Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Tamne crne skoro vidljive mrlje unutar LCD ekrana?

200 pregleda · 10 odgovora · otvorena 19.08.2014. u 15:03

Zdravo,
naime primjetio sam da na LCD ekranu imam CRNE SKORO VIDLJIVE MRLJE kao kad taknete prstom LCD i ostane onaj otisak prsta.Vidi se jedino na bijeloj boji i plavoj.Pa me zanima sta je to jeli mrtvi pixeli,slabo osvjetljenje ili nesto drugo.LCD mi je Lenovo ThinkVision L190xC 19 inca monitor.Jos da napomenem mislio sam da su ostali otisci prstiju pa sam ocistio LCD al opet isto ima.Znaci prljavstina nije.
To su ti brt (dark spots) ili ti tamne mrlje,ali tesko da se moze popravit jedino citav panel da se promjeni ako imas kakve koristi od tog.
HooSt3L je napisao/la:
To su ti brt (dark spots) ili ti tamne mrlje,ali tesko da se moze popravit jedino citav panel da se promjeni ako imas kakve koristi od tog.
Kako nastaju te mrlje i znas li koliko odprilike kosta da se promjeni cijeli panel?
Iskreno druže monitori nisu skupi danas, ne isplati se popravljati ako je stvarno dosta otišao. Za manje 200km možeš naći pristojan full hd monitor, sa hdmi.. a što se tiće tih manjih 17 ili 19 do 50km.
biggiepk je napisao/la:
Iskreno druže monitori nisu skupi danas, ne isplati se popravljati ako je stvarno dosta otišao. Za manje 200km možeš naći pristojan full hd monitor, sa hdmi.. a što se tiće tih manjih 17 ili 19 do 50km.
Pa ne bas da je otisao ko otisao kontas samo ima tu mrlju crnu na sredini ekrana skoro vidljivu samo na bijeloj boji.Sad da li da kupim drugi monitor,ne znam sta da radim?
Bejta je napisao/la:
Pa ne bas da je otisao ko otisao kontas samo ima tu mrlju crnu na sredini ekrana skoro vidljivu samo na bijeloj boji.Sad da li da kupim drugi monitor,ne znam sta da radim?
Ne znam ni ja sta da ti radis. Ako ti ne smeta neka stoji, a ako imas para kupuj novo ha ja kad si toliko zapeo.
Bejta je napisao/la:
Kako nastaju te mrlje i znas li koliko odprilike kosta da se promjeni cijeli panel?
Care isplatnije ti je da kupis drugi monitor,ali opt odnesi negdje u servis ili kod majstora i pitaj za cijenu.Ali to ti je mjenjanje citavog displeya tako da ja mislim da se ne isplati, posto su monitori jeftini danas.
orochi je napisao/la:
Ne znam ni ja sta da ti radis. Ako ti ne smeta neka stoji, a ako imas para kupuj novo ha ja kad si toliko zapeo.
Pa iskreno malo mi para oci al morati cu se naviknuti izgleda na to mada neki pametni pisu TO CE SAMO OD SEBE VREMENOM DA NESTANE.Mada cisto sumljam da hoce.A koliko odprilike kostaju LCD paneli?
Bejta je napisao/la:
Pa iskreno malo mi para oci al morati cu se naviknuti izgleda na to mada neki pametni pisu TO CE SAMO OD SEBE VREMENOM DA NESTANE.Mada cisto sumljam da hoce.A koliko odprilike kostaju LCD paneli?
To nece samo od sebe nestati , moze samo gore biti. Znam iz iskustva.
Izgleda da se to slucajno desilo kada mi je slucajno pao monitor i lupio ekranom od sto.Od tada je nastala ta crna skoro vodljiva mrlja na ekranu koja me po malo nervira.Al eto nadam se da se nece prosiriti dok ne nabavim drugi monitor ili ovaj nekom prodam koga ne bode ta mrlja u oci :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.