Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Dijeljenje WIFI konekcije

201 pregled · 9 odgovora · otvorena 12.05.2013. u 00:04

Cao raja  9-)
Nadam se da mogu pronaci nekog tko se dobro razumije u mreze i takve stvari. Imam sljedece pitanje :

Posjedujem 2 BHTelecom prikljucka , na jednom spratu kuce imam paket koji sadrzi internet i televiziju , dok na drugom spratu kuce imam paket koji sadrzi televiziju i telefon.

Na oba sprata je postavljen sljedeci ruter ZXV10 W300 koji ima mogucnost WIFI spajanja. Jel postoji mogucnost dijeljenja konekcija , tako da ovaj modem na drugom spratu , koristi konekciju za internet sa donjeg rutera.

To radim iz razloga loseg signala za WIFI .

Ako netko zna kako rijesiti navedeni problem , nek napise sta korisno , kako i odakle da krenem.
Ja imam nesto slicno ali sa mtel. Ja koristim laptop i uzimam WIFI koji mi dozvoljava MTEL i samo je u krugu mog stana, dok sestra koristi racunar i ima internet obicni koji je takodje od istog modema i koji je prikljucen za racunar. Sve radi normalno i iste su nam brzine, iako ja njoj "kradem" net. 
Milje je napisao/la:
Ja imam nesto slicno ali sa mtel. Ja koristim laptop i uzimam WIFI koji mi dozvoljava MTEL i samo je u krugu mog stana, dok sestra koristi racunar i ima internet obicni koji je takodje od istog modema i koji je prikljucen za racunar. Sve radi normalno i iste su nam brzine, iako ja njoj "kradem" net. :P
Nisi me skontao drug , ali nema veze , hvala na odgovoru.

Ja zelim da vidim dal postoji sansa , da konekciju koji koristi modem na prvom spratu , gdje je paket TV i NET , sherujem ili kako vec , na ovaj drugi modem (ruter) koji je isti kao na prvom spratu. Znaci sherovanje sa jednog rutera na drugi , razlog toga jeste slabiji signal za pristup WIFI-u.
moRA je napisao/la:
Nisi me skontao drug , ali nema veze , hvala na odgovoru.

Ja zelim da vidim dal postoji sansa , da konekciju koji koristi modem na prvom spratu , gdje je paket TV i NET , sherujem ili kako vec , na ovaj drugi modem (ruter) koji je isti kao na prvom spratu. Znaci sherovanje sa jednog rutera na drugi , razlog toga jeste slabiji signal za pristup WIFI-u.
nemoguce izvesti , jedan router - jedan internet prikljucak
ja koliko sam skontao imas dva routera ti hoces da pojacas pokrivenost prostora. Poglej imas li u opcijama da prvi router emituje signal - drugi prima i reemituje signal
Teško, jedino sto ti preostaje je da pojacas signal/domet rutera .. To se radi pomoću alu folije i lako je napraviti, nemoj misliti da je ne djeluje .. Ja u sobi nisam mnogo uuhvatiti net, kad sam stavio foliu (usmjerio sam prema sobi) ima signala i to 2 crte od 3 :-)
Probaj odaljiti sto vise modem or rutera , tako je meni bar sa HS-om :)
Ima u mene jedan drug isti slučaj , kupiš kabl još jedan i spojiš ta dva modema , spojiš ih u žute prazne prostore i imaš internet ko i taj dole što ti je samo ako u isto vrijeme koristiš smanji ti se brzina malo ali to je ništa ako je dobar paket :)
Taj svoj router postavi u UNIVERSAL REPEATER mod ako ga ima na listi modova. Pozdrav :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.