Evo sad sam 9-ti i sad valja kontati sta upisati. Sad me zanim da li postoji neka skola u Sarajevu u kojoj se forsira programiranje, web dizajn, ili bilo sta sto je vezano za kompjutere, posto me izgleda to jedino interesuje ?
Diskusija
Srednja - izbor
609 pregleda · 40 odgovora · otvorena 10.09.2014. u 19:19
Elektro-tehnicka
(vise manje)
(vise manje)
U svakoj Elektrotehničkoj u BiH imaš programiranje, a da se ono forsira, pa baš i ne. Pored nje, i Gimnazija (barem u Tuzlanskom kantonu) po planu i programu u drugom razredu se radi Pascal, a izborna nastava u četvrtom i C++ (da me ne bi počeli moji Tuzlaci hejtat, to je novi plan i program, još uvijek je na profesorima da li da tako rade ili ne
).
).
Imas Graficku skolu na Ilidzi.
graficka na ilidzi, imas web dizajn i multimediju tako da jedan od ta 2 smjera bi ti bio po mjeri
Brix je napisao/la:
U svakoj Elektrotehničkoj u BiH imaš programiranje, a da se ono forsira, pa baš i ne. Pored nje, i Gimnazija (barem u Tuzlanskom kantonu) po planu i programu u drugom razredu se radi Pascal, a izborna nastava u četvrtom i C++ (da me ne bi počeli moji Tuzlaci hejtat, to je novi plan i program, još uvijek je na profesorima da li da tako rade ili ne
).
).
Brix je napisao/la:
).
).
rastamen je napisao/la:
Ima li sta slicno u Sarajevu (mislim na gimnaziju) ?
mESAAA je napisao/la:
gimnazija obala matematicko-informaticki smjer od drugog razreda radis programiranje prvo u pascalu pa na kraju u c++-u idem ja dole
Asylah je napisao/la:
mi u drugom radimo c++
Evo ja kao učenik elektrotehničke škole u Sarajevu, 3 razred smjer: Informatika ti mogu odma reć da ne upisuješ ovu retardiranu školu...
Znači ako hoćeš možeš naučiti, ali ako nećeš možeš ti ići u školu Marka Zuckenberga džaba ti
Znači ako hoćeš možeš naučiti, ali ako nećeš možeš ti ići u školu Marka Zuckenberga džaba ti
Post dobio aplauz od Enis
Šta god da uradiš, ne upisuj građevinsku školu, jedina škola u kojoj je lektira važnija od po 3 stručna predmeta po godini
come je napisao/la:
Evo ja kao učenik elektrotehničke škole u Sarajevu, 3 razred smjer: Informatika ti mogu odma reć da ne upisuješ ovu retardiranu školu...
Post dobio šamar od Enis
liaar je napisao/la:
Šta god da uradiš, ne upisuj građevinsku školu, jedina škola u kojoj je lektira važnija od po 3 stručna predmeta po godini
Ma drug srednja ti ne igra toliku ulogu sa tvojom opredjeljenoscu sta volis, a neki moj savjet bi bio upisi gimnaziju neku jacu i kasnije FIT ganjaj ako bas imas zelje za programiranjem, web dizajnom i tom tematikom.
Brix je napisao/la:
).
).

Bit će samo seminarski/ par časova odvojenih od predavanju za C++, ali nećemo to radit po nastavi tj u sklopu nastave

Samo pascal radimo na nastavi ...
Ma_V3r1cK je napisao/la:
Nažalost naši ne rade C++ 
Bit će samo seminarski/ par časova odvojenih od predavanju za C++, ali nećemo to radit po nastavi tj u sklopu nastave

Kako sam čuo, to su uveli tek od ove godine, tako da sadašnje generacije još uvijek rade po starom planu
i kod nas u gimnaziji se radi informatika ( u jednom smjeru 3 godine,u informaticko-matematickom 4 godine),al to je sve srednja žalost.Programiranje je ono početničko,i u nekoj skali od 1-10 ,ja bi dao ocjenu 2...
Al mislim da do fakulteta nekog nećeš naći nešto ozbiljnije,za to vrijeme,možeš sam istraživati neke stvari i vježbati iz dana u dan neke zadatke,jer srednja od tebe neće napravit programera,kao što to neće ni pojedini fakulteti ( ukoliko se sam ne potrudiš )..Moj ti je savjet da izbjegavaš gimnaziju općenito jer ti ne daje neko zvanje,a što se tiče programiranja,to kreni polako sam izučavati pa ako Bog da i ako budeš imao volje,upiši neki fakultet (usko vezan za informatiku i informacione tehnologije)
Al mislim da do fakulteta nekog nećeš naći nešto ozbiljnije,za to vrijeme,možeš sam istraživati neke stvari i vježbati iz dana u dan neke zadatke,jer srednja od tebe neće napravit programera,kao što to neće ni pojedini fakulteti ( ukoliko se sam ne potrudiš )..Moj ti je savjet da izbjegavaš gimnaziju općenito jer ti ne daje neko zvanje,a što se tiče programiranja,to kreni polako sam izučavati pa ako Bog da i ako budeš imao volje,upiši neki fakultet (usko vezan za informatiku i informacione tehnologije)
Brate idem u elektrotehnicku smjer informatika,i ja ti isto preporucujem da ne upisujes ovu skolu.Radis ti programiranje i sve to al brate ako nemas volje za tim neces nauciti u skoli.A profesori ce ti ubiti volju za zivotom.
orochi je napisao/la:
zna kera najbolje, petu godinu se skoluje... realno bruda oni smjerovi po 3 razreda su smijesni ili geodezija...
Ma drug srednja ti ne igra toliku ulogu sa tvojom opredjeljenoscu sta volis, a neki moj savjet bi bio upisi gimnaziju neku jacu i kasnije FIT ganjaj ako bas imas zelje za programiranjem, web dizajnom i tom tematikom.
SVE U SVEMU - SELF EDUCATION MAMAMAMAMA
Ja evo 4 godine u gimnazij' kucam tekstove u wordu i power pointu, kad je profesorica retardirana..
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.