Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

GBAMC 99% gotovo

416 pregleda · 15 odgovora · otvorena 09.05.2013. u 15:02

EDIT: Da napomenem da će par dana jedini izvor zarade biti prodavanje putem shop sistema NPC traderima dok ne završimo sistem za farmanje putem ubijanja mobova...

Večeras će server biti otvoren 100%, dovršena je većina posla...

Koristimo floAuction plugin za aukciju, komande možete vidjeti ovdje:

Pored običnog "Gamer" ranka, dodan je i "Prodavac" rank koji mozete kupiti klikom na znak na spawnu. Igrač sa rankom "Prodavac" može prodavati (/auc start) stvari na aukciji, te ih kupovati, dok oni sa rankom "Gamer" mogu samo kupovati stvari na aukciji...
Za kupovinu ranka "Prodavac" trebate izdvojiti 3000G poena (G poeni su virtuelna valuta na serveru i nemaju nikakvu povezanost sa bodovima na sajtu).

Također Vas iskreno molim da prestanete sa spammanjem mog facebooka, inboxa na gba i emaila sa molbama za kupnju ili dobijanje nekog od statusa. Svaki status se mora zaslužiti radom i trudim. Također, nemojte svoje prijatelje i mene stavljati u nezgodnu situaciju te pokušati "ući" na preporuku. Prodaja statusa nikada neće biti moguća niti putem bodova, niti putem novca. Nadam se da sam bio jasan.

Također, uveden je novi shop sistem na naš server. Sve se prodaje i kupuje putem Tradera koji se nalaze na spawnu... Slikoviti prikaz istih možete naći ispod!

*Otvoren shop izgleda OVAKO

*Klikom na vunu u donjem desnom čošku možete se prebacivati iz dijela za "Kupovinu" u dio za "Prodaju". Slikovni prikaz pogledajte klikom OVDJE

*Prodajni dio izgleda OVAKO

Potrebne su nam ideje za prodavanje permissionsa (dozvola) za određene plugine. Želje ostavite u komentar, a mi ćemo nastojati da ih realiziramo (ako je moguće i ako je normalan prijedlog). Plugine možete naći na http://www.dev.bukkit.org/server-mods/ stranici.

Brix, ispred koga nego ispred sebe 
Drago mi je vidjeti da se ovo vratilo. Svaka čast na trudu 
Kako je lepo videti vas opet...
Svaka cast stvarno se ovome nisam nadao,ali eto pozitivno sam iznenadjen,ali sjtura odo na ekskurziju pa cu zaostati 6-7 dana za ostalima ali eto nadoknadice se.Sto se tice sopa i toga bice dobro[nadam se] 
Doowla je napisao/la:
Kako je lepo videti vas opet...
Svaka cast stvarno se ovome nisam nadao,ali eto pozitivno sam iznenadjen,ali sjtura odo na ekskurziju pa cu zaostati 6-7 dana za ostalima ali eto nadoknadice se.Sto se tice sopa i toga bice dobro[nadam se] 
Lijepo se provedi na ekskurziji  Vidimo se uskoro! )

Ostalim hvala na pohvalama..

@blackriderrom drug očito nisi shvatio da shopovi i "Prodavač" rank nemaju veze jedno s drugim, sem što koriste istu valutu 
Svaka vam cast za ovo. Samo tako. Nisam igro MC odavno pa bi se mogao vratit bas na GBAMC
Brix brate samo nastavi, posto je na gba pocela revolucija povratkom skileta, vrijeme je i da se GbaMC dovede do savrsenstva. Zar nije tako #SeneMi?
blackriderrom je napisao/la:
bolje kupit ove sve iteme nego prodavaca :P
Kad kupis "prodavaca" onda mozes stavljati iteme na aukciju samim time i zaraditi pare.

Svaka cast Brix odlican posao, da imamo i mi mineri server ovde na g.ba :)
RAZOR_7 je napisao/la:
Kad kupis "prodavaca" onda mozes stavljati iteme na aukciju samim time i zaraditi pare.

Svaka cast Brix odlican posao, da imamo i mi mineri server ovde na g.ba :)
valja zaradit pare  :*
Sredit medalje za minecraft admine, da se navuce raja i da probaju minecraft na nasem serveru ofc 

Post dobio aplauz od Brix

ned je napisao/la:
Sredit medalje za minecraft admine, da se navuce raja i da probaju minecraft na nasem serveru ofc 
Prije sam predlagao ali se nije realizovalo, svakako sada trebati pristupiti tome ozbiljno s obzirom da imamo kodera  

Post dobio aplauz od ned

Svaka čast na projektu, vjerovatno ću skinuti MC da vidim kako to sve izgleda 
Sta da kazem ba, no?? VIVA LA GAMERS
Sve se vraca u full, jos cs server i po meni u fullu, skidam mc again

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.