Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Buka, Temperatura

508 pregleda · 0 odgovora · otvorena 07.08.2007. u 10:09

jucer oko 1-2 ujutro kada mi je prekipjelo(zbog buke) odem u everest i pogledam temperature komponenti..vidim sve prekrasno i divno..samo GPU(cip onaj na grafickoj) je 78-80 stupnjeva..

nekako mi se to cini previse i bacam se na posao kako spustiti temp...prvo sto mi pada na pamet je uzeti staro napajanje, izvaditi iz njega ventilator..

koji kasnije spojim na adapter odgovarajuce voltaze(za ventilator) i ukljucim u struju vidim..radi...sretan ko prase ...

sad mi je na red doslo montiranje tog ventilatora da mi bude u sto boljem polozaju u odnosu na graficku..tj. da je moze sto bolje hladiti..

i tako u 4 pola 5 ujutro gotovo to sve..idem upaliti komp, ono cudim se...ne cuje se niti malo..nesta sitno se cuje cooler na cpu..ali jako malo...

udem u everest, gledam i ne vjerujem sta sam napravio..smanjio s 78-80(temp GPU) na 58-60..jednostavno nisam mogao vjerovati sta se napravi s malo truda...sta mi je trebalo..staro napajanje, lemilica, pistolj onaj za silikon, i jos par stvari...

a ucinak je taj da se komp utiso 70% i smanjila se temperatura i to dosta...ne samo GPU-a nego i svih komponenti(za 5-6 stupnjeva)

sada ce 90% vas..reci glupa tema..glup autor..bzvz sam postavio...ali ja znam da nisam...ovi zelim pomoci onome tko nemoze zivjet od buke(racunala)..i evo jedan nacin kako se rijesiti toga...BESPLATNO...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.