'jedsjednik drzave
kad te neko stigne smjenjen si

jest to nak ok i nije ! zamisli 100 000 reg npr ! i savaki 1sec bi se smenjivao predsednik
ja kad bi nesto pravio,pravio bi nesto slicno ovome:
da si ti lopov ,da pljackas banke,da kupujes nesto slicno dijamantima,da trgujes drogama,marihuanom...da ima bar 10tak gradova,gdje se negdje povecava negdje smanjuje cijena dijamanata,zlata i toga, a npr ti od dijamante i zlato u drugim gradovima prodajes po vecim cijenama,pa da budu neki zlatari koji prave opremu od zlata i dijamanata,i sto imas bolju opremu imas vise respecta i veci si nivo
               StreaM je napisao/la:
U potrazi sa Bosanskom piramidom Sunca ...

Oni koji su sa Semirom, i oni koji su protiv ...

Salu na stranu ... moze nesto kao :

Pirati sa Kariba - (ne moraju biti bas sa Kariba) ?

Imas svoj brod i posadu !
Gradis i nadogradujes brod - Palubu, jedra, topove ...
Regrutujes i razvijas posadu - Svaki clan posade ima svoju duznost i sistem skillova.
Zlato ce biti glavni resurs u igri i moci ce se zaraditi na 3 nacina :
- napadanjem nevinih trgovaca
- napadanjem drugih pirata
- potragom za zakopanim i izgubljenim zlatom

Naravno, tu bi se moglo dodati jos dosta materijala :
- Oluje - koje ce ometati vas lov (zasto da ne? ... ako moze vukodlak puci glavom u lampu, onda i vas moze snaci oluja)
- Trgovina robljem - a ko ce veslati brodom ?
- Kupovina ruma - (I like this one) - dodatni moral boost

Moze ?

Resident Evil : Zombies Allied

Krvolocna bitka zombija nad ostatkom prezivjele ljudske populacije - ocajnicki vapaj izbezumljenih zombija u posljednjoj potrazi za svjezim mesom i krvlju !

A ovo ?

mogu Pirati sa Hrida
nije losa ideja

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.