Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Web stranica (ubacivanje "tema")

103 pregleda · 6 odgovora · otvorena 16.11.2014. u 17:35

Ovako napravio sam jednu stranicu, ako neko želi mogu mu postavit al da ne bude sad da reklamiram. Uglavnom napravio sam sve i sad bih htio da ubacujem postove i slike i nesto slicno i zanima me da li postoji neki program preko kojeg mogu "spojit" stranicu i taj program i postati i uređivati preko njega?

Ako da možete li predložiti neki
Hvala.
Da li ti je stranica preko nekog CMS, ili si je sam pravio u HTML/CSS ili sta si vec koristio?
"Praviš" stranicu a ne znas osnove. Vjerovatno si koristio neki cms tipa joomla ili wordpress i samo nabacio temu. Da li postoji program za takvo nešto? Teško, jer svaka stranica drugačije radi (Ima drugačiji kod).

STROGO je preporučljivo da se prvo upoznas s osnovama wwwa, htmla, cak i phpa pa tek onda da počneš praviti stranicu dostupnu korisnicima.

Jedan od najboljih sajtova za pocetnike je:

http://www.w3schools.com
Brix je napisao/la:
"Praviš" stranicu a ne znas osnove. Vjerovatno si koristio neki cms tipa joomla ili wordpress i samo nabacio temu. Da li postoji program za takvo nešto? Teško, jer svaka stranica drugačije radi (Ima drugačiji kod).

STROGO je preporučljivo da se prvo upoznas s osnovama wwwa, htmla, cak i phpa pa tek onda da počneš praviti stranicu dostupnu korisnicima.

Jedan od najboljih sajtova za pocetnike je:

http://www.w3schools.com
Znam za ovu stranicu i ucim po malo.
Ali mi sad treba stranica pa sam morao ovako napraviti.
Napravio sam u hostinger.hr besplatna domena nista posebno jos nije al evo stranica citynet.zz.vc.
Ovo sto si ti uradio je staticka stranica - Front end dio.Da bi prikazivao odnosno unosio postove moras imati i kod koji komunicira sa serverom (server-side) i bazom.

Ono sto tebi moze olaksati posao je WordPress, ali sa nekom temom sa neta, jer ovo sto si ti uradio da uradis c/p ne moze proci na WP, jer WP ima vlasitit template engine.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.