Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Minecraft FPS

125 pregleda · 9 odgovora · otvorena 12.04.2014. u 14:10

Vozdra raja, danas sam skinuo Minecraft i naravno poceo sam da igram, igram verziju 1.7.8 i jako mi nizak fps, MAX fps mi je 25.
Ovo su moje specifikacija racunara i mislim da bi fps trebao biti veci ( bar se nadam )

http://prntscr.com/399r85

Zna li neko kako cu povecat FPS :D
Smanji sve detalje u igrici, skini optifine mod, optifine mod će ti pomoći.

http://gamers.ba/forum/1341/196395/-mc-optimizacija/

Pogledaj ovu temu, detaljno objašnjeno, sve za veći fps. Ne očekuj čudo, ali možeš povećati za 10-15fps-a 
Elysium je napisao/la:
Smanji sve detalje u igrici, skini optifine mod, optifine mod će ti pomoći.

http://gamers.ba/forum/1341/196395/-mc-optimizacija/

Pogledaj ovu temu, detaljno objašnjeno, sve za veći fps. Ne očekuj čudo, ali možeš povećati za 10-15fps-a :)
A brt cudno mi, MC sav u pikselima obicne kocke i da mi bude manji FPS nego na CS GO il' CS 1.6 al probat cu i ovo
Trippy je napisao/la:
A brt cudno mi, MC sav u pikselima obicne kocke i da mi bude manji FPS nego na CS GO il' CS 1.6 al probat cu i ovo
Ne mora značiti ako su kockice da igrica nije zahtjevna, ustvari, puno je zahtjevna, zahtjeva puno procesorske snage, jer u pozadini renderuje svijet, kako se ti krećeš naprijed, nova mapa se stvara, znači minecraft nema hajmo reći kraja, jer uvijek gdje god kreneš cpu renderuje novi svijet.

Daleko je zahtjevnija od pojedinih igara. Zahtjeva čak i jaku grafičku, međutim kod tebe je quadro serija koja je za profesionalce, nije za igranje igrica i to ti pravi najveći problem.
Elysium je napisao/la:
Ne mora značiti ako su kockice da igrica nije zahtjevna, ustvari, puno je zahtjevna, zahtjeva puno procesorske snage, jer u pozadini renderuje svijet, kako se ti krećeš naprijed, nova mapa se stvara, znači minecraft nema hajmo reći kraja, jer uvijek gdje god kreneš cpu renderuje novi svijet.

Daleko je zahtjevnija od pojedinih igara. Zahtjeva čak i jaku grafičku, međutim kod tebe je quadro serija koja je za profesionalce, nije za igranje igrica i to ti pravi najveći problem.
To mene zanima, reko mi jaran da je grafika "profesionalna" a ja ne znam za sta se koristi, znam da je nesto oko modeliranje necega al' ne znam taco.
Trippy je napisao/la:
To mene zanima, reko mi jaran da je grafika "profesionalna" a ja ne znam za sta se koristi, znam da je nesto oko modeliranje necega al' ne znam taco.
Profesionalne grafičke kartice se koriste za CAD "Computer Aided Design" odnosno svi oni programi koji imaju veze sa dizajnom "nečega" te kartice budu od koristi. Recimo imaš kartica gaming koje jedu profesionalne kartice, međutim kada gaming karticu uporediš sa profesionalnom u nekom CAD programu shvatiš da je profesionalna kartica podere. 

Neki CAD programi:

AutoCAD,Google SketchUp, Blender, itd.
Za ljepsi izgled mozes skinuti teksturu ali ce ti jos manje fps-a biti  meni bude oko 100 fps sa normalnim postavkama.
Cekaj Brix-a on ce ti pomoci  
http://optifine.net/downloads.php

Skini prvi odma, udji u minecraft i u opcijama sve na low postavi, iskljuci neke animacije i sl..

Nemas puno mudrovanja oko toga...
Smanji render distance jos za veci fps....

Post dobio aplauz od Elysium

Većinu su ti rekli. Jedino što mogu dodati jeste da probaš sa otvaranjem task managera, zatim odeš na tab s procesima, nađeš minecraft (java) klikneš desni klik i staviš prioritet na "real time". Ako ti ima više java trenutno pokrenuto (što je moguće) onda gasi jednu po jednu dok ne ugasiš Minecraft, ali zapamti kako se zove  Također možeš i dodati više RAM-a javi (u control panelu), ako ne znaš kako, citiraj me pa da ti napišem (prvo probaj potražiti po forumu jer sam to već 1337 puta pisao). Gore ti je vitality dao slike šta trebaš isključiti, vjerovatno i sam primjetiš da je neke stvari ostavio, one ti možda malo i utiču na fps, al opet, igrivost bez njih je 0 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.