Pritisnem dugme da upalim racunar ali nema nista na monitoru cuje se da rade cooleri i da sve radi unutra ali nema nista na monitoru, sa monitorom je sve uredu cistio sam slotove za ram mjenjo slot ali opet nista, da li neko zna kako rijesiti taj problem ??
Diskusija
Problem sa kompjuterom
109 pregleda · 11 odgovora · otvorena 01.02.2014. u 14:24
Šta si radio konkretno prije problema? Provjeri sve fino, da li je kako treba priključeno, da nije habavo/klimavo i slično.
Jedino što mogu preporučiti jeste vađenje baterije sa matične ploče, to bi ti trebalo pomoći. Pod uslovom, da nisi ništa dirao oko voltaže, klokinga, da nisi izgrebao dio matične i slično.
Ostavi usput makar osnovne informacije o računaru
Jedino što mogu preporučiti jeste vađenje baterije sa matične ploče, to bi ti trebalo pomoći. Pod uslovom, da nisi ništa dirao oko voltaže, klokinga, da nisi izgrebao dio matične i slično.
Ostavi usput makar osnovne informacije o računaru
Baš i mene zanima šta si radio prije nego se taj problem desio?
mozda ti je i do tih adaptera/kablova koji povezuju monitor i kuciste, provjeri ima li kakvih ostecenja
ja sam imao isti problem dok nisam malo džarnuo kablove graficke, izvadio je pa ubacio i sve je radilo
Prije problema sam premjestao racunar, do monitora I kablova nije jer sam testirao na dva tri monitora, maloprije sam probao sa drugom I trecom grafickom opet isto se desava, mjenjaoo napojnu opet nista, to sam baterijom vadio sam je pa sam malo saceko vratio je ali opet nista da
I da je izvadim pa da probam upaliti komp??
mrki25 je napisao/la:
Prije problema sam premjestao racunar, do monitora I kablova nije jer sam testirao na dva tri monitora, maloprije sam probao sa drugom I trecom grafickom opet isto se desava, mjenjaoo napojnu opet nista, to sam baterijom vadio sam je pa sam malo saceko vratio je ali opet nista da
Odnesi u obližnji servis da testiraju ploču sa posebnim alatima da provjere ima li defekta, besplatno će siguram sam izvršiti provjeru, jer kao što sam kažeš, sve si probao, ali ništa ti nije pomoglo.
Uključi kabel od monitora u grafičku, ne u matičnu
Racunar je dosta stariji I da znam napamet konfiguraciju ne znam, ne znam koja je maticna ram je dvije gige, grafa ati 256 9000 series
mrki25 je napisao/la:
Racunar je dosta stariji I da znam napamet konfiguraciju ne znam, ne znam koja je maticna ram je dvije gige, grafa ati 256 9000 series
jel kad se pali pocne normalno i odjednom nesto puf i ispocetka se pali ili se upali do kraja pa ne vidis
Ako misliš da će samo vađenje baterije na par minuta pomoći pri resetiranju CMOS-a, pa i neće. Naravno, osim ako bateriju ne izvadiš na kojih sat do cijeli dan uz što bi trebao neutralizirati bilo kakav napon s kojim matična dolazi u dodir, pa čak i statički elektricitet. Naime, trebao bi da kratko spojiš polove utora baterije na par minuta, kad već ideš tim putem a ne recimo koristeći standardni "jumper" koji radi na istom principu (prespoji polove u seriji ispred baterije). Tek ćeš se tako riješiti bilo kakvog napona na CMOS čipu, eventualno brišući reprogramabilnu cache porciju.
Iako tvoj problem može biti povezan sa BIOS-om, lako je moguće da je u pitanju sam monitor (kao što je već netko rekao u vezi kondenzatora), s tim da bi u pitanju mogao biti neki od kondenzatora na razvodnoj ploči prije cijevi (ako je u pitanju CRT monitor... Rekao si da je PC poprilično star, ne?). Ako je monitor digitalni, može biti i inverter. Takve stvari se znaju desiti kod pomicanja računala, pogotovo starijeg. I najmanja promjena u vlazi zraka, temperaturi može da ošteti kondenzator koji je vjerojatno već pri kraju radnog vijeka.
Kod pomicanja kućišta može također da se desi da neki od kablova dodiruje samo kućište, možda je nekakav šarafić zapao negdje i pravi spoj (negira uzemljenje, itd.) i slične stvari.
Probaj ti izvaditi samu matičnu iz kućišta pa dobro provjeri na što liči donja strana. Ako je što gorilo, znat ćeš, ako ne, lijepo brate. Vrati sve na mjesto, prikopčaj samo osnovne komponente (ATX, 4pinski 12V, cooler procesora, sustavni HD). Ostalo izostavi, tipa optički drive, 3.5in drive, kojekakavi audio kablići... pa pokušaj da uključiš PC. Znači pravilan CMOS reset pa sve ostalo. I ako je BIOS Energy Star, pokušaj i stisni Home prije no što ćeš da uključiš komp i drži stisnuto kojih 6-7 sekundi prije paljenja i još par sekundi nakon.
Iako tvoj problem može biti povezan sa BIOS-om, lako je moguće da je u pitanju sam monitor (kao što je već netko rekao u vezi kondenzatora), s tim da bi u pitanju mogao biti neki od kondenzatora na razvodnoj ploči prije cijevi (ako je u pitanju CRT monitor... Rekao si da je PC poprilično star, ne?). Ako je monitor digitalni, može biti i inverter. Takve stvari se znaju desiti kod pomicanja računala, pogotovo starijeg. I najmanja promjena u vlazi zraka, temperaturi može da ošteti kondenzator koji je vjerojatno već pri kraju radnog vijeka.
Kod pomicanja kućišta može također da se desi da neki od kablova dodiruje samo kućište, možda je nekakav šarafić zapao negdje i pravi spoj (negira uzemljenje, itd.) i slične stvari.
Probaj ti izvaditi samu matičnu iz kućišta pa dobro provjeri na što liči donja strana. Ako je što gorilo, znat ćeš, ako ne, lijepo brate. Vrati sve na mjesto, prikopčaj samo osnovne komponente (ATX, 4pinski 12V, cooler procesora, sustavni HD). Ostalo izostavi, tipa optički drive, 3.5in drive, kojekakavi audio kablići... pa pokušaj da uključiš PC. Znači pravilan CMOS reset pa sve ostalo. I ako je BIOS Energy Star, pokušaj i stisni Home prije no što ćeš da uključiš komp i drži stisnuto kojih 6-7 sekundi prije paljenja i još par sekundi nakon.
Post dobio aplauz od Elysium
monitor mi je nov al nevjerujem da je kondenzator iz razloga sdto sam vec vadio maticnu i gledo je li gorila gledo jesul se napuhali kondenzatori nisu probacu to sa baterijom jos jednom ako nista ona halalit gaa i to je too hvala na pomoci
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.