Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Zagrijavanje računara

174 pregleda · 11 odgovora · otvorena 22.06.2013. u 00:00

Imam velike probleme sa zagrijavanjem računara.
U neku igru kad udem ne mogu igrati ni 5 minuta odma se gasi previse se zagrije CPU.Sve sam probao i sa pastom i cistio sam ga formatiro sve i dalje se gasi. Sta uzrokuje to ?
virusi mogu to da prouzrokuju , a i manjak ventilatora , na ovoj vrucini najbolje ti je da ostavis stranicu kompa otvorenu
golubb je napisao/la:
virusi mogu to da prouzrokuju , a i manjak ventilatora , na ovoj vrucini najbolje ti je da ostavis stranicu kompa otvorenu
da skines jednu stranu poklopca nekad je i stetno jer i tada ulazi vrucina, ocisti kuler ako ti i onda izlazi onda burazeru ako imas ventilator neki otvori sa strane i postavi ga.

tako je i meni isti sad problem pa mi je sad pocrkalo koristim je*eni laptop koji nemoze da mrdne jedva.. (

**vidi da racunar koristis ono od 19:00 pa nadalje jer 50 % ti utice vanjska temp i ako trebas ujutru do 11-12 i onda gasi .. moj savjet(mozda je smjesno al ozb ti kazem )
golubb je napisao/la:
Čuj da otvori jednu stranicu pa tako samo više prašine udje i eto belaja..
Samo ga očisti i po mogućnosti stavi.na pod gdje bi trebalo biti.najhladnije..
Kupi jos jedan cooler :]
Skini hwinfo program, otvori, uslikaj, postavi sliku ovdje.

Razlozi za to>

>Prašina
>Dotrajala termalna pasta
>Virusi/crvi koji gone cpu/gpu usage na 100%
> Smeće kućište "čitaj msi taurus i slična od 50km"
>prašina u napojnoj/psu.

Poskidaj sve kulere fino očisti, stavi kvalitetnu termalnu pastu, staviš fractal/noctua coolere.

Jesi otvarao kućište da vidiš šta se dešava?

Jesi slušao? Kako se čuje disk? grafička? Cooleri?

Između ostalog, optimalna temperatura diska 30-50stepeni, grafičke idle 40, load do 70 možda više. Cpu ima svoj tdp koji varira od procesora do procesora, idle 30-50, load do nekih 60 max. Čitaj, sve iznad navedenih dovodi do kvarenja komponenti, manji vijek trajanja etc.

ps.

Potrudi se da imaš ovakve temperature u idle "kada ništa ne radiš na računaru surfaš, slušaš muziku, pokrećeš ne zahtjevne programe"
Asmoday je napisao/la:
Čuj da otvori jednu stranicu pa tako samo više prašine udje i eto belaja..
Samo ga očisti i po mogućnosti stavi.na pod gdje bi trebalo biti.najhladnije..
Kakvog belaja? Šta pričaš? Ja od kako imam računar držim otvorenu stranu kućišta i nikakvog belaja nema. Prašina ti ulazi svakako. Drži prostoriju u kojoj boraviš čistu i urednu i biće manje prašine.

Skini slobodno jednu stranu kućišta, na ovim vrućinama zna pomoć kolko tolko.
Nabavi dobar kuler
Samo jači cooler, ništa više.
ma otvori stranicu od kucista i uperi kucni ventilator na najjace. ima da ga ohladi za 2 minute.

meni radi
FFantasy je napisao/la:
Kakvog belaja? Šta pričaš? Ja od kako imam računar držim otvorenu stranu kućišta i nikakvog belaja nema. Prašina ti ulazi svakako. Drži prostoriju u kojoj boraviš čistu i urednu i biće manje prašine.

Skini slobodno jednu stranu kućišta, na ovim vrućinama zna pomoć kolko tolko.
Ne slušaj ovog i ne otvaraj..
Hvala ljudi na savjetima ali sve sam to probo, cistio, mijenjo t.pastu, recunar potpuno ocistio od virusa i bilo kakvih drugih stvari i dalje se zagrijava, jedina opcija sa mijenjanjem kulera ili da procesor mijenjam skroz. Sta vi mislite ?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.