Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

GTA V - Diskusija

782 pregleda · 50 odgovora · otvorena 30.06.2014. u 14:16

Pozdrav drugari. Prije svega da kazem da mi je od strane administracije pruzena prilika da vodim ovaj podforum i potrudit cu se da ga malo "ozivimo". Mogli ste vidjeti na portalu vijest kako nam dolazi GTA V i za PC. Konacan izlazak igre ocekuje se u jesen, a tacan datum jos uvijek nije poznat. Nakon sto je najavljena PC verzija igre, dobili smo i novi trailer.

[youtube]3DBrG2YjqQA[/youtube]

GTA 5 za PC, PS4 i Xbox One donosi "grafička i tehnička poboljšanja kako bi dostavio zapanjujuću razinu detalja". Očekujte povećani draw distance, više detalja u teksturama, gušći promet i "povećane rezolucije" (način pisanja ovdje daje do znanja da vjerojatno neće sve verzije biti u 1080p),
uz nove divlje životinje, nadograđeni sustav vremenskih prilika i efekte oštećivanja."

Procitao sam kako je rockstar support rekao da jos uvijek nema poznatih sistemskih zahtjeva, dok na internetu kruze ovakve stvari.

GTA 5 Minimum System Requirements for PC
1. Operating System: Windows Vista, 7 or 8
2. CPU: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz or similar
3. RAM: 3 GB
4. Hard Disk: 20 GB free space
5. Graphic Card: 512 MB Dedicated Memory
6. Sound Card: DirectX 9 Compatible
7. Supported Graphics Cards: Nvidia 9600 or ATI 4890 and up

Recommended System Requirements
1. CPU: Intel Core 2 Quad 3.66GHz or equivalent AMD
2. RAM: 4 GB
3. Hard Disk Space: 30 GB free HDD
4. Sound Card: DirectX 11
5. OS: Windows 7 or 8 SP 1

Sta mislite vi o ovoj igri ? Koliko vas je u mogucnosti igrati ovu igru obzirom na konfiguraciju racunara ? Sta mislite koliko ce kostati iga na steamu i da li je planirate kupiti ?
Kvalitetni postovi bit ce nagradjeni. LP
Nije upitno hoce li igra bit dobra i sl. Jedino pitanje je kako ce bit optimizovana jer svi imaju jos losa iskustva sa GTA 4  
Mislim da bi Rockstar ovaj put trebao da uradi stvari bolje
Volio bi da je mogu pokrenuti na ovom svom racunaru, al cisto sumnjam. Igrica je veoma dobro izbalansirana i koliko sam gledo po yt veoma zanimljiva. Svaki covjek ima svoj zivot, mozes raditi sta god pozelis ma igra je perverzija.
Samo da se moze pokrenuti  
Agent47 je napisao/la:
Nije upitno hoce li igra bit dobra i sl. Jedino pitanje je kako ce bit optimizovana jer svi imaju jos losa iskustva sa GTA 4  
Mislim da bi Rockstar ovaj put trebao da uradi stvari bolje
Moguce da je ovaj kasni izlazak PC verzije upravo zbog te optimizacije, jer sigurno ne zele da ponove GTA IV
Vexlor je napisao/la:
Moguce da je ovaj kasni izlazak PC verzije upravo zbog te optimizacije, jer sigurno ne zele da ponove GTA IV
nadam se da je to slucaj
Radujem se igri ali brate mili ako bude "optimizovano" kao GTA 4 onda ce to bit uzas.
pa GPU usage nikakav kakav god da procesor imaš.
nadam se da ce se potrudit da igra ide pristojno a ne kao ono smece GTA 4

inace radujem se ovoj igri kao i far cryu 4

pozelio sam dobar GTA,zadnji dobar je bio san andreas nazalost
Na laptopu ne mogu igrati to je sigurno, jedino ako ugrabim priliku probati negdje ili na PS4.
Vexlor je napisao/la:
Da, vrlo moguće jer sam čitao da je Rokstar rekao da je ovo zadnji GTA koji prave i da se moraju pozabaviti da igra leti, da bude bez baga i optimizovana, nešto u tom smislu. :)
Još uvijek nije poznata oficijelna potrebna konfiguracija PC-a za GTA5.

Što se tiče GTA, ovo je najvjerovatnije zadnji GTA, a GTA4 port je bio vrlo loš ali je to bio prvi put da je R* sa konzole portovao neku igru na PC. Ali nakon sjajnog porta Max Payne 3, mislim da će GTA5 biti jako dobar...
Nisam igro kako treba neki gta pihh,prije samo san andreas! 

Kad izade i kad se mogne kupit,ocekujte od mene gw za GTA 5 
Bit ce sjajan port, jer je prvo napravljena na PC-ju pa tek onda za konzole (morali su zbog konzola nove generacije, ako pretvore sa starih konzola grafika ce bit sranje)

Tako je i Max Payne 3 bio napravljen.
Privlačna mi je ali ne toliko da dam za nju 50€.Mogu ubacit i 10 likova u storylane-u ali onaj duh San Andreasa je neponovljiv.
ono sa tri lika u storyline je najgluplja srtvar koju su uradili od kad postoji rockstar dok je online solidan igrao je na ps3 kod rodjaka
Takoder mislim da je preglupo bilo ubaciti 3 lika u storyline.
Igrao sam je par puta na PS3 i igra je prejaka ali ne toliko da bi dao vise od 20ak eura za nju   .
Sto se tiče optimizacije ako bude kao GTA IV tesko njima.
Igra graficki izgleda prejako tako da bolje da je dobro optimiziraju, inace bez nove konfe nista   .
Ako hoćeš da igraš GTA V, moraš odvojiti 1k KM da kupiš sebi neki PC, koji će to moći gurati na medium-high.

Koliko ja znam, igrica se već može kupiti ?? Dosta ljudi je naručilo igricu. Što se tiče system req.:

CPU:Core i5-2500T 2.3GH / Phenom II X4 975
GPU: GeForce GTX 480 / Radeon HD 6970
Win 7 64
DX 11
20 GB
RAM: 6 GB.

Uostalom, možete ovdje sve pogledati:

http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=1308&game=Grand%20Theft%20Auto%20V

A evo i trailer: https://www.youtube.com/watch?v=8anCms82boc

Post dobio aplauz od Vexlor

Još jedna igrica koju moje računalo neće moći podržati, al' će se probati u internet klubu.

Jednostavno su se potrudili iz RockStarsa oko ovoga nastavka a što i nebi kada su namirisali lovu. Probao sam na PS3 i extra je. Neću više ništa ni komentirati dok ne isprobam.

Čestitke na moderatoru. Sada znam od koga ću žicati da mi edita onu temu sa tutorijalima kada napravim novi.  

Post dobio aplauz od Vexlor

Koliko vidim po uslovima da bi mogao igrati igru, ovo će biti prvi GTA koji neću moći igrati i prekucati na svom kompu  
aleksandro je napisao/la:
i3 3220 @ 3.3GHz, MSI HD 6770 1GB GDDR5, 4GB RAM

Trebala bi fino raditi, ne sada nešto posebno ali na nekim solidnim detaljima. Mislim da će početna cijena biti 59,99 Eura i planiram je kupiti. :)
no offence, al ti si izgorio po glavi ako ćeš kupit igricu. Zašto ne čekat par dana sa pirata ?

:o
lolerba je napisao/la:
no offence, al ti si izgorio po glavi ako ćeš kupit igricu. Zašto ne čekat par dana sa pirata ?

:o
Zašto da ne? Imam 500 Eura CS:GO ajtema tako da mi "100 Eura" nije ništa odvojiti.
@lolerba

Onaj ko je u mogucnosti da kupi igru i onaj koji ima dovoljno jaku konfiguraciju da gura, zasto da ne kupi ?. Ja cekam da izadje, pa da mogu probati negdje u internet klubu  
aleksandro je napisao/la:
Zašto da ne? Imam 500 Eura CS:GO ajtema tako da mi "100 Eura" nije ništa odvojiti.
Ima se može se 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.