Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Cemu da se pocnem baviti?

279 pregleda · 19 odgovora · otvorena 23.05.2013. u 10:24

Ne znam jesam li na dobrom podforumu ali evo uvde cu da napisem znaci kao sto naslov kaze zelio bi se poceti necemo baviti na racunaru da li uredjivanju slika video web stranice nesto ako neko ima predlog neka kaze znaci ocu nesto sto nije tesko i u cemo mogu uspijeti :D
Programiranjem, mislim da se to najviše traži danas.
U redu to ali programiranjem cega?
pokusao sam HTML programiranje ali mi je dosadilo i nisam video nikakve koristi u tome :D
-Evo ti jedan primjer natjecaja za posao, to je ono sto je najvise trazeno, od ovog ces sigurno imati koristi jednog dana kad naucis profesionalno raditi:

Developer/Programer

- iskustvo u razvoju web aplikacija (LAMP platforma)
- iskustvo sa PHP programskim jezikom
- poznavanje SQL relacionih baza podataka, iskustvo sa MySQL bazom podataka, poznavanje MongoDB kao bonus
- iskustvo sa velikim višeserverskim web aplikacijama, optimizacijom koda i realtime aplikacijama
- poznavanje ostalih web tehnologija (HTML, CSS, Javascript)

Dizajner

- Izrada svih grafičkih elemenata za potrebe kompanije
- Izrada logotipa, znakova i ostalih simbola
- Izrada i dizajn kataloga, flajera, brošura i ostalog reklamnog materijala
- Aktivno učestvovanje u idejama i izradi svih marketinških aktivnosti

Danas su programiranja i obrade veoma placene, e sad je do tebe sto zelis, sta god naucis "ispečeš zanat" imat ces koristi.
@EXTREMESTYLE-to je najlakse :D
@KilluminAti-Hvala ti brate pokusat cu sa HTML i CSS programiranjem ...
Brate nadji devojku makni se od kompjutera...
Aplikacije za mobilne i tablet uredjaje. Ljudi uzimaju pare na glupostima, ako si kreativan i spreman zrtvovati vrijeme mozes vrlo lako uspjeti.
Imam djevojku ....

Evo upravo skidam sa neta program Dreamweaver pa cu pokusati sa web dizajnom i web stranicama a sto se tice aplikacija za mobilne telefone i tablete moram o tome jos procitati.

Video edit sam probao na Counter Strike klipovima i nije mi nesto posebno islo batalio sam to :D
St0rM1234 je napisao/la:
Imam djevojku ....

Evo upravo skidam sa neta program Dreamweaver pa cu pokusati sa web dizajnom i web stranicama a sto se tice aplikacija za mobilne telefone i tablete moram o tome jos procitati.

Video edit sam probao na Counter Strike klipovima i nije mi nesto posebno islo batalio sam to 
ti si svestran momak sto jes jes
Ideje pokreću svijet. Probaj biti orginalan u svemu što radiš (što ćeš raditi). I da pokušaj zadovoljiti tri uslova: jednostavnost, funkcionalnost i pristupačnost svojih nazovimo to proizvoda.
1. Zakucaj HTML
2. Zakucaj HTML 5
3. Zakucaj CSS i CSS3.
(Ima nevjerovatno more stvari koje mozes sa ovim uradit. )
4. Zakucaj jQuery
5. Zakucaj Javascript

//Kombinuj sve gore navedeno i pravi neke 1-jednostavne/ 2-srednje / 3-teske web aplikacije.

6. Zakucaj Python
7. Zakucaj Ruby
8. ...PHP
9. ... APIs
itd itd.
I onda si sam svoj majstor
k1d89 je napisao/la:
Brate nadji devojku makni se od kompjutera...
I sta ce? zivjet od ljubavi? 
KimJongUn je napisao/la:
I sta ce? zivjet od ljubavi? :D
Pa sta ce i od kompjutera?Kad nadjes curu i jednog dana se ozenis, normalno da ces da mislis za poslom (kako ziviti,cime se baviti...) a ovako ako postane ovisnik i ostane uz kompjuter moze samo gledati i zaviditi drugima jer imaju nesta sto on nema.
Tnx na prijedlozima :D

Ali svejedno aj sam se odlucio za web stranice programiranje i dizajn ... :D nadam se da cu u ovome uspjeti ..
HTML i CSS nisu programiranje. HTML - samo ime kaze Markup Languge. On ti sluzi samo za opis hipertekstualnih dokumenata. Sa HTML om ne mozes uraditi/izvrsiti nikakvu "zadacu" kako sto bi bilo npr. da mu zadas naredbu da sabere ili mnozi 2 broja.

CSS je stilski jezik i samo ce ti pomoci da lijepo uredis/rasporedis, obojis itd.. ono sto si napravio sa HTML-om.

Sretno sa web dizajnom 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.