Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 200 bodova

MojaTV i ADSL problem

155 pregleda · 6 odgovora · otvorena 21.05.2014. u 15:01

Poz,

Neki dan sam resetovao router (ZTE ZXV10 W300) na fabricke postavke, konfigurisao router prema onom PDF iz BHTelecoma sto su stavili i imam ja sad internet na PCu, podesio sam wireless ali kada mi se konektuje vise od jednog laptopa na wireless, odma ja gubim net na PCu i laptopima.

Takodjer nemam MojaTV otkako sam resetovao router na TVu mi pise

"Connection Failed" URL: http://10.120.1.201/omniplay/client/index.svg -not found

Ako neko ima MojuTV i ovaj normalni ADSL net daj neka mi poslika sve postavke iz ZTE routera.
I ja sam tako jednom uradio, restartovo modem, internet mi nije radio. Slicno mi je nesto na tv-u pisalo, nije imalo slike. Doso lik kaze da se ne smije restartovat modem posto je na njemu nesto kao "zapisano" i moro donjet drugi modem da mi proradi slika. Ne znam mozel se drugacije napravit.
Nisi smio restartovati router na mojatv, pogotovo ako ti je full paket tj. ako su ti i tv i telefon i pc spojeni. Meni je jaran htio da restartuje, ali su mu iz bht rekli da to nipošto ne smije raditi. Jedino kad ih budeš zvao reci da se tako desilo, da nisi ništa ti dirao. Da ti ne budu srali. Sad ne znam ako vratiš sve postavke da li će ti se vratiti jer ima onaj kod i kod svakog routera je različito.
MY7H je napisao/la:
Nisi smio restartovati router na mojatv, pogotovo ako ti je full paket tj. ako su ti i tv i telefon i pc spojeni. Meni je jaran htio da restartuje, ali su mu iz bht rekli da to nipošto ne smije raditi. Jedino kad ih budeš zvao reci da se tako desilo, da nisi ništa ti dirao. Da ti ne budu srali. Sad ne znam ako vratiš sve postavke da li će ti se vratiti jer ima onaj kod i kod svakog routera je različito.
Ja imam samo MojuTV i onaj telefon a internet mi je obicni ADSL.
KimJongUn je napisao/la:
Zato ti sad i radi samo net, a ne TV. Da si imao full packet nebi nista radilo. Zovi ih, jbg valjda ce skontati da nis iznao da se to ne smije pa ce donjeti novi ruter.
KimJongUn je napisao/la:
Mogu ti ja poslikat konfiguraciju ali neces nista time postići jer kad restartuješ ruter dole nešto se pobrka ( ne znam ni ja šta ), tako su meni rekli kad sam to uradio. Zovi 1444 i reci sve kako je bilo, moras zvat barem 6 puta dnevno kako bi posato dosadan i ocekuj servisera u toku ove sedmice. Poz
Hvala svima, uspio sam napraviti tj. cojk mi jedan doso i popravio mi.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.