Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Visoke temperature graficke

133 pregleda · 11 odgovora · otvorena 11.06.2014. u 21:24

Pozz raja.
U zadnje vrijeme sam primijetio da se graficka nenormalno grije, malo pomalo sam ukapirao da cim pustim neki video na netu, taktovi graficke odma skacu na 900/1050 i zauzece/iskoristenost graficke skace na 50% i ponkad nesto preko.. Dok cijelo vrijeme miruju na 300/300. Trenutno gledam online film na mozdka nekih 480p i temperature se penju ajmo reci oko 60C i preko. Kuciste je veoma prozraceno, preko SpeedFan kontoliram ventilatore sa kucista, na MSI Afterburner sam postavio manuelno povecavanje ventilatora sa temperaturom. Dok kucam npr. sad ovdje po forumu ili sam tek tako na netu, sve je normalno, taktovi su u stanju mirovanja i tako.
Koji mu je klinac sada, jest da je toplo vani, ali sam stavio manuelno da povecava brzinu ventilatora. Da li moze biti do drivera, trenutno su 14.4, njih sam ubacio odavno, beta drivere ne koristim.
Govorili su mi da ugasim na video koj gledam "Hardware Acceleration", i to sam pokusao, ali isto.

Hvala.
Pa sta fali 60 stepeni temperaturi? Za ove vrucine normalno..
Ali to je problem kod gledanja nekog videa na netu, dok je u stanju mirovanja temperature su ispod 50C.

I zaboravio sam napomenuti da je rijec o HD 6870 PowerColor grafickoj sa referentnim hladjenjem.
Normalno da može malo niže, provjeri ti ipak ima li prašine i probaj staviti da automatski podešava brzinu kulera i naravno pasta u kakvom je stanju
MrRango je napisao/la:
Ali to je problem kod gledanja nekog videa na netu, dok je u stanju mirovanja temperature su ispod 50C.

I zaboravio sam napomenuti da je rijec o HD 6870 PowerColor grafickoj sa referentnim hladjenjem.
60c ni u kojem slučaju ne šteti radu grafičke kartice, čisto informativno.

http://gamers.ba/forum/6/210571/visoke-temperature-sta-da-radim-/
Upali furmark ili msi kombustor pa vidi temp. pod loadom.

Meni u gamingu ne prelazi 70c što je odlično a pod furmarkom ide na 105c.
Mislim da se nismo razumjeli :D
Dok gledam neki video na internetu, rad graficke/iskoristenost se penje preko 50%, pa ne renderiram nikakve modele bolan, obicni video gledam. I tu je pocne da grije, cim pauziram video, smanjuju se i taktovi i iskoristenost se smanjuje na 0%. Skoro sam procistio sve komponente, pasta prije par mjeseci zamijenjena.
MrRango je napisao/la:
Mislim da se nismo razumjeli 
Dok gledam neki video na internetu, rad graficke/iskoristenost se penje preko 50%, pa ne renderiram nikakve modele bolan, obicni video gledam. I tu je pocne da grije, cim pauziram video, smanjuju se i taktovi i iskoristenost se smanjuje na 0%. Skoro sam procistio sve komponente, pasta prije par mjeseci zamijenjena.
Vani je inače toplo + referentni hladnjak mora grijati 
Ma sad ljeti, pogotovo ako je kuciste negjde gdje je dosta sparno i nema zraka, girjace se sve.. Al opet, evo kod mene na GTX 650, na leru bude kao i sobna temeratura.. Dok u igricama na high ne ide preko 50, max 55.. isto tako imo sam prije GT 630, ista kao i gore temp..

Ali nije to strasno, ma da ako je prije bila normalana i manja, onda jbg nesto za*e*ava..
MrRango je napisao/la:
To sam ti napiso cisto da vidis da te temp nisu nista posebno visoke naspram ovih u loadu, ali nebitno.

AMD stock hladnjaci (i cpu i gpu) su inače smeće, a te temp za 50% iskorištenosti su odlične ako se uzme u obzir ovo toplo vrijeme i kvaliteta amd hladnjaka.
MrRango je napisao/la:
Da li ti i ventilator postaje glasniji kada pustis video?
Veliki gpu usage moze biti malware ili los driver najcesce.
Koji power mode koristis ? Je li high performance ?
I ako gledas preko flasha filmove. Pogledaj u adobe flash player settings je li markirano 'Enable hardware acceleration'
Meni se takodjer graficka pregrijavala , samo bi se izgasila i pisalo bi na ekranu no signal u pola igre ili neceg bilo cega.Onda ja uzmem s drugog kompa kablove ekran sve i opet ista prica , ako ti je amdova grafa ili bilo koja , na desktopu pritisni desni klik i udji u postavke grafe ..npr to je kod mene amd catalyst control panel ili centar.Udjes tu i pogledas brzinu ventilatora i pojacas je , meni je bila na 40% tvornicki ja msm i grijala se na 60 stupnjeva , onda sam pojacao ventilator na 60% i temperatura ne sakce iznad 50% :D . Nadam se da sam pomogao pozz .I naravno zaboravio sam ocsiti ventilator : :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.