Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Laptop - wifi

61 pregled · 3 odgovora · otvorena 29.06.2013. u 12:57

Imam problem sa wifi odnosno wirelesom. Isti wifi radi na mobitelu, dok na laptopu se moze konektovati na wifi, ali ne moze na internet, tj. pise "limited acces".

Sad, na laptopu je ta mreza sto je stvorena ima security type< No authentication(open), a kod kuce gdje sam, koristim drugi wifi, i on je WPA2, no medjutim, kada na ovom trenutnom prebacim na WPA2 onda kaze da ne podrzava nesto zbog rutera, i slicno, tj. ne poklapaju se postavke rutera i laptopa.

Sad mi stoji konektovana wifi, sa zutim dole uzvicnikom, no medjutim ne moze se konektovati na net, dok na mobitelu sve radi normalno. Do cega je?
Pa router ti je losh skroz. Drug imao isti problem sa adsl routerom, moze na laptop a ne moze na telefon,i obrnuto.. Moras ga mijenjat podhitno  
AlienzZ je napisao/la:
Pa router ti je losh skroz. Drug imao isti problem sa adsl routerom, moze na laptop a ne moze na telefon,i obrnuto.. Moras ga mijenjat podhitno  
Fazon je sto ja ovdje imam ruter normalan, za adsl, i na njemu nece uopste wifi. I sad, imam jedan isto MSi-ov ruter, koji koristim, i koji sam morao naknadno prikljuciti da bi mi mogao wifi pa eto makar i na mobu. Znaci da je do ovog rutera ? Mada, ovaj je MSiov navodno "dobar" ruter, al' opet ... 
Dovahkiin je napisao/la:
Fazon je sto ja ovdje imam ruter normalan, za adsl, i na njemu nece uopste wifi. I sad, imam jedan isto MSi-ov ruter, koji koristim, i koji sam morao naknadno prikljuciti da bi mi mogao wifi pa eto makar i na mobu. Znaci da je do ovog rutera ? Mada, ovaj je MSiov navodno "dobar" ruter, al' opet ... 
Instaliraj drajvere na laptopu , ali prije toga pokusaj preko kabla prikopcati na laptop . Izvini ako te nisam dobro shvatio 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.