Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Pitanje]TP-Link

114 pregleda · 12 odgovora · otvorena 16.12.2013. u 22:08

E 'vako :D
Iskopao sam neki ruter ne znam ni sam odakle mi.Pored njega je bio papir na kome je pisao neki password(Valjda :D )E sad vidite sliku to je sam ruter bez ikakvih kablova-bez icega.Osim kabla za napajanje (9V-0.6A) Sta bi mi jos trebalo da ga spojim na resiver i da imam vajrles(xD)
Da vam docaram evo vam slika tog TP linka:

A evo kako mi izgleda poledjina resivera :D
k1d89 je napisao/la:
mrezni kabal...
Al mi objasni :P
Vidi meni je jedan mrezni kabal(Onaj sto ide u PC) ukopcan u ovo sto na slicici pise ether net(Ali ja imam samo 1 utor),tako da imam samo ova dva telephone utora i ovaj jedan USB,kakav bi ja kabal trebao kupit u sta da ga mogu ubost' ? :D
Treba ti 2 mrezna kabla, 1 ce ti povezivati modem i ruter, a drugi ruter i comp ( ako oces i na kompu da imas neta).

Prvi za modem sa ruterom kopcas u taj plavi port , a za komp u taj sljedeci :D
ukljucis mrezni kabl u modem. mozes da namjesti wifi mrezu tako sto udjes na postavke ali to je malo komplicirano lakse je da nabavis drugi kabl spojis sa computerom i sa modemom i ako si dobio cd uz njega sam se namjesti ako nisi imas na njihovoj stranici upute.
dontknow je napisao/la:
ukljucis mrezni kabl u modem. mozes da namjesti wifi mrezu tako sto udjes na postavke ali to je malo komplicirano lakse je da nabavis drugi kabl spojis sa computerom i sa modemom i ako si dobio cd uz njega sam se namjesti ako nisi imas na njihovoj stranici upute.
Ma da razumio sam i od ovoga,lozinku znam bar mislim da znam pise na nekoj ceduljici pored :D
E sad me zanima gdje mogu nabavit ovaj mrezni kabal,za napajanje cu se nekako i snaci :D
Madoxx je napisao/la:
Ma da razumio sam i od ovoga,lozinku znam bar mislim da znam pise na nekoj ceduljici pored :D
E sad me zanima gdje mogu nabavit ovaj mrezni kabal,za napajanje cu se nekako i snaci :D
svaki pc shop ti to ima..
Madoxx je napisao/la:
imas ga svuda: u kompjuterskim radnjama fisu, kod mene se cak prodaje na metar bude metar 1 KM.
dontknow je napisao/la:
imas ga svuda: u kompjuterskim radnjama fisu, kod mene se cak prodaje na metar bude metar 1 KM.
Kad uzimaš na metar lan kablo ( cat 5, 6 ) dođe ti oko 0,4 max 0,5 KM, konektor lan je 0.3 KM ,pa ga bolje ispadne ovako nego da kupuje to kablo marka metar 
sh1neeeee je napisao/la:
Kad uzimaš na metar lan kablo ( cat 5, 6 ) dođe ti oko 0,4 max 0,5 KM, konektor lan je 0.3 KM ,pa ga bolje ispadne ovako nego da kupuje to kablo marka metar :P
Pa koji meni terba 5 ili 6 ? :D
Oticu danas do grada uzeti,a taman usput i vidim i ovaj kabal za struju jer ni toga nema :O :P
CAT 5 = 10/100 MB/s dovoljno je tebi
CAT 5e= 1 Gbit
CAT 6= 10 Gbit
Kakav je u tebe uopšte internet i zašto vidiš potrebu za ovim modemom, malo mi je nejasno ?
N3sTabilaN je napisao/la:
Kakav je u tebe uopšte internet i zašto vidiš potrebu za ovim modemom, malo mi je nejasno ?
Zbog wifi-ja,net mi je
ADSL Blic.net-ov 4096/384

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.