Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[G] Preporuka Dying Light

492 pregleda · 17 odgovora · otvorena 02.02.2015. u 10:06

Prije svega volio bi da naznačim da ovo nije recenzija, već preporuka igre. Možete pisati svoja mišljena, kritike na ovu igru, utiske, ocjene, i postavljati slike ali samo one koje ste vi napravili, zabranjen je copyright. Kako igru budem završavao tako ću je nadopunjavati sa slikama, vide-ima i sl.

Dying Light

Platforme: PC, PS4, Xbox One
Datum izlaska: 27 January 2015

Igra je rađena od urednika koji su radili Dead Island, i mislim da su ovog puta napravili fenomenalan posao. U biti igra je kao zombie apokalipsa, imati milion oružja i naravno pomažete domaćim da nađete lijek protiv ove bolesti. Vaše ime je Kyle Crane a čikica koji vas sikira je Rais.

Ocjene:
IGN: 9.1
Gamespot: 8.3

Oficijelna stranica:
http://dyinglightgame.com/

Steam:
http://store.steampowered.com/app/239140/

Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=4Gyc5625xSQ

Sistemski zahtjevi za PC:

CPU: i5/i7
RAM: 4 Gb
GPU: GeForce 560/AMD HD 6870
HDD: 40 Gb slobodnog prostora

Odma da kažem da ovi officialni zahjetvi uopšte nisu istiniti. Što se tiče procesora bez problema možete igrati na i3 procesoru, ali je istina da vam treba 4GB minimum. Isto je i za grafičku karticu na manjim detaljima može se igrati i sa slabim karticama, ovo je provjerena informacija. Da i igra ne teži 40gb uopšte.

Update

Igru sam igrao sa prijateljem, tačnije Mariom sa ovog portala u co op modu. Igrali smo par sati i prešli više od 50% igre. Naravno ako neko želi da se pridruži slobodno samo nek nam se javi i igrat će sa nama. Ne treba mu original igra. U početku sam mislio da je samo još jedna glupa igra gdje skaćete ubijate zombije, ali sam se prevario. Zombie su dosta jaki, nisu glupi uopšte i ako imaju priliku neće okljevati da vas ubiju. Pogotovo ovi veći i jači zombi, od njih morate bježati ili smišljati taktite kako da ih prođete i uradite quest koji oni čuvaju.

Kao što možete vidjeti igra izgleda prelijepo. Ko bi rekao da su ovi strpali u nekih 10gb-a, svaka im čast. Naravno ima tu dosta problema kao kada priđete nekim objektima fali tu dosta AA da popravi, ali ko još prilazi i gleda u stvari? 

Veliko razočarenje jeste voda. Iz daleka kada se gleda na maksimalnim postavkama stvarno je odvratna. Uopšte nema efekta pomjeranja, kao tamno plavo zaleđeno jezero. Takođe' možete vidjeti zombića kada me ganjao ušao je u vodu, iako gori nije se ugasio. Isto, jedan se ugušio.. Veliki minus ide na ovaj dio.

Cooperativni dio igre. Nešto najbolje što se može igrati. Igru smo bukvalni čitavu zajedno prelazili i jedva smo ugasili jer je toliko zarazno igrati co op, pogotovo ovakve igre. Puno je lakše prelaziti neke questove, spašavati jedan drugog i prije svega zajebavati se kada vas horda zombića ganja. Element koji bi trebala svaki open worlda igra da ima. Definitivno ogroman plus za ovo.

Došli smo do oružja. Milion oružja koje možete sami praviti, pokupiti, glupirati se i rastavljati.. Igra ima ogroman sustav preživljavanja, nalaženja stvari po mapi, ali iskreno volio bi da je malo teže pronaći neke stvari. Niti u jednom segmentu to nije teško, a kad dobijete puškicu, zombići su skroz tanki. Ali naravno onda imate Raisove ljude koji nose automatske puške tako da morate imati i vi jednu, da na njega ne bi išli sikiricom i poginuli.

Još jednom ponavljam ko želi može nam se pridružiti. Igra će biti updejtovana večeras kada pređemo igru do kraja. Neki sitni bugovi s' kojima smo se suočili jesu da kada challenge failate ne možete ga ponoviti više puta svaki put, i kada ga uspijete završiti umrli zombići se bagaju i bacaju razne dropove po zemlji  
Ako netko želi igrati sa nama neka se obrati biggieu ili meni na PM!
Predobra igra trenutno je igram  :D
kad te zaganjau zombiji po noci da umres od straha  :)
Ja kad sam ovo vidio na indexu i poceo citat mislio sam da sam puko.  

Svaka cast, super uradjeno, tema u zanimljive  
iskreno dugo sam je skidao igrao na low n
i3 4160
4gb ram
R7 265 2gb DDr5,i to mi je o5 malo po nekad sjeckalo,
ali igra mi se ni malo nije svidjela,pa je izbrisao posle 2 sata igre,
moje misljenje da su je veoma lose napravili
picim na low :D grafika pre do bra

malo je predvidljiva igrica al dobro :)
GmMaster je napisao/la:
iskreno dugo sam je skidao igrao na low n
i3 4160
4gb ram
R7 265 2gb DDr5,i to mi je o5 malo po nekad sjeckalo,
ali igra mi se ni malo nije svidjela,pa je izbrisao posle 2 sata igre,
moje misljenje da su je veoma lose napravili
neko obrazlozenje zasto ti se nije svidjela, zasto si je obrisao, zasto mislis da su je lose napravili?  
meni igra sinoc sjeckala katastrofa,skinuo i patch,kontam koji joj je k.. sad,kad ono texture morao smanjit na medium i igra odjednom ide lijepo.
cekam druga da ju skine pa da pucamo zajedno,strah je mene ovog samog xD
nighty1z je napisao/la:
neko obrazlozenje zasto ti se nije svidjela, zasto si je obrisao, zasto mislis da su je lose napravili?  
Evo ja ću ti obrazložiti zašto se 'meni' igra ne sviđa.

Možda malo grubo zvuči 'ne sviđa', ali igra jednostavno nije zadovoljila moje zahtjeve. Kao prvo, hibrid zombie igre i parkour-a je izuzetno loša kombinacija ta dva elementa, jer mi je nekako potpuno neshvatljivo skakati po zgradama ispod kojih se nalazi hrpa zombija. Zar se taj survival ugođaj i uzavrela atmosfera nije mogla malo više prizemljiti?

Zatim, čitav taj koncept priče gdje su zombiji predstavljeni kao bezopasna bića je izveden veoma loše (čitaj;nonsense). Mislim ono WTF?! Preživjeti 1337 ugriza zombija i samo staviti gazu i flaster na iskasapljenu nogu će ti pomoći da se izliječiš? Logika drugovi, logika.

Uzeo bih za primjer jedan DayZ kao postapokaliptičnu survival igru, gdje te jedan udarac (čitaj, ugriz) zombija ili više njih dovodi u tako kritičnu situaciju, da si primoran prvo zaustaviti krvarenje, a zatim raditi transfuziju krvi ukoliko želiš preživjeti sledećih par sati. To je ono što fali gore spomenutom naslovu.

Kada izbacimo zombije kao aktere iz cijele ove priče, a za primjer uzmemo jedan parkour gdje lik sa full opremom (koja vjerovatno teži 3x njegove mase + šaka zombija) skoči na zgradu u suprotnoj ulici, eh to se zove perfektna fizika.

Daleko od toga da pričamo o realnim stvarima, zombiji i ostalo, ali ako se developeri već upuštaju u kompleksnije kreacije, ova igra gubi svaki smisao.

Volio bih se dotaći i priče konkretno koja je onako, 'osrednja', ništa što već nije viđeno. Traženje lijeka kako bi se spasilo čovječanstvo je izlizan fazon.

Jednostavno, pokušavam shvatiti tu stvar sa parkourom i zombaćima. Razumijem da su kreatori igre htjeli uvesti malo novine u ovakav žanr, ali po meni je to apsolutno nepotrebno.

Mislim, apsurdno je pričati o kvalitetama ove igre, jer ovo gore je samo moje mišljenje, mišljenje pojedinca koje se ne mora poklapati sa vašima, ali pošto je momak tražio da mu se obrazloži, neka izvoli čitati. Hvala i doviđenja.

EDIT: BTW, od mene ste dobili +1 na temu čisto da podržim vaš trud i zalaganje u cilju oživljavanja portala, a ne zbog igre.

Post dobio aplauz od Agent47

ljudi pogledajte ovo
http://youtu.be/VDqVv5xQ5eo?t=9m57s

znaci ovaj view distance ubi framerate,pa cak i u SLI
ja mislio da je do textura itd a ono ovo sranje cijelo vrijeme.slobodno smanjit do kraja i igra ide odlicno,a sto je najbitnije razlike gotovo pa i nema u samom gameplayu
nighty1z je napisao/la:
neko obrazlozenje zasto ti se nije svidjela, zasto si je obrisao, zasto mislis da su je lose napravili?  :r
To je samo moje misljenje,po meni je Fail igra,iskreno bolja mi je state of decay od ove
Poštujem svačije mišljenje ali mislim da je igra odlična, jer isto se dešava i u far cry-u da je priča liearna, da se heala samo gazom iako je primio šanžer metaka. Ali ako ćemo iskreno DayZ nema poente nikakve, skupiš sve stvari i šta onda? Ali +1 za post i naravno hvala ti za mišljenje, cijenim ga.

Usput ne želim puno da spoilam priču igru, ko neće igrati neka slobodno čita dalje. Trenutno smo prešli u urbani dio grada, tačnije reklo bi se centar ove zone. Pokušali smo pobjeći od Raisa ali he said nop son, još uvijek nas ganja i pokušava nam se osvetit za nešto iz prvog dijela. Igra je postala dosta teža, ali je opet dosta zabavna jer stalno izlaze neke nove stvari, neki novi questovi koji dodaju taj extra sat igri.

Update:

Slike su low quality morao sam ih preko pokita ubacivati jer mi je upload 000000.1 

Post dobio aplauz od Agent47

Završili smo igru, bilo je tu oko 18-20h gameplaya do 100% storya. Neću da spoilam ništa u ovom postu, moja preporuka je da skinete i pređete igru, pa iako nije baš ono što ste očekivali od neke zombie survival igre, vrijedi je skinuti ako imate dobar računar.

I OĆE LI NEKO REĆI OVOJ BUDALI BIGGIEU DA SE NE HOOKA PO ZIPLINEU ?

dYn je napisao/la:
Evo ja ću ti obrazložiti zašto se 'meni' igra ne sviđa.

Možda malo grubo zvuči 'ne sviđa', ali igra jednostavno nije zadovoljila moje zahtjeve. Kao prvo, hibrid zombie igre i parkour-a je izuzetno loša kombinacija ta dva elementa, jer mi je nekako potpuno neshvatljivo skakati po zgradama ispod kojih se nalazi hrpa zombija. Zar se taj survival ugođaj i uzavrela atmosfera nije mogla malo više prizemljiti?

Zatim, čitav taj koncept priče gdje su zombiji predstavljeni kao bezopasna bića je izveden veoma loše (čitaj;nonsense). Mislim ono WTF?! Preživjeti 1337 ugriza zombija i samo staviti gazu i flaster na iskasapljenu nogu će ti pomoći da se izliječiš? Logika drugovi, logika.

Uzeo bih za primjer jedan DayZ kao postapokaliptičnu survival igru, gdje te jedan udarac (čitaj, ugriz) zombija ili više njih dovodi u tako kritičnu situaciju, da si primoran prvo zaustaviti krvarenje, a zatim raditi transfuziju krvi ukoliko želiš preživjeti sledećih par sati. To je ono što fali gore spomenutom naslovu.

Kada izbacimo zombije kao aktere iz cijele ove priče, a za primjer uzmemo jedan parkour gdje lik sa full opremom (koja vjerovatno teži 3x njegove mase + šaka zombija) skoči na zgradu u suprotnoj ulici, eh to se zove perfektna fizika.

Daleko od toga da pričamo o realnim stvarima, zombiji i ostalo, ali ako se developeri već upuštaju u kompleksnije kreacije, ova igra gubi svaki smisao.

Volio bih se dotaći i priče konkretno koja je onako, 'osrednja', ništa što već nije viđeno. Traženje lijeka kako bi se spasilo čovječanstvo je izlizan fazon.

Jednostavno, pokušavam shvatiti tu stvar sa parkourom i zombaćima. Razumijem da su kreatori igre htjeli uvesti malo novine u ovakav žanr, ali po meni je to apsolutno nepotrebno.

Mislim, apsurdno je pričati o kvalitetama ove igre, jer ovo gore je samo moje mišljenje, mišljenje pojedinca koje se ne mora poklapati sa vašima, ali pošto je momak tražio da mu se obrazloži, neka izvoli čitati. Hvala i doviđenja.

EDIT: BTW, od mene ste dobili +1 na temu čisto da podržim vaš trud i zalaganje u cilju oživljavanja portala, a ne zbog igre.
99.9% igara je sa takvim nerealnim stvarima, neke manje, neke vise... pa ako gledamo na to onda su sve igre sranje  

nvm. cijenim tvoje misljenje  
Meni je igra odlična za gledati, ali sam je ne bih igrao nikad, već u CO-OP modu, ne volim igrati ovo sam xD
Fino složena igra, gledao sam je u lice streamu i kao beta i full verziju, a samim tim što se na Steam probila, mnogo obećava i mislim da developeri nisu ni blizu završetka te igre, opcija je mali milion i sve mi se sviđaju. Ako ima ko da mi kupi igru da igramo, bujrum  9-)
307lol je napisao/la:
Meni je igra odlična za gledati, ali sam je ne bih igrao nikad, već u CO-OP modu, ne volim igrati ovo sam xD
Fino složena igra, gledao sam je u lice streamu i kao beta i full verziju, a samim tim što se na Steam probila, mnogo obećava i mislim da developeri nisu ni blizu završetka te igre, opcija je mali milion i sve mi se sviđaju. Ako ima ko da mi kupi igru da igramo, bujrum 8-)
Čitaj temu sljedeći put. Naveo sam da nije potrebna original igra da se bi se igrao co op mod 
biggiepk je napisao/la:
Čitaj temu sljedeći put. Naveo sam da nije potrebna original igra da se bi se igrao co op mod ;)
Pročitao sam temu, ali neću da igram igru ako nije original iz mnogo više razloga :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.