Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Problem sa PCem

137 pregleda · 11 odgovora · otvorena 06.02.2014. u 22:20

Ovako ovo mi je konfiguracija PCa
CPU: Intel(R) Pentium(R) G645 @ 2.90GHz
RAM: 4.00 GB
Sistem; 64 bit
Graficka: ATI Radeon HD 5450
Problem je u tome sto kada otvorim 2-3 taba PC pocne da mi stopa ili kad igram lol-a moram da igram na low jer na vecim specifikacijama FPS drasticno opada,dok su mi tabovi otvoreni stoji da mi se koristi preko 50% CPU isto tako kada igram neku igricu da li je to do toga sto mi je PC los ili da nece zato sto nesto nije pravilno instalirano itd.....
Bilo bi poželjno da računar skeniraš da vidiš da li ima virusa, da unistaliraš sve bespotrebne stvari, i uradiš defregmentaciju diska. Zatim očisti računar od prašine, promjeni pastu na CPU/GPU i trebalo bi sve biti uredu.

Inaće ta 5450 je teški odron  
Uradio sam sve samo sto nisam stavio novu pastu
A uskoro planiram mijenjati graficku xD
LordRamirez je napisao/la:
Uradio sam sve samo sto nisam stavio novu pastu
A uskoro planiram mijenjati graficku xD
Provjeri temperature  jedino mi je to logično.
kako da pogledam xD
Skini Speedfan (google) .
kako da pogledam xD
Postoji par programa za provjeru:

SpeedFan
HWmonitor
Speccy

Isto tako skini neki benchmark alat, pokreni neki monitoring program + benchmark alat i na taj način provjeri temperature, ako su visoke, to je problem.

Visoke: sve iznad 60+ može predstavljati problem, pogotovo ako je cpu puno zagrijan, mada grafičke kartice mogu i iznad 80c normalno raditi, ali što manje temperature, to bolje.
Cpu 40
Graficka 50
prime95 skini i testiraj cpu.

furmark i testiraj grafičku.

trenutno nisu loše, ali probaj sa ovim programima testirati pa onda uslikati temperature.
Najvjerovatnije ti je to do konfiguracije, nije Bog zna cemu, ta ti je graficka jako losa, al moze bit da je i do prasine il' temperature.
moj rodjak ima tu graficku nezz jel do nje ali isto ako je neka igrica ukljucena i hocu da nesto pogledam na internet bude veoma sporo

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.