Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

G.ba "narod se pita" !

2.618 pregleda · 118 odgovora · otvorena 27.03.2014. u 16:52

Dobar dan (jest da je kisa ali nema veze  ).

Nadam se da ste primjetili porast tema u coffee shopu i u samom indexu nakon teme oko objasnjenja samog "coffee shop-a" te zakljucka da od ove stranice necemo praviti zatvorsku ili stranicu za lincovanje .
Naravno sve u mjeri i po propisima ali eto uglavnom se pokusava postaviti/napraviti neka opustena i drustvena atmosfera kakva treba i da bude uvijek.

Eh sad ovom temom zelim da pitam vas i da vidim kakve bi vi voljeli promjene da vidite na gamersu nije bitno ako je to u smislu foruma,podforuma ili nesto sl.Ovim necu da kazem da ce vasa misljenja biti ostvarena jer nista ne moze preko noci ali eto da se vidi sta vi zelite,sta bih voljeli,sta mislite da je ispravno itd itd.Kratko obrazlozenje teme VAŠA PITANJA, PREDLOZI I SUGESTIJE

Kume ba satraste vi teme sa tim vašim kilometarskim postovima. Ima li šta da se sroči u 2-3 rečenice (što bi moja razredna rekla ). Sve neko laprdanje i okolišanje. Poštujem te neke kilometražne postove koji imaju smisao, a ne otezanje i sranja. Budite kratki (sažeti), direktni i dobronamjerni. Tako ćete najbolje pomoći portalu. 
SmitoBona je napisao/la:
Vise natjecanja, pogotovo u FA podforumu, da malo i taj dio foruma ozivi. (sjeti se samo kako prije prije bilo...)

Vise opcija u shopu tipa ovog kupovanja pregleda IF teme iako nisi IF.

Medalja za Gamere. Evo kako sam ja to zamislio.

Ako netko zeli da nesto proda/ zamjeni da slobodno otvori novu temu i napise sta prodaje / mijenja ali pod uvijetom da locka te da se ostatak pregovora vodi preko PM/GB/Skype ili kako vec. (naravno nece prodavati kravu i rakiju na g.ba nego gaming opremu, accounte, trade skinovi itemi itd.)

Neke nagradne igre i naravno neke nagrade za pobjednike.
Pisao sam gore takmicenja ce biti neka pricam evo sa brutalom oko toga,vjerovatno da ce ta takmicenja obuhvatati sve podforume i u FA i lol,cs i slicno,samo malo strpljenja oko toga bice uskoro.
Sto se tice shopa bice to oko IF-a,pisao je i brutal da ce biti u shopu ovaj izgled profila dok ce old school biti sastavni/osnovni pa kako se kome svidja.
Prodaja na gamersu znas i sam da se treba vrsiti preko Pika (isti vlasnik,kompanija etc)

@skile
Da mozes ovdje pisati,btw nemoj biti takav crnjak,go easy  
Opa, dizemo se, dizemo 

Ja bi uveo podforum kao sto je prije bio - kupujem/prodajem/mjenjam -

Naravno da to ne bude sad u vezi svega i svacega nego sve u vezi igrica, opreme tj GAMINGA. Svako malo neko dize temu npr - dajem to i to ko mi kupi cs:go, ovo ono, mislim da bi taj podforum bio i vise nego aktivan, ima raje koja tek dolazi, kupuje opremu, neki prestaju sa igricama i prodaju svoje, razmisliste o tome, mislim da je dobra ideja 
Bilo bi fino da na index stavite neke mini bannere od g.ba servera.

A što se tiće ovih medalja, mislim da ih ne treba mjenjat, nije u tome bit, bit je da se one zarade 
Mislim da bi bilo dobro otvoriti nesto kao "INOVATORI"

Da vidimo ko sta ima na umu,neke ideje nesto za poboljsanje svega na sajtu a i mimo sajta u real life pa da se malo zaokupimo oko toga...

Mislim takodjer na nesto kako dodavanje svog hobia mimo sajta,proljece je ljeto dolazi dan je duzi vise se vremena provodi vani neko ima extra ideje u vezi svega pa sto da to neiskoriti pa da podjeli sa svima i da mu pomognemo kao cijelina..
Zilla je napisao/la:
Ne znam da li se ovo ikada spominjalo ali nebi bila losa opcija da gamers.ba ima svoj twitch.tv kanal gdje bi streamali razlicite igre, CS, LoL, DotA ITD. Naravno pod uslovom da se cesce organizuju razliciti turniri za premium/bobe. Mislim da to fali na gamersu bar 2 puta mjesecno neki oficijelni gamers.ba turnir odraditi koji bi se streamao.
To postoji preko godinu dana

http://www.twitch.tv/gamersba

Podatke ima maxy, moderator LoL pdfa
Možda bi se mogao probati oživiti Gaming Movies podforum, baš sad listam - pustoš prava, nigdje ništa ...
Kako se CS1.6 počeo slabije igrati i on je propao, po meni to je jedan od razloga, nema narod želje editovati nešto što je zamrlo.
Ali uvijek se mogu organizovati neki contesti, bar pokušati otvoriti temu i vidjeti kakav bi odziv bio - nema se šta izgubiti.

Vidim gore je neko pisao Elysiuma za admina, ne bih da komentarišem taj status, ali po meni jedan od najaktivnijih članova, ako ne i najaktivniji.

I još nešto, ne znam koliko bi to bilo izvodivo - chat na sajtu, ne IRC 
Nemam ništa protiv ovog IRC-a, bolje išta nego ništa, ali smatram da bi chat bila prava ideja, ponavljam ako je moguća realizacije iste.
da se uvede boost na gba pub ako vec nema, sorry ako je vec neko ovo napiso nisam citao...
Možda bi bila dobra ideja da se u shopu uvedu izgledi avatara. Npr. 100 bodova i kupiš ovakav isti moj avatar ili slično nešto 
@lamer - Kada je ts radio mixeva je bilo 15+ na dan i mislim da su mixevi najaktivniji od svih servera(pub,samp).I biti će tu sada nekih nagradnih igara (čim proradi TS i mixevi se opet počnu igrat) koje bi mozda podstakle igrače da više igraju mixeve.

@HRNJAK - Vezano za to da se ozivi gaming i da je propao tako što se prestao igrati CS 1.6, Svaki put kada bi se dogovorili sa nekim moviemakerom u vezi Gamers.ba mix frag of the weeka ili nešto slično, to bi rijetko kada bilo odrađeno.
jad recimo napravimo navece lupam petkom posle posla-skole-faxa oko 22h navece iskupimo se na ts i kantera raspalit   fina ekipica se skupi i udri do jutarnjih sati
skile je napisao/la:
Opustena i drustvena atmosfera nije dosla ukidanjem par pravila, ili nakon one tvoje teme o caffe shopu. Došlo je zbog promjene koordinatora, jer su memberi bili nezadovoljni. Tako ja bar mislim.

Znam da ovo što sada hoću da objasnim, nije do administracije, već do svih nas. Nije problem u caffe shop temama. Već mislim da na gamersom forumu treba da bude više gaming tema. Da one budu u prvom planu da budu seperiornije i kvalitetnije od caffe shop tema. Ne kažem da se ne može napisati kvalitetna tema u caffe shopu, ali gaming teme treba da preovladavaju ove druge. Ne umanjujući količinu i kvalitet caffe shopa. Pored toga neke stvari se trebaju razdvojiti od foruma. Npr. oficijelni g.ba YT channel, prije mixevi (gather), ali to nije bilo moguće prije, a ni sada. Tutorijali i još neke stvari. Tu je programer, nema tehničkih prepreka, ne vidim razlog da se neke stvari ne odvoje od foruma.

Pored foruma, ostatak administracije treba da se uključi u rad foruma / sajta. Odlično poznajem rad u administraciji, i nije dovoljno klikati samo na aplauz/šamar/kanta/odbij/prihvati i sl. Odavno nije bio ovako veliki broj veće administracije, pa zbog toga i ova kritika. Predpostavljam da odprilike svi imaju neka svoja zaduženja. Slika dana se vrti, vijesti se vrte, recenzije tu i tamo, ali to je sve posao administriranja sekcija i foruma. Od klikanja nema ništa, uz dužno poštovanje prema svima to može svako raditi. Iz ugla membera se ne vidi nikakav rad. Razumijem da su se vratili neki stariji momci, što je za pohvalu, ali nije dovoljno da na profilu piše neki status. Cilj tih vračanja treba da bude prenošenja iskustva i znanja. Ovaj trenutni način to sigurno nije. Mada se ovo može odnositi na sve.

Što se tiće turnira i takmičenja i sl. Mislim da je isfuran stari način takmičenja. Treba to podići na veći i kvalitetniji nivo.

To je moje generalno mišljenje o forumu. E sad imam nekoliko prijedloga vezanih za zajednicu i sajt općenito, to ovdje ili ?
druže pogledaj zadnje 2 godine skoro nikada aplauza niste delili, cak i kada momak kvalitetan post napise i npr. pomogne nekome, ljudi kantiraju temu a momku koji je kvalitetno odg. na temu dobije kitu u usta
meni se svidja rad ove trenutne administracije zato sto za kvalitetan post dobije aplauz i tako dobija jos vise inspiracije da pise bolje postove, zar ne?
Ovako opcija "Sell Back" itema iz shopa bi bila stvarno odlična...
HRNJAK1S je napisao/la:
Možda bi se mogao probati oživiti Gaming Movies podforum, baš sad listam - pustoš prava, nigdje ništa ...
Kako se CS1.6 počeo slabije igrati i on je propao, po meni to je jedan od razloga, nema narod želje editovati nešto što je zamrlo.
Ali uvijek se mogu organizovati neki contesti, bar pokušati otvoriti temu i vidjeti kakav bi odziv bio - nema se šta izgubiti.

Vidim gore je neko pisao Elysiuma za admina, ne bih da komentarišem taj status, ali po meni jedan od najaktivnijih članova, ako ne i najaktivniji.

I još nešto, ne znam koliko bi to bilo izvodivo - chat na sajtu, ne IRC 
Nemam ništa protiv ovog IRC-a, bolje išta nego ništa, ali smatram da bi chat bila prava ideja, ponavljam ako je moguća realizacije iste.
Imaš chat na sajtu klikni gore CHAT piše ti velikim slovima , kakve veze ima kakav je , opet ceš bit na sajtu i chatat , chat ko chat isto maijce jedna crvena jedna bijela jedna plava , sad ti neceš bijelu hoceš plavu , nidje veze
Prvo nisam za to da se IF teme citaju pomoću kupnje,onda IF gubi smisao...

Uvođenje MC podforuma te servera MC,nekad je bio najjači na balkanu.

Stari profil izgled...Da se sedmično dižu teme tipa desktop of the week ili slično.

Hvala , odjava!
lAmer je napisao/la:
Imaš chat na sajtu klikni gore CHAT piše ti velikim slovima , kakve veze ima kakav je , opet ceš bit na sajtu i chatat , chat ko chat isto maijce jedna crvena jedna bijela jedna plava , sad ti neceš bijelu hoceš plavu , nidje veze
Iskreno, ovo trenutno na sve liči, samo ne na chat.
Ne pljujem po nečijem trudu i zalaganju, daleko od toga, već sam u prošlom postu naveo to - "bolje išta nego ništa".

Kada sam pomenuo chat, mislio sam da svi online članovi budu u jednom padajućem meniju, slično društvenim mrežama.
A ne da svako od nas mora ući na taj "chat" i cimati se tako; eto maloprije samo ušao nema 5 ljudi, to nisu odlike chata i to sve govori!
BUNTAAAA je napisao/la:
Pošto se dogodilo dosta novih promjena u zadnji 15-ak dana, mislim da bi sada trebalo na neko vrijeme prestati sa "novim" promjenama i poboljšanjima te se više okrenuti usavršavanju "trenutnih" promjena.
Znači nove prijedloge staviti na čekanje dok se ovi ostali ne usavrše i izvedu u potpunosti.
U potpunosti se slažem sa Buntom !

Po mojoj slobodnoj procjeni i gledajući sa strane šta ljudi žele može se doći do zaključka da oni od g.ba prave top-shop ili organizacija "ispuni mi želju".

Stalno želite nove neke: skinove, medalje, ovu opciju-onu opciju. Toliko ste nasrnuli na te novitete da ste se skroz pogubili u svojim ulogama.
Zahtjevate non-stop neke reorganizacije - dobijete je, čestitate na istoj i onda se svi ućute.
Primjer:
Kad je q7eb2a radio one update svi ste trčali da mu čestitate, da govorite kako je on predobar posao uradio- da je BAŠ TO falilo zajednici. A šta se desi poslije ? Desi se to da zna danima da ne izađe nova tema, neka zanimljiva.
I onda muuuk. Nema ni kontesta, takmičenja, nekakvih zalaganja članova u znak zahvalnosti gore navedenom što je omogućio iste te novitete koje ste zahtijevali, za koje ste se hvatali kao za slamku spasa.

Treba samo da se, što se tiče noviteta, ubaciti 1-2-3 nova skina i koju medalju, kao malo osvježenje na sajtu. Poslije, svu svoju snagu i resurse okrenuti ka pojačavanju zajednice glede mixeva, turnira, fan art takmičenja (ako se tako kaže), pomaganja jedni drugim u rješavanju problema oko: računara, škole, života itd.

Sve ostalo je bespotrebni kič
Ubaciti opciju u šopu da se može kupiti profil switcher, tj, da možemo mijenjati između starog i novog izgleda profila, naravno samo bi mi vidjeli promjenu, ostali bi vidjeli onako kako su izabrali...

Jednom u dva-tri mjeseca dizati teme tipa Nominiraj moderatora, i svako nominira po jednog kandidata kojeg on misli da zaslužuje dobiti poziciju, kada se izvuku članovi sa najviše nominacija, digne se glasanje ko pobjedi, dobija moderatora barem na 1 mjesec, ako bude dobro radio, na adminima je hoćeli ga zadržati ili ne
iNTIMA je napisao/la:
U potpunosti se slažem sa Buntom !

Po mojoj slobodnoj procjeni i gledajući sa strane šta ljudi žele može se doći do zaključka da oni od g.ba prave top-shop ili organizacija "ispuni mi želju".

Stalno želite nove neke: skinove, medalje, ovu opciju-onu opciju. Toliko ste nasrnuli na te novitete da ste se skroz pogubili u svojim ulogama.
Zahtjevate non-stop neke reorganizacije - dobijete je, čestitate na istoj i onda se svi ućute.
Primjer:
Kad je q7eb2a radio one update svi ste trčali da mu čestitate, da govorite kako je on predobar posao uradio- da je BAŠ TO falilo zajednici. A šta se desi poslije ? Desi se to da zna danima da ne izađe nova tema, neka zanimljiva.
I onda muuuk. Nema ni kontesta, takmičenja, nekakvih zalaganja članova u znak zahvalnosti gore navedenom što je omogućio iste te novitete koje ste zahtijevali, za koje ste se hvatali kao za slamku spasa.

Treba samo da se, što se tiče noviteta, ubaciti 1-2-3 nova skina i koju medalju, kao malo osvježenje na sajtu. Poslije, svu svoju snagu i resurse okrenuti ka pojačavanju zajednice glede mixeva, turnira, fan art takmičenja (ako se tako kaže), pomaganja jedni drugim u rješavanju problema oko: računara, škole, života itd.

Sve ostalo je bespotrebni kič
Ja ne vidim da igdje ovdje pise "ispuni mi zelju",u ovoj temi se iskljucivo traze misljenja i ideje.Jer bolje je pitati vecinu nego 2-3 covjeka.I sam kazes da bi dobro bilo ubaciti novi skin ili medalju,znaci i ti bi volio da vidis to (imas ZELJU) da vidis to.
Polako opusteno,nemoj da trcite pred rudu ili grlom u jagode,what ever...

Na ovoj temi nemoj da se previse pametujete ako imate sta fino reci sto se uklapa u tematiku recite nemoj da je pretpavate komentarima koji nisu u skladu sa njom.Naravno ovo vazi za sve tebe sam citirao reda radi jer si napisao zadnji komentar  

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.