Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Problem graficka asus eah 4850 (512)

80 pregleda · 4 odgovora · otvorena 08.07.2016. u 23:15

Imam problem sa gasenjem monitora. Prilikom igranja nekih igrica, koje su inace "sitnice" za ovu graficku desava mi se da tokom igre se monitor jednostavno ugasi i na par sekundi izbaci tekst "no frekvency", nekada se desava da poslije tog natpisa se restartuje racunar. Igrao sam far cry 3 i uvijek kada dodjem do jednog dijela igrice desi mi se to, dakle uvijek na istom djelu misije. Dok kod nekih igrica kao Company of Heroes se to desava bilo kada. Nekada nakon dva minuta, a nekada nakon sat. Pokusao sam drugi monitor isto se desava. Podesim i graficku i monitor na istu frekvenciju 60 herca. Stavio sam i drugo napajanje od 560w i instalirao najnovije drajvere koje sam mogao naci. Testirao sam graficku preko raznih programa kao sto je Fur Mark, na maksimalno opterecenje duze od 40 minuta i ne prikazuje mi nikakve greske, maksimalna temparatura 59 stepeni Reinstalirao sam windovs i zamijenio pastu na procesoru graficke.
Konfiguracija:
Maticna EP31-DS3L
CPU INTEL CORE 2 DUO E6750 2.66
3 GB DDR2 800 MHZ
WINDOWS 7 HOME PREMIUM 64 BITS
GRAFICKA ATI RADEON HD 4850 512 MB
Koji monitor? Upali vsync, možda ti se ne desi. Nema grafička veze s tim.
Da, zaboravio sam navesti da sam ukljucivao tu opciju i isto se desava sa svim igricama. Samo Far Cry mogu igrati duze koji minut kada ukljucim tu opciju. Monitor je Acer lcd 17, model AL1714 i pokusavao sam na CRT monitoru od 17 inca, ne mogu se sjetiti koji model. Mislim da je do graficke posto mi se nekada restartuje odma poslije gasenje monitora kada izbaci tekst da nije ista frekvencija. Ubacivao sam i asus radeon 5450 od 512, koja je drasticno slabija od ove i sasvim normalno igrao Company of Heroes.
Vec sam mijenjao napajanje, bilo od 420w. Sada imam od 560w, nije neka marka, ali bi opet trebalo gurati bez problema. Zamijenio zato sto sam mislio da je do napajanja.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.