Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

GAMERS.ba Public UP&RUNNING

725 pregleda · 26 odgovora · otvorena 11.04.2014. u 20:48

Poz,

kao sto znate i sami zadnjih 5-6 dana bili smo meta napada (ddos) i narednih par dana ts3 server nece raditi zbog migracije fajlova, licence za novi ip i rijesavanja problema.

BHTelecom nas je obavijestio kako smo imali napade preko 3GB/s sto je prouzrokovalo veliku paznju mreznih tehnicara. Pocinitelji pored portugalaca su bili i srbijanci, pa ce protiv njih biti pokrenuta krivicna optuznica za narusavanje rada servera te kompletnog datacentra.

Public sam digao i sve je ostalo isto, stats, admini itd samo je ip novi.

Konektujte se preko pub.gamers.ba ili 80.65.87.130:27015
Sta je sa irc hoce li ubrzo biti UP??  
Hvala 
Jel' samo meni IRC ne radi ili ... ? ::ConflictingEmotions::
bice i irc do sutra up
MeetChaos je napisao/la:
Jel' samo meni IRC ne radi ili ... ? ::ConflictingEmotions::
Nisi jedini  
Htio sam da probam Public server ali nisam mogao zbog navedenog razloga. U svakom slucaju hvala , i nadam se da ce oni koji su to ucinili biti kaznjeni 
forzein je napisao/la:
Htio sam da probam Public server ali nisam mogao zbog navedenog razloga. U svakom slucaju hvala , i nadam se da ce oni koji su to ucinili biti kaznjeni :D
Sta ima bit ce kaznjeni hahaha, pa nisu ga nogom šutali :S

Post dobio šamar od Enis

gam3r je napisao/la:
Sta ima bit ce kaznjeni hahaha, pa nisu ga nogom šutali :S
ne prosipaj se, zamolio bih te.. ocigledno nisi upoznat sa cyber zakonima pogotovo ako te firma ganja (citaj bht)
gam3r je napisao/la:
DDoS Servera ti je isto ko i šutanje nekoga samo u Internet svijetu  I naravno da ce biti kažnjeni 
gam3r je napisao/la:
Koliko ja znam kazna moze biti izrecena u vidu blokiranja IP adresse toga ko je to ucinio. A ako se ide u krajnost moze se izganjati novcana kazna (koja je cak nekad i do 5000 dolara) , ili zatvorska kazna.

Post dobio aplauz od Enis

gam3r je napisao/la:
Oni su radili štetu bh telekomu koji je drzavna firma i ima pravo odma ganjati tuzbu. guglaj malo o ovome " Uvedeni zakoni o cyber kriminalu" .

NOXA je napisao/la:
Oni su radili štetu bh telekomu koji je drzavna firma i ima pravo odma ganjati tuzbu. guglaj malo o ovome " Uvedeni zakoni o cyber kriminalu" .
Sve možeš dirati na ovom svijetu samo BHTelekom koji ide prvi i daje više ne smiješ. - to je zlatno životno pravilo
ide prvi krade vise  
pazi srbijanci mozgovi pa srusili ako sam dobro razumio moglo bi se to uci u dill sa njima pa sta vise oborit eventualno koju marku zaradit i jedno 40 godina robije drugacije me nebi ni izvukli iz studia  
Kad sam ja govorio da su srbi umješali prste 
Aj` eto me na pub 
Teško da se može utvrditi počinitelj istog ako je DDoS-ao sa socks5 ili nekom sličnom zaštitom, s tim dolazi i ono da je teško i tužiti takve, osim ako nisu kakvi levati pa s kućne ip adrese ddosali (da, da, bhtelecom ima tako jak datacentar da ga možeš oboriti ili usporiti ddosanjem sa kućne adrese  )... Sve u svemu, keep it up, treba ustrajati   Nadam se da će nešto učini, jer sve što je telemach uradio kada su njihovi korisnici ddosali istu tu mašinu dok sam bio zadužen za nju, jeste opomena tim korisnicima, i ako su tad napadi prestali, mislim da je to premala kazna, ali eto...  
može proći i krivična i sve, pogotovo sa srbijom bih ima potpisane sporazume ha hu, poslijednjih godina su se aktivirali što se tiče cyber kriminala i vjerujte pogotovo kada firma tuži i dokaze proslijedi oni mogu dobiti pofine kazne, znam iz ličnog primjera kada su meni na leftoru lupali ddosom sa nekim lijevim botnetom, leftor proslijedio mup-u tk, sipa se uključila i srbijanci su dobili pofinu kaznu, da se nogom u guzicu udariš XD

tako da nemojte govoriti nema ništa od toga, ima itekako, dovoljno je da neko proslijedi ss chat logova gdje se oni kurče kako ddosaju i to je već njima problem

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.