Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Da li je PCI E X16 Slot za graficku mnogo osjetljiv

93 pregleda · 5 odgovora · otvorena 11.06.2014. u 11:32

Zdravo,
zelim da postavim ne znam jeli glupo pitanje posto se ne znam oko racunara i njenih dijelova.Zanima me da li je PCI E X16 slot za graficku na maticnoj veoma osjetljiv ili se ne trebam mnogo sekirati dok vadim ili ubacujem novu graficku da sta neostetim.Jos me takodjer zanima da li se PCI E X16 slot moze pomjeriti sa mjesta na maticnoj tokom ubacivanja graficke i previseg pritiskanja na nju radi provjere da li je do kraja ulegla u slot.Hvala unaprijed.
osjetljiv jeste kao i sve ostalo ali neces nista pokvariti tako sto ces izvaditi graficku i ubaciti novu,slobodno mozes i malo jace pritisnuti da vidis jeli ulegla ... nista ne brini neces ga tek tako otkinuti 

Edit: ne moze se pomjeriti ... ako se pomeri to znaci da si ga "izvalio" s ploce,mada to da uradis trebas se potruditi
Pa nije čokoladni slot da ćeš sjebati. Ubacis grafičku normalno, umjereno stisneš da provjeriš da li je fino legla, zavrneš šarafe i gotova priča. Ista takva situacija je i kada je vadiš, skineš šarafe, malo jače povučeš, ravnomjerno, i to je to.
U mene je veliki problem sto ja ne mogu prilikom vadjenja ravnomjerno da je izvadim posto je u mene nekakva MINI MATICNA ploca pa moram prvo jedan kraj da izvadim iz lezista pa onda da povucem onu plastiku sto cuva graficku pa tek onda da izvadim cijelu graficku.Pokusao sam ravnomjerno da je izvadim previse ulegne u slot i nema sanse pa moram vako.
Bejta je napisao/la:
U mene je veliki problem sto ja ne mogu prilikom vadjenja ravnomjerno da je izvadim posto je u mene nekakva MINI MATICNA ploca pa moram prvo jedan kraj da izvadim iz lezista pa onda da povucem onu plastiku sto cuva graficku pa tek onda da izvadim cijelu graficku.Pokusao sam ravnomjerno da je izvadim previse ulegne u slot i nema sanse pa moram vako.
pa onda je izvadi tako kako je vadis i ubaci drugu ...
i mja sam tako u pocetku vadio grafu koda je slot od cokolade , a onda ih izvadis 1000 , pa skontas da to nemozes uopce odvalit ;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.