Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Browser igrice - napravite svoju :)

4.981 pregled · 146 odgovora · otvorena 26.04.2008. u 18:42

Evo bas ovih dana gledam malo ove web browser igre.. za mene je sve pocelo Ogame-om prije mozda 2 godine (kad je tek dosao). Visio sam online, pravio flotu, savezi, zajebancije.. 4/5 mjeseci ulozeno u account i na kraju ga dao nekom jaranu koji ga je s*ebao za 7 dana

Vidim sad dosta raje igra Travian, i tako te slicne igrice.

Ado i ja vec duze vrijeme planiramo da napravimo neku domacu igricu (za balkan) koja se takodjer moze prilagoditi za vise stranih jezika, pa me interesuje imate li neke socnih ideja vezanih za tematiku same igre?

Svemir i srednje doba je poprilicno isfuralo...
Evo sad vidim tek nedavno izasla ova igrica firmfootball.com gdje ste vi u ulozi huligana..
onda ikariam, glatiatus...

Puno toga je bilo i postoji, ali sada imate mogucnost da birate i da sami sebi u glavi stvorite stratesku web browser igru kakvu bi ste dan noc igrali za par mjeseci?

Masta je jedino ogranicenje

Osoba koja da najbolju ideju i koju usvojimo ce naravno biti adekvatno nagradjena.

Prijedloge mozete ostaviti na ovoj temi ili putem privatne poruke.

Hvala i sretno!

nesto kao basketsim bi bilo kul...u vezi menagera al da se vide igraci face...da vidis dvoranu...

2 ideja...svoj grad da pravis..
               -kike- je napisao/la:
nesto kao basketsim bi bilo kul...u vezi menagera al da se vide igraci face...da vidis dvoranu...

to za grad vec postoji:

http://sarajevo.myminicity.com/
Sad mi trenutno nishta ne pada na pamet :S T_T

Samo znam da igram ogame 3 godine i da mi nikad nije dosadio ..

Tesko da ce neko napraviti bolju browser igricu

Al' sve je polako pocelo propadati od kako je gameforge poceo uvoditi komandere,crnu *****iju,trgovce itd ..

Ajd ako ima nekih finih ideja rado cu ih podrzati

mozda da napravite neshto u vezi street racinga ? ono lagano napucavanje auta .. pobjedam dobijemo poena kojim kupujemo razne sitne dijelove auta . .i tako poboljsavamo performanse
               -kike- je napisao/la:

2. ideja nije losa, samo neznam koji bi cilj bio..
previse monotono je da samo gradis, i "takmicis" se sa ostalima ko ce imati bolji grad..
ipak raja voli neku akciju, tj nesto sto zahtjeva cesce logiranje, npr. kao u ogame, nikad ne znas sta ce te snaci
Bila bi dobra i owa :

- Ti si kao neki sportas , koji ide na velika takmicenja i onda te neki huligani nadrogiraju i ti postanes owisnik . Onda te policija trazi , a ti bjezis . Kad te uhvati , a mora te uhvatiti , onda bjezis iz zatvora , kao u Zakon brace . I tak ...

Solidno ..
               AdoSeL»4 je napisao/la:
Bila bi dobra i owa :

- Ti si kao neki sportas , koji ide na velika takmicenja i onda te neki huligani nadrogiraju i ti postanes owisnik . Onda te policija trazi , a ti bjezis . Kad te uhvati , a mora te uhvatiti , onda bjezis iz zatvora , kao u Zakon brace . I tak ...

Solidno ..

mislim da je ne IZVODLJIVO...

@ a za pravljenje gradova naravno da imas i svoju vojsku stits se od neprijatelja znas vec kao travian samo grad...ne selo..
mozda nesto tipa western ?
Imam par prijedloga, ali naravno puno je lakse to izlozit preko msna ili nekog chat programa ili sl. ali evo probat cu neke iznijet ovako.

1.
Kao neki rpg. Za primjer onaj rpg Dragon Fable gdje mozes kreirat svog chara(lika) i sa njim prelazit razne misije te se "fightat" u areni protiv drugih igraca. Samo da ta igrica ne bude rpg nego mmorpg. Imam par ideja kako bi to izgledalo ali trenutno neam vremena sacu na utakmicu. Opsirnije o ovoj ideji malo kasnije.

Molim vas da dobro razmotrite ovaj prijedlog 1. Dragon fable i sve slicne su prejaka igrica i sigurno bi je jako puno ljudi igralo diljem svijeta. Zasto je sad neigra? Zato sto bez premiuma nemozes bash nista radit u igri. Ne kazem da nebi trebalo bit premuima nego da su previse ogranicili free dio. Molim ovo razmotrite jer bi ja ovo igro citav dan .

2.
Zamislimo da postoji neki veliki "grad". I u tome gradu imaju razne "politicke funkcije"(gradonacelnik...) i razni poslovi(svakodnevni u gradu). Isto tako mozes kreirat svog chara(normalno xD) te sa njim pocinjes kao avanturist tj. tek si dosao u "grad" i cilj je da se nadjes posao, steknes prijatelje, dignes svoju popularnost. Tako i najpopularniji ili najbolji igrac mozda biti gradonacelnik. U gradu se mogu raditi razni poslovi, cak se moze postat i kriminalac, ali i policajac. Opsirnije i ovoj ideji isto kadnije jer moram ici xD.

3.
Neka igrica slicna npr simsu. Ali da se mozes login sa accountom sa g.ba. I tako sto ovde imas vise bodova, postova, status pomogao, napisanih vijesti itd itd.... jaci si i postovaniji u toj igrici. Bla bla ovo mi je tek palo na pamet...

Bice edit 99% i tada cu napisati opsirnije o idejama a mozda bude i josh par ideja. (K)

(L) ya

@ ovaj tempin prijedlog isto jak.
Samo da bude kao moj prijedlog 3... ono kakav si na g.ba toliko tamo bodova imas za edit auto xD.
               -kike- je napisao/la:
mislim da je ne IZVODLJIVO...

@ a za pravljenje gradova naravno da imas i svoju vojsku stits se od neprijatelja znas vec kao travian samo grad...ne selo..

ma to bi bilo previse dosadno, bar po mom misljenju, ima mali milion igrica tog tipa

hmm.. moja ideja..
ti si kao neki fudbaler (kosarkas) bilo sta..
i imas karijeru, treniras, napredujes, onda dobijas ponude od klubova (a klubove opet da vode ljudi).. razvijas svoje skillove, dobijas platu...
mahh..beze pisem, neam ideju
Hmmm bilo bi dobro da se napravi kao ti si dozivotni osudjenik u zatvoru...i nema sanse pobjeci(da se nikad igra ne zavrsava)i ono kao pocinjes kao propalica a kasnije budes shef svima i tako...

@ samo da dodam ovi ostali postovi mi neki kradu idejuuUuuU
1. Nesto kao vojska,napravis vojsku,bildas level,oruzja kupujes..Uglavnom VOJSKA..
2.Nesto sam razmisljo kao CS nesh slicno imas lika,oruzje...
3.Konjanici,macevi,puskice one star ili cak WW2
4.Sportske igre...Ti si kao vodja neke sportske sta ja znam hale i treniras nogometas,kosarkase i razne sportove i cinis sve da tvoja bude najbolja u sportovima
5.Nesh kao SIMS..

i jos jedna solucija

Ti si grafiter,skupljas pare za spray radis grafite,crew-ovi i tak
               tempA je napisao/la:
Sad mi trenutno nishta ne pada na pamet :S T_T

Samo znam da igram ogame 3 godine i da mi nikad nije dosadio ..

Tesko da ce neko napraviti bolju browser igricu

Al' sve je polako pocelo propadati od kako je gameforge poceo uvoditi komandere,crnu *****iju,trgovce itd ..

Ajd ako ima nekih finih ideja rado cu ih podrzati

mozda da napravite neshto u vezi street racinga ? ono lagano napucavanje auta .. pobjedam dobijemo poena kojim kupujemo razne sitne dijelove auta . .i tako poboljsavamo performanse

mislis ko ono sto ima na facebooku ?
pa nesto kao mafijas da imas svoju kucu kupujes jahtu auta,,avion e i da dilas i da mozes posteno da zaradjujes,,,,,ili
ti si arhitekt i pravis zgrade po narudjbi...
neso na fazon rpg znaci imas lika napucavas ga..taj lik je mafijas..kupujes novo oruzije lvl dizes na taj fazon
moja ideja ! mi ljudi (deca, sta vec) i idemo u skolu.. i organizujemo neke zabave, zurke.. pa sada neki rankovi ako si bas poslusan raste ti rank i raste dok ne budes glavni u svom klanu pa ne znam sta vec uz to idemo na utakmice ovo ono.. smislite vi jos nesto, ali neka se racuna kao moje pile kao sto si sam rekao staro doba je isfurano, ali ne samo staro veci i sve ostalo
nesto kao vojska sto je skyx reko
gradis svoju bazu (vojnu) i to proizvodis artireljiju i to
napucajes puske ono da budu jace i bolje
Ideja 1 :
Radnja se dogadja sadasnjost-bliskabuducnost !
- ti (igrac) si pljackas banki
- imas da odaberes svoj tim od 3-4 osobe koje su karakteristicne
po razlicitim sposobnostima (neko dobro puca,neko je "hacker" , neko dobro vozi auto , neko je dobar "obijac" raznih brava ,a neko zna svasta pomalo .. naravno tu se mogu dodati razne osobine - malo sam slab trenutno sa idejama) .
-Na pocetku imas odredjeni kapital sa kojim mozes da "kupis" svoj tim i da kupis potreban alat .
- Vrstu alata odredjues pomocu nacrta banke na kojem su prikazane detaljno sve prostorije u njoj (vrata koja su zakljucana/otkljucana , kretnje cuvara , nadzorne kamere,ulaz/izlaz u/iz banke).
-Prepreke u banci na koje nailazis su : cuvari , kamere , laseri , zakljucana vrata ,razni alarmi ...
-Pare i zlato nalaze se u sefu a na vratima tog sefa ima "security" kod .
- Security kod mozes "skontati" na 2 nacina :
1. ako si kupio potreban alat za to
2. ako rijesis neku jednacinu(recimo-to ostavljam nekome drugom da skonta).
- Da bi odnio iz banke maximum novca/zlata iz banke moras
imati dovoljno "vreca za pare(nekakve torbe)" .
- Nakon zavrsene pljacke izlazis iz banke kroz "izlaz" , a ispred te ceka tvoj vozac , koji vozi tim u "Safe Hous".
- Opljackani novac/zlato se broji u safe hous-u i zaradjena svota se dijeli 50-50 % (50% tebi, a 50% ostatku tima) .
-Objekti (zgrade) u igrici :
- Prodavnica za alat (kupujes/prodajes alat)
- Zgrada za tim (tu biras/kupujes svoj tim)
- Banke
- Auto salon ili parking (u auto salonu kupis auto za pljacku ili ako nemas dovoljno para ukrades jedno sa parkinga,)

Malo sam se zapetljo neznam ni sam sta sam napiso .
al u glavnom cilj igra je da nabijas lvle
- sa vecim lvlom mozes u svoj tim ubaciti vise ljudi i pljackati velike/bolje osigurane banke.Rang lista ce biti kreirana na osnovu broja opljackanog novca/zlata ,po velicini lvla , broj clanova svog tima - znaci ama bas sve ce uticati na tvoju poziciju na rang listi ..
Cilj je postati najbogatiji i najslavniji pljackas svijeta !!!
A postat ces slavan jedino ako u opljackanoj banci u sefu ostavis papiric sa nekom porukicom koja ce biti prepoznatiljiva za tebe !!!

.. Recimo igra ce se igrati nekih 6 ili 12 mjeseci a na kraju ko bude bio najbolji osvaja neku nagradu - (sad na tebi(Pile) je da odlucis sta bi to moglo biti , nadjes nekog sponzora itd. znas vec sta )
Svako ko vidi da igra ima nagradu odmah ce je poceti igrat, a kasnije je nece igrati radi nagrade nego ce je igrati zbog toga sto je igrica predobra xD .

Kad igrica bude napravljena okacis link
ovjde (gamers.ba) - Vecina ce se reg. sa foruma (a vidis koliko ima clanova)
- a kasnije link ce da pici po msnovima itd.itd......

----------------------------------------------
NAPOMENA : Banku bi mogli pljackati max 4 igraca istovremeno (znaci dogovorim se ja sa prijateljima -ajmo opljackat banku lvl 15 a mi smo po level 11,a ja sam je nebi mogo opljackat jer sam lvl 11 )
Zarada bi se dijelila jednako :
Ukupna svota / (kroz) broj ucesnika u pljacki !

Umorih se dok sam napisao ovo !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.