Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

CS:GO fps config

275 pregleda · 10 odgovora · otvorena 28.12.2012. u 16:15

Vozdra svima odlucio sam da dignem temu u vezi poboljsanja fps-a u cs global offensivu.

1. Settings 1024x860 (jer mi fps bude identican ko na 640x480 mozda 3-4 fps manje)
2. Advanced settings mi je sve disable ili na very low (osim onoga "trilinear";)
3. Postavke na grafickoj sve na "Preformance" ne na quality , Vsync je OFF
4. AVG tune up : (iskljuceni comp efekti , teme , nepotrebni servisi itd itd...)
5.Povecan broj obrtaja ventilatora na procesoru da se manje grije (usput jel istina da temperatura procesora utice na fps)
6.uradjen defragment,cCleaner,Virus scan itd...
7.Pokrenem svaki put Razer game booster kad pokrecem igru launcham iz njega... (btw i na njemu sam radio "optimize for gaming"
8.sto se tice cfg.a , ubacio sam neke komande da puska bude ko na cs 1.6 , crosshair classic itd... komanda da se ne vide tragovi metaka , i jos neke komande koje sam nasao na netu koje "povecaju fps" (valjda svaki 2-3 efekat ga poveca za 1-2 framea)

p.s. igram "_se" mape jer nema foga (tj magle --> veci fps)

Udjem recimo u deathmatch server 128 tick rate _se... ping cirka 50... fps_max 125 inace... , drzi ga on na nekih 120 kad nema nikog , kad neko puca na mene sleti na 90-110 , ili kad je bas neka situacija drzi na 85...
problem je u tome sto mi poslije nekog vremena :S padne drasticno na 60-70-40 itd.. (recimo poslije 30min igranja)

Do cega to moze biti ? jesam uradio sve potrebno kako bi imao "konstantnu stoju fps-a" ? sta jos mogu uraditi ?
i da li postoji neki provjeren FPS.CFG za cs go
(moja konfiguracija compa na profilu)
Hvala unaprijed :)
Ovo nije cfg,ovo su tvoji settings,a svatko zna da kad detalje i slicno stavi na low da ce imati bolji fps.A sto se tice fps configa najbolje je da koristis od nekog pr0 igraca like f0rest,gtr etc.
ra1n je napisao/la:
Ovo nije cfg,ovo su tvoji settings,a svatko zna da kad detalje i slicno stavi na low da ce imati bolji fps.A sto se tice fps configa najbolje je da koristis od nekog pr0 igraca like f0rest,gtr etc.
ne mora znacit... ako stavis recimo bilinaer (vise mi sjecka igrica nego na trilinear), ne zna svako za temp procesora , game booster , avg tune up , a cfg ako je od pr0-a ne mora znacit veci fps... mozes ti skinut get_right cfg
al sta ce ti kad lik ima pc i po recimo... nije stimo sebi za fps jer to njemu ne treba...
Fps cfg jos niko nije ni "napravio". Često budu teme na HLTV-u oko fps cfg i mnogo igrača traži jer imaju lošije kompove.

@ Tema
Kao što reče lik gore, to su samo logična podešavanja a takođe i cfg pro igrača je samo cfg a ne fps cfg.
aleksandross je napisao/la:
Fps cfg jos niko nije ni "napravio". Često budu teme na HLTV-u oko fps cfg i mnogo igrača traži jer imaju lošije kompove.

@ Tema
Kao što reče lik gore, to su samo logična podešavanja a takođe i cfg pro igrača je samo cfg a ne fps cfg.
ne znam vidjo sam po netu bruku FPS.CFG-ova al trazim neki provjeren najbolji :) ne trazim puno 99-101 uvjek :P
Koji ku**c kupujete igre koje vam PC nemoze izdrzat?
nukex je napisao/la:
Koji ku**c kupujete igre koje vam PC nemoze izdrzat?
hajde suti prvo procitaj temu -.- , vidi o cemu se radi pa onda nesto pricaj , PC moze podrzat i to jako dobro , fazon je uraditi kolko je moguce da jos bolje podrzava zato st F F F u :*
Kao prvo fps na 1024x768 i 800x600 se razlikuje za 15/20 frame dole jer 1024 spada u HD rezolucije. Osim ako imas neki ultra pc gdje fps zakucava 300 na bilo kojim settings.
I trilinear stavi disable takodje.
Logicno da ako ti se grije procesor fps naglo pada..

FPS CONFIG ne postoji jer Valve nije jos napravio nijednu komandu za fps! Sve sto nadjes na netu je kopija iz CSSource koja ne radi u csgo.
maksuz je napisao/la:
hajde suti prvo procitaj temu -.- , vidi o cemu se radi pa onda nesto pricaj , PC moze podrzat i to jako dobro , fazon je uraditi kolko je moguce da jos bolje podrzava zato st F F F u :*
Sve iznad 60 FPS se ne osjeti razlika , 60-120-180-240 neces osjetit razliku.

Ne znam zasto bi cjedio 10-15 fps ako vec imas 60+ i stvarao ruznu grafiku?
nukex je napisao/la:
Sve iznad 60 FPS se ne osjeti razlika , 60-120-180-240 neces osjetit razliku.

Ne znam zasto bi cjedio 10-15 fps ako vec imas 60+ i stvarao ruznu grafiku?
na 60 stopa . sjecka vidljivo okom primjeti se iznadj 100 po meni ne...
maksuz je napisao/la:
na 60 stopa . sjecka vidljivo okom primjeti se iznadj 100 po meni ne...
Nema razlike izmedju 60 i 100 , fluidnost je jednaka.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.