Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 50 bodova

Smite crasha kompjuter..

201 pregled · 10 odgovora · otvorena 13.06.2014. u 11:56

Izvinjavam se na lošem naslovu, ali nisam znao kako ukratko da se izjasnim..

Eh, instalirao sam smite neki dan i sve je fino bilo prvih nekoliko matcheva, bez crashanja.. Jedina mana je bila što je launcher bio providan ponekad, ali nema veze. I onda smite mi je počeo crashati sve.. To crashanje znaci da - slika se zaledi, nista ne radi, tastatura ne radi, miš ne radi, znači zaledi se slika i moram restartati kompjuter nakon toga.

Uradim smite validate i kaže mi da ima problem, da moram reinstall.. Uradim ja to, stavim u opcijama neki fix za patcher visibility i omogućim updateove, dozvolim firewallu i startam igru kao administrator. Ali javi mi da je neki problem sa intel driverima, a imam HD 5770 ATI clockana grafička, driveri updateani (pretpostavljam skinuo sam onaj program s AMDove stranice i samo mi se valjda uradilo)..

I igram, opet mi crasha.. Pitam druga, uđe on na teamviewer, ode ono events i vidi - Kernel-Power ID 41

Kaže konflikt među driverima, najčešće zvučnim.. Ode i vidi imam 4 drivera za zvuk, ostali sve u redu.. Disableamo 3 koja ne trebaju, ovaj glavni ostavim i restart kompjuter.. Udjem opet u smite i opet crasha..

Jedino sto nisam probavao jeste compatibility u properties da namjestim i da stavim anti aliasing u igri, ali sumnjam da bi to pomoglo..

Takođe sam sumnjao da je možda napojna, ali sumnjam..
Igrao sam bf4 na high i nisam imao mal fps, bilo mi je sve u redu..

Ovo su specifikacije kompjutera:

RAM - kingston RAM ddr 1600 Mhz 4GB x 1 i 2GB 1600 Mhz kingtone x1, ukupno 6 GB

Procesor - CPU i5 650

Matična - p7p55 lx

Napojna - PSU 500 spire

HDD - 500 gb SEAGATE

Grafička - HD 5770 ATI Radeon (http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3429#ov)

Virus scan čist, u task manageru nema procesa koji previše uzimaju memorije/CPU-a..

Windows 7 64bita..

Evo ss crasha:

Temperature su ovako kad pogledam čiste, u trenutku crashanja ne znam, bilo je prilično toplo na dodir ruke, ali ne sad da je preko 60°C
A kernel 41 je valjda kad se komp ugasi neocekivano, moguce da ti je prljavstina u kucistu? probaj ocistiti ako je prljavo
Sph013 je napisao/la:
A kernel 41 je valjda kad se komp ugasi neocekivano, moguce da ti je prljavstina u kucistu? probaj ocistiti ako je prljavo
Vec jesam, cistio juce, cak i pastu na procesoru mijenjao.
Xillen je napisao/la:
Vec jesam, cistio juce, cak i pastu na procesoru mijenjao.
Moguce je i da ti je do napajanja, jesi dodavao nesto novo skoro?
Rješenje
nemoze mu biti do napajanja i komponenata, jer koliko sam ja skontao njemu samo smite crasha, jel tako ?
Chartos je napisao/la:
nemoze mu biti do napajanja i komponenata, jer koliko sam ja skontao njemu samo smite crasha, jel tako ?
Gledao sam, kazu zna nekad da se desi, graficka prestane dobijati dovoljno struje, ima je, ali premalo i zato ima slike, radi tastatura, ali ne reaguje?
Xillen je napisao/la:
Gledao sam, kazu zna nekad da se desi, graficka prestane dobijati dovoljno struje, ima je, ali premalo i zato ima slike, radi tastatura, ali ne reaguje?
Jel ti se desi to nekada u nekoj drugoj igrici ili dok surfujes ili samo u smite?
e: najverovatnije je do zvucnih drajvera
Sph013 je napisao/la:
Jel ti se desi to nekada u nekoj drugoj igrici ili dok surfujes ili samo u smite?
e: najverovatnije je do zvucnih drajvera
Samo u smite, igrao sam battlefield 4 na high dok je bio f2p, nikad nisam imao problema... Snimao sa frapsom, malo lagga, nema problema.
Izbrisi sve redistrudable programe pa ih ponovo instaliraj,ovo je radilo meni kad sam imao isti problem sa mw3
medical je napisao/la:
Izbrisi sve redistrudable programe pa ih ponovo instaliraj,ovo je radilo meni kad sam imao isti problem sa mw3
Koji su to redistrudable programi? 
Xillen je napisao/la:
Koji su to redistrudable programi? 
.net framework,directX itd..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.