Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

WiFi konektovan - nema interneta.

96 pregleda · 8 odgovora · otvorena 03.07.2013. u 16:06

Maloprije kupio wireless router i dosao da ga prikljucim.
Sve normalno, konekcije ima al kad se konektujem nece internet da radi. Ni jedna stranica nece da se otvori.

Cak i kad prikljucim preko kabla(ethernet) laptop u modem(wifi) nece.

Do cega je problem???
nerche je napisao/la:
do IP-a je
Pa sta bi trebao uraditi ?
Ajd pisite osevapit' ce te se.
Brooker je napisao/la:
Pa sta bi trebao uraditi ?
Ajd pisite osevapit' ce te se.
Zovi operatera nek ti dodje to naštimat.
nerche je napisao/la:
Zovi operatera nek ti dodje to naštimat.
Kako mi kod komsije nije trebalo stimati ? interesuje me :s isti internet isti modem samo drugi wifi router.
Brooker je napisao/la:
Kako mi kod komsije nije trebalo stimati ? interesuje me :s isti internet isti modem samo drugi wifi router.
Kad ga ukljucis on je na automatskom ip, a automatski ip nekad rade, nekad ne. Zato zovi njih nek ga upišu, da bi ti uvijek radilo, a mozda i nije do IP-a.
E ovako drug i meni je isto evo jedan primjer
Na paketu od rutera ti dodje ovo 192.168.0.0 slicna adresa [SAMO DAJEM PRIMJER] pa udjes na neki brows. i kucaj je ..
Tamo ce ti se otvorit Admin panel rutera, gdje ti je net izgasen za taj ruter i onda ides configure i tamo postavis ime i pw.
I onda konektuj se na net trebalo bi ti raditi jer je meni tako bilo :D

Evo kako to izgleda :
Dzenis je napisao/la:
E ovako drug i meni je isto evo jedan primjer
Na paketu od rutera ti dodje ovo 192.168.0.0 slicna adresa [SAMO DAJEM PRIMJER] pa udjes na neki brows. i kucaj je ..
Tamo ce ti se otvorit Admin panel rutera, gdje ti je net izgasen za taj ruter i onda ides configure i tamo postavis ime i pw.
I onda konektuj se na net trebalo bi ti raditi jer je meni tako bilo :D

Evo kako to izgleda :
Brate hvala tebi. Ja ne znam jesam li po tvome nesto uradio al sam cackao i evo ga radi. Uglavnom da te ne bi nebi radilo. Hvala opet ;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.