Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

GAMERS.ba Public UP&RUNNING

725 pregleda · 26 odgovora · otvorena 11.04.2014. u 20:48

Poz,

kao sto znate i sami zadnjih 5-6 dana bili smo meta napada (ddos) i narednih par dana ts3 server nece raditi zbog migracije fajlova, licence za novi ip i rijesavanja problema.

BHTelecom nas je obavijestio kako smo imali napade preko 3GB/s sto je prouzrokovalo veliku paznju mreznih tehnicara. Pocinitelji pored portugalaca su bili i srbijanci, pa ce protiv njih biti pokrenuta krivicna optuznica za narusavanje rada servera te kompletnog datacentra.

Public sam digao i sve je ostalo isto, stats, admini itd samo je ip novi.

Konektujte se preko pub.gamers.ba ili 80.65.87.130:27015
Brix je napisao/la:
Teško da se može utvrditi počinitelj istog ako je DDoS-ao sa socks5 ili nekom sličnom zaštitom, s tim dolazi i ono da je teško i tužiti takve, osim ako nisu kakvi levati pa s kućne ip adrese ddosali (da, da, bhtelecom ima tako jak datacentar da ga možeš oboriti ili usporiti ddosanjem sa kućne adrese  )... Sve u svemu, keep it up, treba ustrajati   Nadam se da će nešto učini, jer sve što je telemach uradio kada su njihovi korisnici ddosali istu tu mašinu dok sam bio zadužen za nju, jeste opomena tim korisnicima, i ako su tad napadi prestali, mislim da je to premala kazna, ali eto...  
ti pricas o napadima 5-6mb/s a ja 3gb/s.. nije isto zagusiti procesor i zapaliti ruter. Mjesas pojmove, podesio sam ja skriptu da banuje te sa kucne konekcije a botneta i jakog ddosa (haman citavog datacentra) te ne moze nista spasiti osim 10gb linka koji je kod nas neostvariv 
halidon1 je napisao/la:
Kao što več znate u toku su dvije akcije što se tiće samog Public Servera

- 2x boost - Medalja GBA DONATOR

- http://gamers.ba/forum/155/212030/-g-g-ba-pub-sotw/

gl&hf
Prije je bilo za medalju donatora min. 10 boosta  

Post dobio šamar od Enis

TAU je napisao/la:
Prije je bilo za medalju donatora min. 10 boosta  
Akcija je Akcija  
Planirate li dizati neki csgo server u skorije vrijeme?
Pametnjakovici neka se suzdrze komentara 

Tema je iskljuci prvo da je procitate , pa da posle toga dajete adekvatan odgovor.

Etc pozdravcic.
ajde nek se i to rješilo hvala bogu meni je bitan samo public server.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.