Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

BIHnet VAC2 Server

1.725 pregleda · 61 odgovor · otvorena 10.02.2008. u 21:25

Upravo je BIHnet #1 "prebačen" na Steam, tj. ima VAC2 protekciju.

Da bi se izbjegle nepotrebne teme, što ovdje što na GA, na meni je da vas obavjestim.

Dođite i igrajte bez cheatera. IP : 195.222.33.247:27015

Prebacimo sve servere na Steam, oživimo ovu CS zajednicu !
Playtime : 00-24 ; Hotplaytime : 22:00
GL & HF

____________________________________________________________________________________________________

Kako se konektovati istovremeno na free zonu i internet :

Prvo skinite ovo : http://rapidshare.com/files/90896188/FreeZonaEncarta.zip

Pokrenite instalaciju, pustite da komp sam odradi "ručno" instaliranje RasPPoE protokola. Instalacijom FreeZonaEncarta će biti napravljene i dvije nove konekcije : InternetEnc i FreeZonaEnc. Pratite ostatak instalacije i po završetku pokrenite RouteSentry ( pojavio se na desktopu ).

Morate i ove dvije nove konekcije "osposobiti", tj. unijeti username i password. Postavke trebaju izgledati ovako ;

Da bi speedtouch modem mogao istovremeno raditi sa više konekcija, mora biti postavljen u bridge mod rada. To možete provjeriti na : http://speedtouch.lan (morate biti diskonektovani sa svih konekcija)

Na ovaj način sve što ide preko free zone inače, ide na free zona konekciju ( podešene rute u RouteSentry-u ), sve ostalo ide preko internet konekcije. Tj. da biste igrali na VAC2 serverima, u ovom slučaju BIHnet #1 Steam server, Steam klijent na vašem računaru mora neprestalno komunicirati sa Steam-ovim serverom, a komunikaciju sa BIHnetovim serverom CS ostvaruje preko FZ konekcije.

Metoda provjerena u Sarajevu ( signal ), na WinXP SP2 i SP3.
mariNeee je napisao/la:
ma bravoo prvi sam ushao

a od mene trazis steam acc
cek nekontam . . .

ukidaju se non steam, il che i oni postojati jos?

aha ok ok . . .

BIHnet ide na bolje, EPN down cao

Zadnji edit: 10.02.08 u 16:39:48

nlvl`raydeN je napisao/la:
cek nekontam . . .

ukidaju se non steam, il che i oni postojati jos?

cek ja konta . . .
Ukino se bihnet#1,ovi ostali su OSTALI.Ali kad popuni ovaj prebacit ce i bihnet#2 i #3
cao
St0rM_ je napisao/la:
ZNACI NEMA VISE FREE ZONE??

moze preko free zone
               DiNozzo je napisao/la:
moze preko free zone

Da, kada koristiš Rasppoe protokol pa si konektovan non-stop na fz i net. Ovako će vam non-stop izbacivati "connection dropped" "Couldn't connect" i slične poruke ( Steam )
Vala bilo je vrijeme da se nesto promjeni a ovo je sigurno najbolji nacin da spasimo ovu nasu zajednicu postenih gamera. Na zalost ovo se trebalo davno desiti. Ali nadam se da ce i drugi provajderi pratiti ovaj primjer i prebaciti svoje servere na Steam.
Svaka cast. GL sa serverom, steta ja nemam Steam, al moram ga nabavit definitivno.. Znal iko gdje se ima kupiti
-toXic.- je napisao/la:
Svaka cast. GL sa serverom, steta ja nemam Steam, al moram ga nabavit definitivno.. Znal iko gdje se ima kupiti

U Stasnetu !!!
bash mi je drago shto se prebacio na steam
ubitachan potez
Ja znam ko che wisit tamo
sve je to fino lijepo, ALI se taj server nece NIKAD popuniti dok ima non steam servera (bihnet 2 i 3 pa onda tek ostali)
jer 80% nema steam, 60% nije obavjesteno, sada ce biti krkljanac na bihnet 2 i 3

dok i ostale servere ne prebacite, ovaj se NIKAD nece napuniti
Odlicno..Znaci vise nece biti citer....Bice super...
Joj treba sve servere prebaciti na steam i onda bi raja kupovala steam , a ovako slabo ima raje na serveru...
Tako je fatalni svaka chast

Sad cemo vidjeti bosanske hitone na djelu....

Zadnji edit: 11.02.08 u 05:03:14

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.