50% ovih što su rekli da će ići, neće otići

sve je to tako po internetu, čitam pun klix komentara ići ću ovo ono, pola ih nema...
Definitivno ko ne ode na ove proteste, odnosno onaj ko je u mogućnosti a neće ići jer mu je neko od ukućana političar bla bla, ili da nalazi neki drugi razlog treba da se stidi. Bosna kao država nazaduje proteklih 20 godina, možda čak i više... mnogi 'pak mladi će sutra laganice izaći na kafu, uzet će od staraca marku dvije, i govorit će kako mu država ne valja bla bla bla "priče" Političari uzmaju auta od 200k maraka iz čijeg fonda?
Shvatite da posla nema, i ovo malo fabrika "čitaj giganata" se zatvara, malo ih se novih otvara... Niko neće da ulaže, dižu ogromne svote kredita, taj kredit će naša "buduća" djeca da vraćaju i plaćaju. Ne izvozimo ni 20% kupujemo sve strano, i ono malo proizvoda što ima ne kupujemo i ne poštujemo "čitaj voda jana, mlijeko neko vanzemaljsko i slično" Naši će roditelji sutra kada odu u penziju, ako odu, treba dosta godina imati + ogroman broj dana staža "godina" i na kraju se sve svede na 300 maraka, 290 čini mi se da je minimalna penzija. Može li mi neko objasniti zašto je dječiji doplatak 30 maraka "29" a plaća za pse u azilima 150+ ? Hoće mi neko objasniti šta sutra da nečiji roditelj kupi za 290 maraka ? Čitaj>krediti, režije, i ode to 290 za 2 dana.... Uduplaj opet to 290 i opet se jedva živi.
E pa draga raja koja čita ovaj moj post, zbog većine što sam naveo treba otići i podržati ovaj protest.. pogotovo zbog matičnog broja, a i 90% ostalih problema što ima u našoj državici.
p.s dovoljno je samo vidjeti statistiku nezaposlenosti, statistiku koliko ljudi živi od dječijeg doplatka, statistiku koliko penzionera ima u bosni... statistiku koliko mladih iz bosne odlazi, statistiku da se sve manje i manje djece rađa, da se sve manje i manje upisuje u školu, da su socijalne ustanove pune, i da raja puca na živcima...
dovoljno da shvatiš da nešto ne štima i da nije u redu